четвртак, 11. јун 2020.

Totalna Kontaminacija Vlada RS: Na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra PU RS imenuju Marka Kubatliju, člana DNS-a, koji nema dana radnog staža, hapšen je, pripadnik narko-grupa i kojem je Poreska uprava zatvorila kafić zbog neplaćanja poreza


piše: Slobodan Vasković

1. Ne postoji dno kada je u pitanju Vlada RS i njen takozvani premijer Radovan Kilavi Višković koji nema snage, zrno morala niti odgovornosti da zaustavi dalju kriminalizaciju institucije kojoj je na čelu.

2.
Vlada RS nastavlja sopstvenu kriminalizaciju odlukom da na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS imenuje Marka Kubatliju, člana DNS-a, koji nema dana radnog staža, hapšen je, pripadnik narko-grupe sa Pala i kojem je Poreska uprava zatvarala kafić zbog neplaćanja poreza. 


Kubatlija
3.
Inauguracija Kubatlije trebala bi da se desi ovih dana, tako je odlučeno u vrhu prljavog, podmuklog i teško kriminalizovanog Režima.

4.
Nakon tog imenovanja, Višković će imati dvostruku ulogu u Vladi RS, koju mu je odredio Milorad Dodik - biće Niko i Ništa.

Da ima mikron samopoštovanja Višković ne bi nudio nikakvu ostavku Dodiku, već bi podnio neopozivu ostavku i bar tako sačuvao nešto obraza; Ovako, tek je Vrtni Patuljak i ništa više od toga. 


5.
Imenovanje Kubatlije, koji je hapšen nekoliko puta, član je lokalne narko-grupe sa Pala i učesnik brojnih kriminalnih radnji, biće učinjeno po molbi Nenada Nešića, v.d.predsjednika DNS-a, kojim je Dodik prije nekoliko dana obrisao cipele, smjenjujući Lejlu Rešić sa pozcije Ministra uprave i lokalne samouprave. 

6.
Nakon teškog poniženja, Dodik sada imenovanjem lokalnog bandita pokušava rehabilitovati Nešića, koji je politička mrcina i jedino ga interesuje da bude direktor JP "Putevi RS", kako bi mogao nastaviti da pljačka..

7.
Marko Kubatlija je predsjednik Opštinskog odbora DNS Pale, član Glavnog odbora DNS-a i potrčko kriminalca Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, koji je iz te firme opljačkao desetine miliona KM.

8.
Kubatlija je posljednji put uhapšen prvog maja ove godine zbog nepoštivanja policijskog sata i mjera zabrane kretanja; Policija je Kubatliju, koji je odbornik u skupštini opštine Pale, privela, ali su uslijedile brojne Nešićeve intervencije da ga puste; To se i desilo nakon nekoliko časova provednih u pritvoru, iako je taj dan u nekoliko navrata, u teško alkoholisanom stanju sa još nekoliko lica bukvalno divljao Palama.

Ali Kubatlija je dio navodne nove elite, koja dominira u strankama vlasti, sastavljene od sjecikesa, kriminalaca, narko-dilera, švercera, vursnih profitera, nekadašnjih uposlenika bordela.., riječju, bagre.

9.
Ono što je Kubatliju sigurno preporučilo za poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave Istočno Sarajevo je da nije plaćao porez; Kubatlija je držao kafe  na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, ali nije izdavao fiskalne račune niti plaćao poreze, pa  je Poreska uprava zatvorila kafe, 2018. godine.


Kubatlijin kafić koji je zatvorila Poreska uprava zbog neplaćanja poreza
10.
Po tome je zaista sličan svom gazdi kriminalcu Nešiću koji je dužan milionske iznose Upravi za indirekto oporezivanje i Poreskoj upravi RS i nikada ih nije platio.

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Međutim, upravo je to Nešića preporučilo za direktorsku poziciju- princip je biti beskrupulozan i spreman na otimačinu.

11.
Danas Nešić, samo četiri godine otkako je na čelu “Puteva”, ima milionske svote.

Nešić nije ulagao oteti novac samo u svoje privatne poslove, već i u kupovinu glasova (što je krivično djelo), a pojedincima je ostao dužan. O tome svjedoči upravo Kubatlija u video klipu (izvor: you tube), emitovanom neposredno nakon opštih izbora 2018. godine.


Video klip potvrđuje da su glasove kupovali i 2014. godine, ali “institucije” ne djeluju. Zna se i zašto - Nešićev “keš” radi posao!

12.
Sipa je tada tragala za Kubatlijom, koji se krio, ali na kraju ništa nije urađeno zbog toga što je pravosuđe pod političkom kontrolom i što Nešić redovno Potkiva Milana Tegeltiju. 

Upravo zbog toga je i moguće da lokalni dripci i  šibicari poput Kubatlije, ali i Nešića dobiju značajne funkcije, koje koriste za tešku pljačku građana.

13.
Snimak na kojem se dogovora kupovina glasova za izbore 2018. bitan je, jer se pominje  i narodni poslanik Aleksandar Glavaš, koji je, kao i Kubatlija, dio Nešićeve kriminalne bande.

Tu je i neizostavni Mladen Lučić, odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža i suvlasnik firme “Legend”, preko koje su opljačkana milionska sredstva. 


Mladen Lučić
14.
Lučić je Nešićev kum koji je nedavno njegovog brata Miloša Starletu Lučića imenovao za Ministra za ljudska prava i izbjeglice. 


Miloš Starlet Lučić
Za šefa kabineta postavio mu je notornog Mlađena Božovića, koji je punac Nešićevog brata Predraga.

15. Glavašu koji je baš "dobar" dečko zapaljen je automobil 26.12.2017. Jasno je da je paljenje automobila obračun bandi; Nešićeve i ko zna čije.

Glavaš i njegov zapaljeni auto
Nije samo Glavašu zapaljen automobil, već i Mladenu Lučiću (22.08.2017.), što svjedoči kako su to zaista "dobri momci"!


zapaljeni Lučićev automobil
16. Te "dobre" monke, njihove pljačke i otimačine, štite Milorad Dodik i Dragan Lukač.


Nešić ima Lukačevu zaštitu, što i ne čudi, jer je Lukač MUP RS pretvorio u sopstveni Kartel; Lukač je  04.10. 2019. naredio da se lažira “istragom” da Nešić nije nogom šutirao gomilu novčanica, već da je to učinio njegov brat Predrag. 


Lukač je pokušao da zaštiti Nešića lažima, koje su mu svojstvene; Njegova zaštita ne čudi, jer je spreman da zaštiti i štiti Naručioce Ubistva i Ubice.

17.
Treba naglasiti da su Nešić, Glavaš, Kubatlija i ostali lučići samo formalni članovi DNS-a,  a suštinski SNSD-a.

18.
Uprkos notornim činjenicama da je Nešić za samo četiri godine, uz pomoć Glavaša i Lučića, opljačkao desetine miliona KM, uprkos krivičnim prijavama, on je i dalje na čelu “Puteva RS”, gdje ga drži Milorad Dodik.

19.To je potpuni debakl Radovana Kilavog Viškovića, takozvanog premijera, čiji je maksimum u Vladi RS “dobaciti” do pozicije sa koje može otvoriti vrata stvarnom premijeru Dodiku. I kriminalcima Nešiću i Kubatliji! (nastaviće se)