понедељак, 17. фебруар 2020.

Nešić privatnim dilom sa pripadnicima MUP RS zabranio ulazak Paviću na sjednicu GO DNS


Piše: S. V.
Nenad Nešić angažovao je dvojicu pripadnika MUP RS da, u vrijeme kada nisu bili na dužnosti, obezbjedjuju prostorije DNS i ne dozvole Marku Paviću da prisustvuje sjednici Predsjedništva i Glavnog odbora stranke.

Dalibor Blagojević i još jedan pripadnik MUP RS, N. Popović, zloupotrijebili su službene ovlasti i legitimacije MUP RS i zabranili ulazak Paviću u prostorije DNS, 15.02. ove godine.

Angažovanje pripadnika MUP RS za unutarstranačke obračune je neviđen skandal i dodatno svjedočanstvo da su oni u funkciji ličnih interesa kleptokratskih političkih elita. 

Nije ovo prvi put da pripadnici policije rade za Nešića mimo zakona; Nakon skandala sa šutiranjem novčanica javno su slagali da je to učinio njegov brat, a ne Nešić.



I ovaj nečuveni događaj svjedoči da je MUP RS pretvoren u stranačku miliciju SNSD i da radi isključivo na zaštiti kriminalaca iz vlasti.

Paradoks je da se protiv Nešića vode istrage i kriju u ladicama krivične prijave, a da, istovremeno, on plaća pripadnike MUP RS kako bi, zloupotrebom službenih ovlaštenja, obavljali za njega prljave poslove. 

Nešićev kurir za privatni dil sa pripadnicima MUP RS bio je njegov savjetnik Boško Latinović, nekadašnji policajac.

Nešić uživa podršku Dragana Lukača i Milosava Savkovića pa ne čudi da pripadnike MUP RS angažuje za svoje prljave poslove.

Kakva kreatura i politička mrcina je Nešić svjedoči i podatak da je demantovao da je Paviću zabranjen ulazak iako je to, nezvanično, potvrdilo nekoliko visokih funkcionera DNS.