среда, 14. септембар 2022.

Nastavljeno krivično suđenje Radislavu Jovičiću; Dodikov kandidat Jovičić sve bliži zatvorskoj ćeliji

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Već sam pisao o tome da se kod Osnovnog suda u Banjaluci vodi krivični postupak protiv Radislava Jovičića, jednog od kandidata na izborima za predsjednika Republike Srpske. Iako je on formalno kandidat narko stranke DNS, on je zapravo Dodikov kandidat.

 

Jovičićev zadatak je da odvuče nekoliko procenata glasova opozicionih birača. Međutim, Dodik se prevario u računici, jer njegov rezervni kandidat Jovičić nema potencijal da dobije više od 1 % glasova.





Od Osnovnog suda u Banjaluci sam dobio informaciju da je u toku krivično suđenje Jovičiću. Nastavak glavnog pretresa je zakazan za 10.10.2022. godine.


Jovičića tužilaštvo tereti da je za vrijeme dok je bio Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (2013. - 2014. godina) oštetio budžet Republike Srpske za iznos od 260.445,28 KM. Radi se o javnoj nabavci u koju se on dobrano „ugradio“.



Jovičiću se stavlja na teret krivično djelo Nesavjestan rad u službi, i to teži oblik, za koji je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.


Moji izvori iz tužilaštva govore da se radi o „zicer“ predmetu. Obzirom na dokaze kojima raspolaže tužilaštvo, očekuje se da će Jovičić biti osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora, ne manju od pet godina. (nastaviće se)