петак, 2. септембар 2022.

Fijasko Crvene Sekte u Banjaluci; Na otvaranju kampanje se okupilo manje od 100 ljudi; Dodik naredio predsjednicima gradskih i opštinskih odbora da moraju autobusima dovesti članove stranke iz drugih gradova i opština na večerašnji skup na Kastelu

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Još na opštim izborima 2018. godine je postalo jasno da je Crvena Sekta trajno izgubila Banjaluku. Lokalni izbori 2020. godine su to samo potvrdili, jer je na tim izborima Igor Radojičić, iako najbolji kandidat kojeg Crvena Sekta može ponuditi, bukvalno počišćen od birača.

 

Dodika čeka još gori scenario na predstojećim izborima. To je pokazalo i današnje otvaranje kampanje u Banjaluci, na koji događaj je došlo manje od 100 ljudi. Pri tome, polovina njih su kandidati ili funkcioneri stranke, koji su morali da dođu.



Blamaža na pomenutom skupu je bila povod da Dodik danas naredi predsjednicima gradskih i opštinskih odbora u ostatku Republike Srpske da moraju autobusima dovesti članove stranke na skup koji se večeras održava na tvrđavi „Kastel“ u Banjaluci. Radi se pretežno o zaposlenima u javnom sektoru, kojima je naređeno da moraju ići u Banjaluku. Dodik time želi da stvori privid da uživa kakvu takvu podršku u najvećem gradu Republike Srpske.