понедељак, 6. новембар 2017.

Vukota demolirao Dodika u direktnom duelu i okrenuo situaciju u korist Opozicije

piše: S.V.

Vukota Govedarica, lider opozicionog SDS-a, konačno je prekinuo "valjanje u blatu" i, bez milosti, rastočio svu laživu politiku Milorada Dodika u vezi sa referendumom, kao i njegov primitivni nastup.

Konkretnim činjenicama, Govedarica je demolirao Dodika.

Najvažnije od svega je što Govedarica nije izgovorio nijednu jedinu uvredjivu riječ, već je, analizom brojnih izjava šefa Grupe građana opasnih namjera, uspio kristalno ocrtati razmjere laži.

Dodikov odgovor Vukoti bio je vrlo vrlo slab, nikakav, pun uvreda, a nadobudnost koju je pokazao prilikom repliciranja Vukoti više je pokazatelj slabosti i defanzive, a ne nadmoći.

Lider SNSD-a nije imao nijednu konkretnu riječ odgovora, već se "vadio" demagogijom i pokušajima nipodaštavanja političkog protivnika.

Potegao je čak i "Baju", ali uzalud; Pokazalo se, u ovoj maloj epizodi, koliko je Dodik zaista slab i nemoćan pred konkretnim činjenicama.

Dodikova izjava da je ponosan na sve radikalno različite izjave po pitanju referenduma, pokazala je svu njegovu plitkost, izgubljenost, bijes i nesposobnost argumentovanog dijaloga.

Lider SNSD-a nema argumenata, to je nesporno i zato poseže za uvredama i niskostima. Otužno.

Prijetnja, iskazana kroz pokret kao da će da "baci čašu", vrhunac je Dodikovog poraza u duelu sa Vukotom.