петак, 19. јун 2020.

Prokletnici: Preko nasilnika i lihvara Babića i firme "Medietik"; milioni opljačkani, a najmanje 40 respiratora nisu isporučili; Vrh Režima, preko Babića, oteo najmanje 9,4 miliona KM; Ukradeni narodni novac podijeljen u Švajcarskoj; Dok je Lukačeva Hunta, dugim cijevima, držala stanovništvo u logorskim uslovima, kriminalci nesmetano otimali; Šeranić je bio i ostao Škrbićev lakej

Škrbić i njegov lakej Šeranić
Prema potvrđenim informacijama iz nekoliko nezavisnih izvora, firma "Medietik" nije uopšte isporučila najmanje 40 respiratora, što pljačku čini još većom i beskrupuloznijom.
Jednostavnije rečeno, uzeli su novac, podijelili ga i ne pada im na pamet da isporuče bilo kakvu robu, respiratore, čak ni po astronomskoj, zelenaškoj cijeni od 134.455,12 KM po komadu.
Babići nisu ukrali i oprali milione samo za sebe, već za najuži vrh RS; To im pruža nadu da će ostati zaštićeni, te pohlepni Prokletnik, palančki kriminalni skot, Vlado Babić otvoreno prijeti svakom ko se usudi pomenuti njegove podle, prljave poslove

Piše: Slobodan Vasković

1.
Ugovor koji su 08.04.2020. godine potpisali Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS i Željko Babić, suvlasnik firme “Medietik” svjedočanstvo je da je virusna kriza teško zloupotrebljena i iskorištena za pranje milionskih sredstava.

Dejan Kusturić
2.
Ugovorom je precizirano da će se pedeset respiratora platiti 6.722.756 KM, odnosno 134.455,12 KM po respiratoru.

3.
U Ugovoru se još navodi da će šest miliona KM biti “Medietiku” uplaćeno avansno, a da će ta firma vršiti isporuku u roku, “ne dužem od 24.04.2020.".

Ugovor o avansnom plaćanju 6 miliona KM
između Fonda i firme "Medietik"
4.
Avansno plaćanje svjedoči da je zločinačka akcija izvlačenja šest miliona KM bila precizno osmišljena do detalja; Nema dileme da je novac odmah prebačen na račune firme “Medietik”, a oni su ga prosilijedili tašna-mašna firmi iz Švajcarske SPC “Techonologies” AG, iz grada Cuga, koji je of-šor zona. 

Švajcarska firma, koja ima dva zaposlena radnika, bavi se kancelarijskim materijalom, što dodatno svjedoči o kakvom poslu se zaista radi.

"firma" iz Švice
5.
Novac je u Švajcarskoj podijeljen između učesnika ove prljave prevare, monstruozne zbog činjenice da je teško zloupotrijebljena pandemija i da je prevarama i pljačkom još teže ugroženo zdravlje stanovništva koje je bilo zatočeno u logorskim uslovima, pod policijskim časom.

6.
Fond zdravstva je “Medietiku” ukupno, prema zvaničnim podacima te ustanove, isplatio za respiratore 12.931.256 KM. 

Document Fonda o ugovorima sa firmom "Mdietik" 
Firma kriminalne braće Babić je ukupno uvezla medicinske opreme, prema zvaničnim podacima Uprave za indirekto oporezivanje, u vrijednosti 3.546.940,75 KM; Praktično to znači da je ukradeno 9.384.315,25 KM.

Navedena cifra je, prema mojim izvorima, samo vrh ledenog brijega i tvrdi se da je stvarna otimačina trostruka; Za date pare nije, u najvećem broju slučajeva, isporučeno ništa!!!

7.
Tužilaštvo BiH i Sipa vode istragu o ovom zločinu i malo je vjerovatno da će Babići, Kusturić i još poneko izbjeći robiju; Što se tiče glavnog organizatora posla Jozefa M. Škrbića, on će, kao i obično, ostati u sjeni.

8.
Dok je Hunta Dragana Lukača “napadala” virus dugim cijevima, držeći stanovništvo nabijeno u svoje domovove i logore-karantine, kažnjavajući  i za najmanju sitnicu, dotle su pripadnici Režima i njihove sluge poput Vlade i Željka Babića, koji su vlasnici “Medietika”, otimali nesmetano milione.

Lukačeva Hunta - Dugim cijevima štitili kriminal
Željko Babić je muž Ane Trišić-Babić, savjetnice Milorada Dodika.

9.
Činile su to, pod zaštitom Lukačeve Hunte, i druge zločinačke grupe, poput one formirane oko turističke agencije “Travel4Fun”, preko koje je Institut za javno zdravstvo RS “počistio” 2,385 miliona KM.

Ugovor Instituta i turistilđčke agencije "Travel4Fun"
Dikretor Instituta je Branislav Zeljković, koji je u vlasništvu Nenada “Crveni Kombi” Stevandića, poznatog i po brojnim zločinima počinjenim, tokom rata, na području Banjaluke i Kotor Varoši nad Bošnjacima, Hrvatima, ali i Srbima.

10.
Vratimo se “Medietiku” i Braći Buldog Babić - Respiratori nisu isporučeni do 24.04.2020. godine, kako je Ugovorom bilo precizirano, već su uveženi (dio njih) 12.05.2020., što znači da je Ugovor bio pokriće za pranje novca i njegovo prebacivanje u inostranstvo, gdje je i podijeljen.

11.
Kada se analiziraju svi uvozi “Medietika” (vidi dodatak), tih 50 respiratora moglo je jedino biti uveženo 12.05. ove godine i to po cijeni od 1.572.036, 06 KM, što znači da je jedan respirator “Medietik” plaćao dobavljaču 31.440,72 KM, a naplaćivao od Fonda 134.455,12 KM; Odnosno, da je na ovih 50 respiratora ukradeno i opljačkano 5.150.720 KM.

Uvoz 12.05.2020.

12.
Uzalud Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva, pokušava da se “opere” tvrdnjama da “Fond niti može da zna niti ima uvida u cijene po kojima privredni subjekti od proizvođača kupuju medicinska sredstva”.

Kusturićev uzaludni pokušaj "pranja" od odgovornosti
To jeste tačno, alii bi Kusturić trebalo da zna da se ne daju pare avansno prije nego se utvrdi kojeg je kvaliteta roba i da li postoje ponuđači sa nižom cijenom.

13.
Očito je da je interes bio samo jedan - naći način da se novac prebaci na račune u inostranstvu i potom ga podijeliti, što je i učinjeno.

14.
Kako iz UIO nije saopšteno koliko je “Medietik” uvezao respiratora 12. maja, pretpostavka je da ih je uveženo svih pedeset; Međutim, veoma bitno je istražiti i taj detalj, jer je sasvim realno da ih je uveženo znatno manje, a da su neke od tih mašina, koje su dobijene kao humanitarna pomoć, dostavljene Fondu kao isporuka “Meditika”.

kriminalac Vlado Babić
15.
Posebno je bitno utvrditi taj detalj, jer prema potvrđenim informacijama iz nekoliko nezavisnih izvora, firma "Medietik" nije uopšte isporučila najmanje 40 respiratora, što pljačku čini još većom i beskrupuloznijom.

Jednostavnije rečeno, uzeli su novac, podijelili ga i ne pada im na pamet da isporuče bilo kakvu robu, respiratore, čak ni po astronomskoj, zelenaškoj cijeni od 134.455,12 KM po komadu.

Babići nisu ukrali i oprali milione samo za sebe, već za najuži vrh RS; To im pruža nadu da će ostati zaštićeni, te pohlepni Prokletnik, palanački kriminalni skot, Vlado Babić otvoreno prijeti svakom ko se usudi pomenuti njegove podle, prljave poslove; Pohlepa je prokletstvo narečenog Prokletnika koji već godinama pljačka građane RS, a dodatni prihod mu je zelenašenje.  

16.
Osim Kusturića i braće Babić, nema dileme da se u cijelom ovom poslu nalazi i Ranko Škrbić, bivši Ministar zdravlja i Grobar zdravstva koji i dalje suvereno vlada ovim sektorom, detaljno ga pljačkajući.

Jozef M. Škrbić
17.
Babići i njihov “Medietik” godinama su već kanal preko kojeg Škrbić ostvaruje kriminalne ekstraprofite, kao i njegove sluge.

18.
Odgovornost mora ponijeti i “fini” Ministar zdravlja Alen Šeranić, koji je za prevaru znao, čak pokušao da je javno opravda, a jedino što je dokazao jeste da je bio i ostao Škrbićev potrčko, o čemu sam pisao još davno prije korone.

"fini" Šeranić
19.
Što se, pak, napada virusa tiče, vrijeme je pokazalo da su Šeranić, kao i njegovi glavni “igrači” u borbi protiv pošasti Vlado Đajić i Nenad “Crveni Kombi” Stevandić, potpuno nesposobni, nekompetentni i nemaju pojma kako da se iznesu sa pandemijom. 

20.
Virus i dalje hara, a niko od smrtonosne trojke ni ne pomišlja na odgovornost. 

21.
Kada su oni u pitanju tu nije riječ o ljudima, već monstrumima koji, pod komandom Škrbića, zajedno sa Babićima, bez imalo milosti uništavaju zdravlje stanovništva. (nastaviće se)

Režim/Škrbić preko “Medietika” oprao u Cugu 9,4 miliona KM; Režim bi mogao žrtvovati braću Babić; Do kada će Zapad finansijski podržavati one koji su brutalno opljačkali zatočeno stanovništvo za vrijeme pandemije i tako podržavati najogavniji kriminal; Istražna Komisija Parlamenta BiH traži podatke o uvozu respiratora, radu Tužilaštava, ubistvu Davida Dragičevića i Dženana Memića…  

Piše: Slobodan Vasković

1.
Režim koji razara RS je preko firme “Medietik”, koja je u vlasništvu braće Babić, Vlade i Željka, oprao 9.384.315,25 KM.

2.
Novac koji je izvučen iz Fonda zdravstva RS opran je preko firme iz Švajcarske SPC “Techonologies” AG, iz grada Cuga, koji je of-šor zona.


3.
Švajcarska firma ima svega dva zaposlena, bavi se prodajom kancelarijskog materijala i do poslova sa Babićima imala je promet od 549.000 evra.


4.
Budući da je oprano 9.384.315,25 KM nema dileme da je iza cijelog posla Ranko Škrbić, Grobar zdravstva RS, koji je šef Babićima. 


Da je pranje novca u pitanju svjedoči i da je firma preko koje je to učinjeno iz of-šor zone u Cugu, Švajcarska, što je omiljena destinacija preko koje nedadašnji Ministar zdravlja i kum Milorada Dodika pere novac.

5.
Cifru od 9.384.315,25 KM koja je opljačkana i vješto oprana lako je izračunati ako se uporede zvanični podaci Fonda zdravstva RS, koje je pismeno saopštio Dejan Kusturić, direktor, i oni iz Uprave za indirektno oporezivanje, koji su dati javnosti na uvid.

Kusturić
6.
Kusturić je u odgovoru narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću saopštio da je Fond od firme “Medietik” kupio 165 respiratora i pri tom naveo i njihove cijene.



Kusturićeve cijene
85 respiratorax49.500 KM = 4.207.500 KM
30 respiratorax66.700KM = 2.001.000 KM
50 respiratorax134.455,12KM = 6.722.756 KM
Ukupno 12.931.256 KM


7.
Kada se sagledaju podaci UIO i uvozi firme “Medietik”, lako je sabrati da su uvezli respiratora u vrijednosti od ukupno 3.546.940,75 KM











Ukradeno je, izvan svake razumne sumnje, 9.384.315,25 KM.

8.
“Medietik” se pokušava braniti objavom faktura, koje su, naravno, naduvane, ali ne objavljuje po kojim cijenama je uvezao robu, o čemu svjedoče podaci UIO.


Vlado Babić
9.
Posebno je sporna nabavka 50 respiratora koji su od Fonda naplaćeni 6.722.756 KM (sve cijene su bez PDV-a), odnosno po komadu 134.455,12 KM.

10.
Kada se analiziraju svi uvozi “Medietika”, tih 50 respiratora moglo je jedino biti uveženo 12.05. ove godine i to po cijeni od 1.572.036, 06 KM, što znači da je jedan respirator “Medietik” plaćao dobavljaču 31.440,72 KM, a naplaćivao od Fonda 134.455,12 KM; odnosno, da je na ovih 50 respiratora ukradeno i opljačkano 5.150.720 KM.



11.
Kako stvari stoje, Režim se preko Fonda pokušava odbraniti tako što će žrtvovati Braću Babić, jer Kusturić u svom pismu piše da “Fond niti može da zna niti ima uvida u cijene po kojima privredni subjekti od proizvođača kupuju medicinska sredstva”.


12.
Upravo u nabavnim cijenama je kvaka, zna to Kusturić odlično, ali se ograđuje od Babića, jer mu je tako naređeno; Ukoliko neko bude zatvoren to će biti Babići, koji uzalud pokušavaju raznoraznim falsifikatorskim akrobacijama izbjeći istragu i kažnjavanje, jer, nakon svega, nije realno da svi koji su pljačkali za vrijeme pandemije, istovremeno, držeći narod u logorskim uslovima, prođu nekažnjeno.


13.
Konačno bi i Zapad morao da kaže gdje je tačno pozicioniran - Da li podržava sve ove pljačke, jer nastavlja da dodjeljuje novac kao pomoć u borbi protiv virusa onima koji su novac građana tokom pandemije opljačkali ili, pak, ne podržava, pa će sa dodjelom pomoći sačekati dok se pljačkaši ne smjeste iza rešetaka.

Ukoliko Zapad nastavi da dodjeljuje sredstva onim koji su opljačkali zatočeni narod, onda tu nema nikakvih dilema na čijoj su strani.

14.
Važno je da ovu situaciju, prije početka rada, sa predstavnicima Zapadnih zemalja iskristališe i Privremena istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Mogu i sa Rusima, ali to je zaludan posao, jer oni podržavaju svaku nezakonitost, pošto preko Režima iz RS ostvaruju ključni uticaj na BiH. A da za to ne daju niti centa!

15.
Privremena istražna komisija već je zasjedala i zatražila, prema mojim saznanjima, od UIO BiH da im dostavi sve podatke o uvozu respiratora firmi “Srebrna malina” i “Medietic”, kao i detaljne podatke o uvozu medicinske opreme za pokretnu bolnicu, preciznije polovni šator, koji je “nabavila” firma “Balkan Global”.


16.
Zatraženo je i od Agencije za lijekove BiH da dostavi sve podatke o izdavanju dozvole za interventnu nabavku respiratora preduzećima “Srebrna malina” i “Medietic”, kao i podatke o zahtjevu i procedurama vezano za izdavanje dozvole za interventnu nabavku medicinske opreme za pokretnu  bolnicu preduzećima “Balkan Global” i “Derby Trade”.


17.
Privremena istražna komisija namjerava zatražiti i niz odgovora od VSTS u vezi načina dodjele predmeta tužiocima, a Planom rada predviđeno je da se istraže i afere „Pandora“, „Potkivanje“, Politički pritisci na glavnu tužiteljku Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, kao i sve oko nerješavanja ubistava Davida Dragičevića i Dženana Memića.