уторак, 25. фебруар 2020.

“Sindrom Tikvan”: Selak nije sposoban da registruje partiju, a namjerava da bude “lider”


Piše: Slobodan Vasković

Goran Osnovac Selak nije sposoban da registruje svoju stranku, a imao je namjeru da vodi Socijalističku partiju.

Selak, nakon što je izbačen iz Socijalističke partije, naumio je da osnuje sopstvenu, tvrde izvori bliski ovom političkom diletantu, koji od škole ima sigurno završenu Osnovnu, dok su sve ostale vrlo upitne i tvrdi se da su plod imaginacije, novca i podzemnih obrazovnih igara.

Selak, da ne bude zabune, nije završio ni Večernju školu, već Podzemnu!!!

Stranka koju Selak, kako tvrde njemu bliski izvori, namjerava da osnuje zove se Socijalistička Partija Srpske - skraćeno SPS.

Međutim, partiju takvog imena nije moguće registrovati, jer već postoji jedna - Socijalistička partija, iz koje je Selak izbačen i koju (još uvijek) vodi Petar Đokić.

Koliko je Selak ograničen, nepismen i nedorastao bilo kakvom ozbiljnijem poslu, svjedoči i činjenica da hoda od grada do grada tražeći Sud koji će mu registrovati stranku pod navedenim imenom.

Dosad je obišao pola krajiške Regije, predao je zahtjeve i u Banjaluci i u Prijedoru, ali su ga oba Suda iz ovih gradova odbili.

Međutim, Selak nikako da shvati da ne može registrovati sopstvenu stranku pod imenom SPS, pa nastavlja turneju po ostalim gradovima.

Nije čudo što ne može da shvati - njegov nivo inteligencije ravan je niovu inteligencije tikve, jer samo Tikvan može biti toliko uporan u nečemu što je nesprovodivo.

Važno je navesti da su uz Selaka još tri narodna poslanika koji su napustili SP Petra Đokića; To su Andrea Dorić, Maksim Skoko i Savo Vulić; Njih četvero osnovali su Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini RS, jer je i Selak, kupovinom glasova, član parlamenta.

Sa njima je bio i Risto Slina Marić, ali on se vratio u Đokićevo jato.

Vrlo je bitno navesti kako Selak “drži” uz sebe Dorićevu i Vulića; Prvoj je dao vozača i auto, a šofer ima zadatak da je stalno “drži na oku” kako ne bi umakla Đokiću.

Vulića drži preko kriminalca i vucibatine Velibora Šotre; Nije tu samo nasilje u pitanju, jer Šotra jeste gabaritan i mikronskog mozga, već i dugovi koje Vulić ima prema budžetu RS (sitnica, par stotina hiljada KM), što bi trebalo detaljno provjeriti preko nadležnih organa; Potrebno bi bilo saznati i čiji automobil je dat Dorićevoj i ko plaća šoferčinu koji je nadgelda; Bilo bi to moguće kada bi nadležni organi radili svoj posao, a ne služili zločinačkim organizacijama.

Saga se nastavlja - Selakov cirkusantski pohod ide ka Doboju, potom je na redu Bijeljina, pa Zvornik.

Očito ga je savladao “Sindrom Tikvan”!

Kako god, da oni pomenuti organi postoje, Selak ne bi bio na čelu KPZ Tunjice, već  stanovnik tog zatvora, a podatak da retardirani kriminalac Šotra utiče na “dešavanja” na političkoj sceni RS, među Tikvanima koji podržavaju režim, vrlo je ilustrativan i svjedoči o sveopštoj kriminalizaciji stranaka i pojedinaca koji čine vlast i koji su kidnapovali institucije. 

U nastavku podsjećanje kako je Đokić izbacio Selaka i o sukobima u SP-u!

Crveno podzemlje: Sud potvrdio izbacivanje Selaka iz SP-a i raspuštanje Gradskog odbora socijalista Banjaluka (18.02.2020.)


Piše: S.V.

Goran Osnovac Selak definitivno je izbačen iz Socijalističke partije, a Gradski odbor Banjaluka raspušten.

Osnovni sud Banjaluka donio je, prema mojim saznanjima potvrđenim iz nekoliko nezavisnih izvora, Rješenje kojim je povukao ranije izrečenu privremenu mjeru obezbjeđenja kojom je bilo poništeno izbacivanje Selaka iz SP-, kao i raspuštanje Gradskog odbora Banjaluka.

Ovim aktom završena je farsa oko ostanka Selaka u SP-u sudskom odlukom, jer Sud, definitivno, nema šta da traži u unutarstranačkim sukobima.

Selak je iz SP-a izbačen 26.01. ove godine, a Gradski odbor raspušten 29.01., da bi Sud donio privremenu mjeru kojom je obustavio te radnje 03.02. ove godine. Sada je Sud poništio tu mjeru i Selak je ostao bez stranke.

Goran Osnovac Selak pokušao je da preotme stranku od Petra Đokića, šefa SP-a, zajedno sa još četiri poslanika. 

Selak, Maksim Skoko, Andrea Dorić, Savo Vulić i Risto Marić, poslanici SP-a, zatražili su, 23.01., od dispečera Radovana Viškovića, koji vrlo loše glumi premijera, da smijeni Đokića sa pozicije ministra energetike, a htjeli su da ga uklone i sa funkcije “zamjenika stečajnog upravnika” SP-a; “Stečajni upravnik” socijalista je Milorad Dodik po čijem nalogu je Selak i krenuo da ruši Đokića.

Međutim, za razliku od političke ruine Marka Pavića, kojeg je urnisao notorni kriminalac Nenad Nešić, Đokić se suprotstavio i brzo reagovao isključujući Selaka i Skoku iz stranke.



Selak je napravio kardinalnu grešku, jer je javno “emitovao” svoje razgovore sa Dodikom koji mu daje smjernice kako da ruši Đokića; Dodik je to saznao i odmakao se od Selaka, a “koračanje unatrag” pospješio je i poziv Ivice Dačića koji je zahtijevao da lider SNSD-a prestane sa destrukcijom socijalista.

Đokić je, tako, ostao i na čelu SP-a i ministar energetike, ali je i dalje u Dodikovim šakama, potpuno zavisan od njegove volje, dok se Selak našao u vrlo teškoj situaciji, jer su mu “na leđima” i Dodik i Đokić.

Nije isključleno da Selak bude smijenjen sa pozicije direktora KPZ Tunjice, što bi potpuno oslabilo njegovu poziciju, jer svu snagu on crpi zloupotrebljavajući funkciju koju obnaša kao čelnik zatvorske ustanove.

Selak je i narodní poslanik RS, a više uz njega nije Risto Marić, koji se vratio u Đokićevo jato. Đokić sada kontroliše tri poslanika, kao i Selak.

Crvenoj sapunici ovdje nije kraj, jer će se nastaviti udari Selaka na Đokića.

Selak je blizak sa nasilnicima iz krim miljea, a i sam je kriminalac, kao i Đokić uostalom, tako da je izvjestan nastavak rata u “crvenom podzemlju”! (nastaviće se)