уторак, 18. фебруар 2020.

Crveno podzemlje: Sud potvrdio izbacivanje Selaka iz SP-a i raspuštanje Gradskog odbora socijalista Banjaluka


Piše: S.V.

Goran Osnovac Selak definitivno je izbačen iz Socijalističke partije, a Gradski odbor Banjaluka raspušten.

Osnovni sud Banjaluka donio je, prema mojim saznanjima potvrđenim iz nekoliko nezavisnih izvora, Rješenje kojim je povukao ranije izrečenu privremenu mjeru obezbjeđenja kojom je bilo poništeno izbacivanje Selaka iz SP-, kao i raspuštanje Gradskog odbora Banjaluka.

Ovim aktom završena je farsa oko ostanka Selaka u SP-u sudskom odlukom, jer Sud, definitivno, nema šta da traži u unutarstranačkim sukobima.

Selak je iz SP-a izbačen 26.01. ove godine, a Gradski odbor raspušten 29.01., da bi Sud donio privremenu mjeru kojom je obustavio te radnje 03.02. ove godine. Sada je Sud poništio tu mjeru i Selak je ostao bez stranke.

Goran Osnovac Selak pokušao je da preotme stranku od Petra Đokića, šefa SP-a, zajedno sa još četiri poslanika. 

Selak, Maksim Skoko, Andrea Dorić, Savo Vulić i Risto Marić, poslanici SP-a, zatražili su, 23.01., od dispečera Radovana Viškovića, koji vrlo loše glumi premijera, da smijeni Đokića sa pozicije ministra energetike, a htjeli su da ga uklone i sa funkcije “zamjenika stečajnog upravnika” SP-a; “Stečajni upravnik” socijalista je Milorad Dodik po čijem nalogu je Selak i krenuo da ruši Đokića.

Međutim, za razliku od političke ruine Marka Pavića, kojeg je urnisao notorni kriminalac nenad Nešić, Đokić se suprotstavio i brzo reagovao isključujući Selaka i Skoku iz stranke.



Selak je napravio kardinalnu grešku, jer je javno “emitovao” svoje razgovore sa Dodikom koji mu daje smjernice kako da ruši Đokića; Dodik je to saznao i odmakao se od Selaka, a “koračanje unatrag” pospješio je i poziv Ivice Dačića koji je zahtijevao da lider SNSD-a prestane sa destrukcijom socijalista.

Đokić je, tako, ostao i na čelu SP-a i ministar energetike, ali je i dalje u Dodikovim šakama, potpuno zavisan od njegove volje, dok se Selak našao u vrlo teškoj situaciji, jer su mu “na leđima” i Dodik i Đokić.

Nije isključleno da Selak bude smijenjen sa pozicije direktora KPZ Tunjice, što bi potpuno oslabilo njegovu poziciju, jer svu snagu on crpi zloupotrebljavajući funkciju koju obnaša kao čelnik zatvorske ustanove.

Selak je i narodní poslanec RS, a više uz njega nije Risto Marić, koji se vratio u Đokićevo jato. Đokić sada kontroliše tri poslanika, kao i Selak.

Crvenoj sapunici ovdje nije kraj, jer će se nastaviti udari Selaka na Đokića.

Selak je blizak sa nasilnicima iz krim miljea, a i sam je kriminalac, kao i Đokić uostalom, tako da je izvjestan nastavak rata u “crvenom podzemlju”! (nastaviće se)