понедељак, 24. фебруар 2020.

Po nalogu Vrhovnog suda RS uhapšen Jurošević koji je pokušao da likvidira Vasiljevića; Vrhovni sud preinačio je Rješenja Okružnog suda Istočno Sarajevo koji je ubicu u dva navrata pustio da se brani sa slobode

Ubica Slaviša Jurošević
Piše: S.V.

Slaviša Jurošević, koji je pokušao da likvidira Slobodana Vasiljevića, uhapšen je po nalogu Vrhovnog suda i sproveden u pritvorsku jedinicu.

Jurošević je zajedno sa još sedam lica pokušao ubiti Vasiljevića 01.06. 2019. godine, na najsuroviji mogući način - doslovno su ga pokušali zatući metalnim šipkama i to u crkvenom dvorištu u Šekovićima.

Prije toga, Jurošević je organizovao zločinačku grupu koju je, osim njega, činilo još sedam lica.
Slobodan Vasiljević
Jurošević je nakon zločina pobjegao u Srbiju, a potom sa porodicom otišao na odmor u Grčku, da bi ga granična policija te zemlje lišila slobode na osnovu međunarodne potjernice. U decembru prošle godine izručen je BiH, ali ga je Vijeće Okružnog suda Istočno Sarajevo, u kojem su bile takozvane sudije Zinaida Husić, Ranka Mršić i Veselinka Ivanović, 21.02.2020. pustilo da se brani sa slobode, premda su u Rješenju potvrdile da postoje svi dokazi o njegovoj umiješanosti i da on laže kada negira zločin.

Vrhovni sud je poništio to Rješenje i vratio na ponovno odlučivanje, da bi takozvana sudjska trojka ponovila kriminalni akt - ponovo su donijeli odluku da se ubica brani sa slobode.

Na kraju je Vrhovni sud preinačio Rješenje Okružnog suda i 21.02. donio odluku da se Jurošević vrati u pritvor, odakle nije ni trebalo da bude pušten.

Vasiljević je nakon napada duže od mjesec bio u komi, a trenutno se oporavlja do teških povreda koje je zadobio prilikom pokušaja da ga likvidiraju.