понедељак, 10. фебруар 2020.

Lanac ishrane Režimske kanalizacije: Sve je više glodara spremnih da pojedu još uvijek glavnog predatora


piše: Slobodan Vasković

1.
Ne postoji dno za vladajuću oligarhiju u Republici Srpskoj; Uvijek mogu još dublje da potonu u toksičnoj septičkoj jami u koju su strpali i vlast i politiku i sve odnose u društvu.

I sebe same.

2.
Besprizornost, bezobzirnost, potpuni nedostatak mikrona bilo kakve vrijednosti, koji karakterišu oligarhiju, svjedoče o brzom unutrašnjem urušavanju nomenklature, koju na okupu drži: 1) strah od dramatičnih, katastrofalnih, teških posljedica njihove kleptokratske vladavine u proteklih četrnaeest godina i 2) spremnost da otmu ono malo preostalih dobara, koja su ostala neuništena.

3. 
U grču straha i pohlepe, javno pljuju sami po sebi, demonstrirajući da su otrovni politički otpad, spreman na uništenje svega i svakog, samo da bi opstali u septičkoj jami, čiji je vlasnik Milorad Dodik.

4.  
Postupak Riste Marića, poslanika SP-a u Narodnoj skupštini RS, paradigma je takvog stanja i djelovanja i svjedočanstvo o gigantskoj dubini kanalizacije u kojoj tone oligarhija, što je poodavno pogubile sve konce sa racionalnim, razumnim.

5.
Marić je, 28.01. o.g., bio jedan od pet poslanika SP-a koji su formirali Nezavisni klub u parlamentu, zahtijevajući odlazak Petra Đokića iz Vlade RS i sa pozicije predsjednika stranke.

Tog 28.01. taj Marić je naglasio da je formiranje kluba odluka koja će biti na snazi do ispunjenja zahtjeva narodnih poslanika i članova SP, odnosno dok se ne dese neophodne promjene u rukovodstvu partije.

“Ostajemo pri stavovima i politikama SP i insistiramo na jedinstvu socijalista i daljem razvoju partije koji nije moguć sa (Petrom) Đokićem na čelu. Sa pet poslanika, očekujemo i skori dogovor oko učešća u vlasti i raspodjeli funkcija sa 8.77% od 12,28% koliko je bilo učešće Socijalističke partije, s tim da su u pitanju samo pozicije koje su i do sada pripadale SP”, rekao je tada Marić.


Dvije sedmice kasnije, 10.02.o.g., isti taj Marić se vraća Đokiću i, bez trunke stida, izjavljuje: “Svoj poslanički mandat koristiću do kraja u poslaničkoj grupi SP i djelovaću u okviru programskih ciljeva te partije. Nemam pravo da iznevjerim biračko tijelo koje je glasalo koliko za mene, toliko i za SP”!

6. 
Za samo dvije sedmice Marić je zaboravio da je Đokić kriminalac, da je oštetio budžet RS, da SP koristi isključivo za lične interese…

7.
Moglo bi se zaključiti da je Marić idiot i to kompletan, ali to bi bila preblaga ocjena - Riječ je o kancerogenom političkom otpadu, spremnom na sve samo da bi zadržao pozicije i spriječio da bude procesuiran zbog kriminala koji je počinio dok je bio na čelu JP “Šume RS”.

Aka neko misli da je Marićevim postupkom ponižen parlament vara se; Narodna skupština je definitivno srušena 23.12.2019. usvajanjem falsifikovanog dokumenta, tako da se tu nema više šta poniziti, srušiti, razbiti...; Falsifikat je Dodikov, Marić je jedan od rušilaca, a ostaci parlamenta su završili u septičkoj jami Režima. 

8.
Da ne bi bilo nikakvih nejasnoća - Đokić jeste kriminalac, jeste oštetio budežt RS, jeste podredio stranku ličnim interesima… Jeste sve ono što su i njegovi protivnici u toj interesnoj kriminalnoj organizaciji.

9.
Ne postoji među njima nikakav ideološki, moralni… sukob, već isključivo interesni, a Goran Selak, Đokićev protivnik, koji je, pljačkajući, stekao milione, pomislio je da je vrijeme da kupi i veći komad vlasti i moć unutar kanalizacione piramide, kao što je kupio glasove za poslanički mandat. Zato je udario na Đokića, nakon što mu je Dodik dao odobrenje.


10. 
Selak, kojeg je Dodik gurnuo na Đokića, pokazao se vrlo opasnim i po njega, jer nije prezao da svoje razgovore sa njim prezentuje gdje god je stigao; Tako je Selak, kojem je Dodik namijenio ulogu borbenog ovna, iskoristio Dodika za svog borbenog ovna, svodeći ga na sredstvo za potkusurivanje unutar interesne kriminalne organizacije, koja je registrovana pod imenom SP.

11.
Sasvim očekivano od političkog diletanta, jednog u dugom nizu neinteligentnih gaulajtera sa proizvodne trake kriminalne vladajuće oligarhije, koji ne preza ni od otvorenog sadejstva sa notornim kriminalcima, vrlo opasnim i po život. 

Vjerujući da im je sve dozvoljeno zbog nepodnošljive lakoće pljačkanja, Selak i slični njemu, kreiraju providne, ali izuzetno opasne, morbidne, zločinačke procese ne bi li njima poskidali glave onim za koje smatraju da su im na putu. 

12.
I Selakovo djelovanje, poput Đokićevog i Marićevog, pokazuje način funkcionisanja unutar Dodikove kanalizacione strukture; Pokazuje kako zaista izgledaju, kako kriminalno i otrovno djeluju i na šta su sve spremni, a spremni su na sve - do oduzimanja života, oni koji su u toj kanalizaciji dobili određenu poziciju.

13.
Dodikovi “kadrovski” izbori su, što to ne konstatovati, sve opasniji po njega i sve brže ga guraju ka poziciji njihovog plijena. U kanalizaciji prepunoj pokvarenjaka, ljigavaca, konvertita, pervertita, olovnog ljudskog taloga, to je prirodan red stvari.

14.
U lancu ishrane unutar septičke jame sve je više glodara spremnih da pojedu, još uvijek, glavnog predatora!