петак, 9. септембар 2022.

Jelena Trivić nadigrala Milorada Dodika i njegovu rashodovanu propagandnu mašineriju: Da se Trivićeva pojavila na RTRS-u, Dodik ne bi došao, već bi poslao još jednog poltrona da sa njegovim slugom Jovičićem napada Trivićevu; Znaju li šefovi RTRS šta znači riječ TV Duel i da u Duelu ne mogu biti tri osobe?!


Piše: Slobodan Vasković


Svi pričaju o “duelu”na RTRS-u, koji se navodno trebao dogoditi između kandidata za predsjednika RS Jelene Trivić i Milorada Dodika, premda je tu bio i Radislav Jovičić, tako da i ne može biti riječi o duelu. 


Imali smo priliku vidjeti da je RTRS poslao poziv Trivićevoj ne navodeći imena ostalih učesnika; Nakon što je BN TV uputila poziv za TV duel Trivićevoj i Dodiku, odjednom su se čelnici Režimske TV - RTRS-a, koja su u četiri godine jednom ili, možda, dvaput pozvala Trivićevu da gostuje u nekoj emisiji “sjetili” da organizuju “duel” u kojem bi Dodik i Jovičić nastupili kao jedno Biće (i jesu jedno, s tim da je Jovičić njegovo pomoćno sredstvo), a Trvićeva drugo.


Zaista jadno, ali ni to se ne bi desilo da je Trivićeva pristala: prema provjerenim informacijama iz izbornog štaba Milorada Dodika, on ne bi došao, pravdajući se “iznenadnim obavezama”, a umjesto njega bi RTRS hitno u emisiju “Duel”m, koji to nije, uveo nekog od njegovih poltrona koji su se kandidovali ne bi li pokušali spriječiti siguran poraz Uzurpatora i Petokolonaša na opštim izborima.


Da podsjetim na još jednu vrlo bitnu činjenicu: prije četiri godine Mladen Ivanić, tada kandidat SDS i PDP za Predsjedništvo BiH, tražio je TV duel sa Miloradom Dodikom, kandidatom Sekte za člana Predsjedništva BiH, na RTRS-u.


Brutalno je odbijen, uz obrazloženje da su takav TV Duel može tražiti na BH TV, jer je to javni servis BiH, a ne na “entitetskoj” RTRS koja se, suštinski, uređuje iz Dodikovog kabineta i Izvršnog Komiteta Crvene Sekte.