уторак, 13. септембар 2022.

Skupovi Crvene Sekte i dalje znatno slabije posjećeni nego u toku izborne kampanje 2018. godine; Histerični Dodik za sve krivi saradnike

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Prije nekoliko dana sam pisao o tome da su prvi skupovi SNSD-a pokazali da je na terenu znatno opala podrška toj stranci. Očigledno je da prijetnje otkazima i dovoženje autobusima ljudi iz drugih opština nije dovoljno da se napune čak ni omanje dvorane.

 

2.

Vrlo je bitno reći da SNSD skupove u ovoj izbornoj kampanji održava u kino salama i sličnim prostorima, gdje može da stane do 500 ljudi. Prije samo četiri godine, ta stranka je sve skupove širom Republike Srpske održavala isključivo u sportskim dvoranama ili na otvorenom, na koje je dolazilo po nekoliko hiljada ljudi.

 

Kneževo, opšti izbori 2018.

3.

Ova kampanja je pokazala da tamo gdje se Crvena Sekta odluči na dvoranu skup doživi fijasko. Iako se fotografi Crvene Sekte trude da uhvate najbolji kadar, nikako im ne uspijeva da „popune“ prazni prostor.

 

4.

To su pokazali i stranački skupovi održani u Kneževu i Šipovu. Ovdje treba reći da se radi o opštinama u kojima SNSD ima apsolutnu vlast, pa su Sektaši koristili sva moguća sredstva da natjeraju radnike zaposlene u opšinskim upravama i lokalnim javnim preduzećima da dođu na te skupove.

 

Kneževo, opšti izbori 2018.

5.

U Kneževu su oba skupa održana u istoj dvorani. Na slikama iz 2018. godine se vidi da su na skupu Crvene Sekte bile pune ne samo tribine nego i parket. 


Kneževo, 08.09.2022.

Sa druge strane, na skupu održanom 08.09.2022. godine su jedva bile popunjene tribine, dok su se na parketu nalazili samo kandidati Crvene Sekte i funkcioneri iz Banjaluke.

 

6.

Još je Gore Dodik prošao u Šipovu. Na slici iz 2018. godine se vidi da je trg u centru Šipova bio potpuno ispunjen. Na tom skupu je bilo oko 1.500 ljudi. 


Šipovo, opšti izbori 2018.

Sa druge strane, skup 09.09.2022. godine je održan u dvorani i na njemu je bilo svega nekoliko stotina ljudi.


Šipovo, 09.09.2022.

7.

Dobro upućeni tvrde da je Dodik posebno ljut zbog fijaska na skupu u Šipovu. Njemu je Milan Kovač, načelnik Šipova, obećao punu dvoranu, od čega nije bilo ništa. Histerični Dodik je optužio Kovača da su za sve krive njegove idiotske izjave o „četiri rijeke koje teku bezveze“ i da će on biti odgovoran ako Crvena Sekta u Šipovu doživi debakl na predstojećim izborima.

 

8.

Kada smo već kod Šipova, valja reći da u toj opštini najveći ugled uživa doktor Krsto Jandrić. 



On nije kandidat na predstojećim izborima, ali javno podržava PDP kao stranku, te Jelenu Trivić i Mirka Šarovića kao kandidate Opozicije za dvije inokosne funkcije. On je prije desetak dana predvodio skup PDP-a u Šipovu. (nastaviće se)