петак, 26. јун 2020.

Gramzivi podli pokvarenjak Mrda nastavlja nemilice da pljačka Elektroprivredu RS, nezakonito naplaćujući ilegalno proizvedenu struju, iako je njegovoj HE zabranjen rad


Piše: Slobodan Vasković

1.
Ljubomir Polutka Mrda, kriminalac bez presedana, nastavlja sa pljačkom novca Elektroprivrede RS preko svoje HE “Miljacka”, projekta koji funkcioniše na osnovu potpuno falsifikovane dokumentacije.

2.
Uprkos Zaključku (Broj: 01-142-22/20/R-146-152) Regulatorne komisije za elekričnu energiju, donesenom 18.06.2020, da se PREKIDA postupak izdavanja dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije, te Zaključku (Broj: 01-143-4/20/R-146-15318.06.2020.), kojim se “PREKIDA postupak izdavanja sertifikata za proizvodno postrojenje koje koristi obnovljivi izvor energije za Malu hidroelektranu “Miljacka”, Mrda je nelegalno nastavio sa proizvodnjom električne energije i njenom naplatom.

3.
To je novo krivično djelo nepopravljivog hohštašplera, jer drugim Zaključkom Regulatorna komisija, defakto, zabranjuje HE Miljacka prozivodnju električne energije.

4.
Uz sve to, Regulatorna komisija zatražila je od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, na čijem čelu je Srebrenka Golić, poništenje građevinske, ekološke i upotrebne dozvole, jer su sve izdane na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Takođe je od JP “Vode RS” zatraženo, iz istih razloga, poništenje vodne dozvole.

5.
Instittucije presporo reaguju, što falsifikator Mrda ponovo teško zloupotrebljava i na osnovu ranije izdate dozvole za probni rad, koju je, takođe, dobio na osnovu falsifikovane dokumentacije, nastavlja sa ilegalnom proizvodnjom struje i pljačkanjem “Elektrodistribucije” Pale.


Na čelu te firme bio je proteklih dvanaest godina; Funkciju direktora teško je zloupotrebljavao, jer je radnike “Elektrodistribucije” prisiljavao da kao roblje radi na izgradnji njegove privatne HE, a platu su, za kulučenje na njegovom privatnom objektu, primali od ERS.

6.
Umjesto da je kao falsifikator i kriminalac koji je izigrao institucije RS, naplatio nezakonito stotine hiljada KM, već smješten iza rešetaka, Mrda nastavlja da preko evoje firme “GREEN ENERGY” d.o.o. Pale fakturiše i naplaćuje ilegalno proizvedenu električnu energiju u probnom radu HE „Miljacka“.



7.
HE se nalazi na rijeci Miljacka,  Opština Istočni Stari Grad-Sarajevo.

“Elektrodistribucija” a.d. Pale, kao operator sistema, plaća kriminalcu Mrdi ilegalno proizvedenu električnu energiju u probnom radu, iako “GREEN ENERGY” d.o.o. Pale ima falsifikovanu dozvolu za probni rad.

8.
Na mjesečnom nivou Mrda inkasira potpuno nelegalno preko 50.000 KM i to je, jednostavnije rečeno, najbrutalnije razbojništvo.

9.
Članom 147 Zakona o uređenju prostora i građenja RS izričito je naglašeno:
„Dozvola za probni rad može se izdati samo ako je komisija za tehnički pregled utvrdila da je objekat izgrađen u skladu sa građevinskom dozvolom…“.




A utvrđeno je da nije.


10.
Sada se postavlja pitanje: Ko je Mrdi izdao dozvolu za probni rad, odnosno ko je još u njegovoj hobotnici, na koje ću uskoro dati odgovor; Drugo pitanje glasi da li iko ima namjeru da zaiustavi pljačku falsifikatora Mrde i konačno ga smjesti iza rešetaka?

11.
Mrda je teško oštetio i Opštinu Istočni Stari Grad, jer nije platio odgovarajuću rentu za izgrađeni objekat.

12.
Mrda je pohlepna, gramziva spodoba o čemu svjedoči i podatak da je fiktivno prodao bager svoje “GREEN ENERGY”, stvarajući tako fiktivne troškove i izvlačeći novac.

Tako je 23.06.2020. godine donio Odluku o verifikaciji prodaje bagera, marke HUNDAI R 210 LC-9, godina proizvodnje 2012., u iznosu od 76.050 KM.


13.
Na taj način, Mrda je “verifikovao” dodatnih 76.050 KM u svoj džep, što je pranje novca, jer bager nije prodan, već je sve samo papirološki “odigrano”.


14.
Priča o Mrdi je svjedočanstvo o giganstkoj pohlepi vladajuće kvazielite, bagre koja se dokopala vlasti lažnim obećanjima i bezočnim manipulacijama i nemilosrdno pljačka narod, koji je dovela na ivicu biološkog opstanka. 

Mrda je prototip pripadnika vladajuće primitivne, nasilne, falsifikatorske nomenklature koji u svemu jedino vide novac, novac i samo novac; Po cijenu uništenja kompletnog naroda.

15.
Zato će se ova priča nastaviti!