четвртак, 9. новембар 2017.

Vrh SNSD i Vlada RS Univerzitete Republike Srpske predali Kriminalcima

piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Mataruga, Rektor Univerziteta u Banjaluci (u ostavci), žrtva je “investicija u visoko obrazovanje”; Investicija koje bi trebalo da uslijede, a koje su preslikan model iz zdravstva.

2.
Poznato je kako je taj “model” iz zdravstva, u protekloj deceniji, izvukao stotine miliona KM, a bolnice trenutno nemaju na raspolaganju gotovo ništa od potrebnih lijekova i medicinskog materijala. Da ne govorimo o tome da preskupi aparati manje više ne rade.

3.
Zdravstvo je u minusu preko milijardu maraka, a dobar dio tog duga prohujao je sa “investicijama”. I završio u džepovima tipova poput Ranka Škrbića i prateće kamarile.

4.
Naravno, ništa se nije moglo bez Milorada Dodika.

Dodik je u Bijeljini, na savjetovanju SNSD-a, najavio “ulaganja u visoko obrazovanje”.

5.
Nakon toga uslijedila je priprema napada na Matarugu, koja je realizovana “SNSD Revolucijom” prije par dana. Bio je, to, ukratko rečeno, Puč, čiji je glavni kreator Ranko Škrbić.

6.
Slijede “projekti i, naravno, krediti i to je pozicija gdje se Mataruga ne uklapa, jer sve pare idu preko Univerziteta; Jeste Mataruga Slabić i jeste u slučaju Fakulteta bezbjednosnih nauka pokleknuo pred naletom nezakonitih zahtjeva iz vrha Režima.

Međutim, Mataruga je pošten čovjek, samim tim “staromodan” i ne uklapa se u “model” investicija na način na koji ga vidi Škrbić. Sasvim dovoljan razlog da bude ukinut sa pozicije Rektora.

7.
Sam Mataruga izjavio je da je grupa studenata na orkestriran i smišljen način okupirala rektorat i organizovala sve ovo kako bi srušila ugled Univerziteta i smijenila rektora.
"To je grupa studenata koji ničim ne može parirati onim najboljima", istakao je Mataruga i dodao da je simptomatično  što se sve ovo dešava pred izbore za studentski parlament. (NN)

8.
Mataruga zna o čemu je riječ, a to, svakako, nisu izbori za studentski parlament; Pretrivijalno je. Pare su u pitanju, on nije kriminalac i morao je da ode.

9.
Škrbić je novi Rektor, bez obzira ko će tu funkciju formalno obnašati!

10.
Vrh SNSD-a stoji iza kriminalizacije Univerziteta u Banjaluci, što jeste udar na Matarugu, a Vrh SNSD-a, kroz Vladu RS, stoji i iza postavljenja kriminalaca u UO Univerziteta Istočno Sarajevo.

11.
Rješenjem Vlade RS (26.10.2017.) u UO Univerziteta Istočno Sarajevo, ispred osnivača, imenovani su Predrag Govedarica i Mladen Lučić, nekadašnje vođe studenata sa tog Univerziteta. Političke sluge bez presedana, koji su učestvovali u niz prevara i pljački, o čemu sam detaljno pisao.

Riječ je o “Braći Bing”.

12.
Govedarica je, uz to, smješten u institucije RS, a Lučić, zajedno sa Nenadom Nešićem, direktorom JP “Putevi RS”, preko firme “Legend” pljačka vlasnike putarskih firmi.

Samo na poslu sa soli uzeli su milione nezakonito, o čemu sam detaljno izvijestio.

13.
I Nešić i Lučić nalaze se pod istragom MUP RS, ali i SIPA; Inspektori MUP RS su nedavno upali u “Puteve” i izuzeli dokumentaciju, a prije par mjeseci izuzeli su dokumentaciju i iz firme “Legend”, čiji je vlasnik Lučić. Preciznije, on je formalni vlasnik, a stvarni je Nešić.

14.
Krajem avgusta ove godine Lučiću, koji je odbornik DNS.a u opštini Istočna Ilidža, zapaljen je automobil; Sigurno zato što je "upisao master", ali nije ga to pokolebalo u učenju - nedavno je kupio sebi novi BMW 5, koji je platio 130.000 KM.

Sitnica za tako mladog, darovitog, čovjeka koji je naučio da služi krupnim ribama.

15.
Kakvog smisla ima istraga MUP-a RS i SIPA kada Vlada RS one koje institucije istražuju zbog ucjena, nezakonitih poslova i otvorene pljačke imenuje na odgovorne pozicije?! I to na Univerzitetu!!!

16.
Nikakvog, ali u tome i jeste kvaka.

17.

Ostanite sa mnom, jer vrlo brzo slijedi drugi dio Sličice o Luki Petroviću, Starom Pervertitu i Papku!