петак, 7. фебруар 2020.

Ustajala baruština: Vidno uznemirenog Satlera je pojela korumiprana mreža u Delegaciji EK, a da to još nije shvatio



Piše: Slobodan Vasković

1.
Prokletstvo “Zamrznute mačke” i dalje hara Delegacijom EK u BiH.

Uzburkano je veoma zbog nekoliko tekstova u kojima sam ukazao da najbliži saradnici Johana Satlera, ruku pod ruku, rade sa ovdašnjim Feudalcima, štite kriminalce iz pravosuđa, relativizuju teške kriminalne akte stranačkih milicija…

2.
Ustajala baruština, u šta je pretvorena struktura Delegacije (i po vertikali i po horizontali) nenaviknuta je na bilo kakve talase; Čak ni na najmanje. 

3.
Zaštićeni debelim naslagama lažne mistike i još lažnije bitnosti, u Delegaciji su “povrijeđeni” i tragaju za izvorima informacija. 

4.
Jer, Johan Satler je uznemiren; Vidno!

5.
Ko bi rekao da će išta biti Vidno kod malog Narcisa prevelikih ambicija, bez ikakvog validnog pokrića za njih? A nastupio je baš onako kolonijalno, sa visine, umišljajući da je dovoljno ispaliti nekoliko preplitkih, konfekcijskih, ultralajtparolaških izjava i nametnuti se kao Neko. 

6.
Prebrzo se pokazalo da je Niko. Zato što samo Niko može da traži novinarske izvore, umjesto da preduzme mjere protiv onih koji su rasprodali kredibilitet Delegacije i to, mora se reći, za skupe pare.

7.
Satlera je pojela klijentelistička, korumiprana, mreža koja je dominantna unutar Delegacije EK, a da to još, “Vidno” uznemiren, nije shvatio. Za to je, ipak, potrebno malo više od pozerstva i verbalne onanije, kojima je presklon. 
   
8.
Da je Satler Neko, a ne Niko, zapitao bi se, između ostalog, zašto je izvještaj Rajnharda Pribea završio u kanti za smeće i to zahvaljujući njegovom bliskom saradniku Drinku Galičiću, koji štiti prvog grobara pravosuđa BiH Milana Tegeltiju i ostale ukopnike?! 

9.
Međutim, Satler se to ne pita, ali mu je itekako važno otkud meni informacije da njegova šefica političkog odjeljenja Elizabet Tomašinec, izvrsna prijateljica Sanje Dragičević, šefice kabineta Dragana Lukača, sprečava bilo kakvo reagovanje Delegacije na donošenje represivnih zakona, čiji je cilj potpuno gušenje slobode govora, okupljanja, uskraćivanja prava na mišljenje, kretanje..., kao da je to neka tajna?!

10.
Kao što nije tajna da se upravo tom linijom relativizuju udari Lukačeve garde na građane, koji se ogledaju kroz montiranje procesa i javno uskraćivanje građanskih prava, o čemu Delegacija gromko ćuti.

11.
Da je Satler Neko, a ne Niko, oglasio bi se o uskraćivanju građanskih prava, njihovom ukidanju za nepodobne Režimu i ne bi ćutao kao zaliven na bezakonje koje je svakodnevnica i koje režira njegov drugar Milan Potkovani Tegeltija.

12.
Satleru, koji je jedno veliko Ništa, a i Niko, ne pada na pamet da se oglasi o tome, jer ga to ne uznemirava ni na koji način, za razliku od informacija o djelovanju pojedinih uposlenika Delegacije koje sam objavio u nekoliko tekstova.  

13.
Interesantno je, zaista, koliko lažni demokrata Satler ne podnosi kritiku, nema stomaka za nju, pa “nalaže istrage” i vodi kampanju protiv svih koji ga kritikuju i ukazuju na njegove velike propuste, nerad i štetnost koju takvim pristupom proizvodi.

14.
Još je interesantije primijetiti kako brzo je Satler poprimio autokratske odlike domaćih Feudalaca, što dodatno svjedoči njegovoj nedoraslosti poslu i funkciji koju obavlja, nekompetentnosti i neznanju. 

15.

Kako god, objaviću uskoro nove informacije o korumpiranim članovima Delegacije, a Vidno uznemireni Satler može sa svojim dobrim drugarom Tegeltijom zajedno da krene u osvetnički pohod, koji je prvi grobar pravosuđa najavio protiv svih koji ga kritikuju i, posebno, protiv onih što su ga raskrinkali Potkivanjem. (nastaviće se)