субота, 24. септембар 2022.

Vlado Crta Đajić postao prvi „reket“ Banjaluke; Crta pokušao da izreketira Novaka Milakovića, vlasnika firme „NOVO-TEKS“ d.o.o. Banjaluka


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Nema sumnje da se Vlado Crta Đajić nakon ulaska u Crvenu Sektu pretvorio u monstruma najgore vrste. Teško je čak i pobrojati zlodjela u koja je on direktno uključen. 


2.

To da se Crta okružio narkodilerima poznato je svima. Takođe, svima je poznato da Crta, u maniru najgoreg seksualnog predatora, vreba djevojke i žene po hodnicima UKC-a.

 

3.

U posljednje vrijeme Crta se bacio na još jednu kriminalnu aktivnost. Radi se o reketiranju. Ljubav ka toj aktivnosti mu je vjerovatno prenio Srđan Amidžić.


4. 

UKC godišnje zaključi veliki broj ugovora sa dobavljačima. Jedan od najznačajnijih dobavljača je firma „NOVO-TEKS“ d.o.o. Banjaluka, sa kojom UKC sarađuje godinama. 



5.

Dug UKC-a prema toj firmi iznosi nekoliko miliona KM. Tim povodom, vlasnik te firme, Novak Milaković, otišao je da porazgovara sa Crtom, kao direktorom UKC-a.

 

6.

Na tom razgovoru Crta je Milakoviću rekao da UKC ima novca za isplatu cjelokupnog duga, ali da za tu isplatu postoji jedan uslov. Milaković je gotovo pao sa stolice kada mu je Crta rekao da traži da mu nakon isplate Milaković na ruke donese trećinu isplaćenog novca.


7.

Kada je došao sebi Milaković je poslao Crtu tamo gdje mu je mjesto, te mu je rekao da će svoj novac naplatiti preko suda. Na to je Crta Milakoviću odgovorio da njegova firma više neće proći ni na jednom tenderu koji raspiše UKC. )

Više izvora mi je potvrdilo da je Milaković rekao da će nakon izbora pomenuto reketiranje prijaviti tužilaštvu i da je spreman da svjedoči protiv Crte u krivičnom postupku. (nastaviće se