субота, 3. септембар 2022.

Atmosfera na skupu Crvene Sekte na tvrđavi Kastel ličila na komemorativnu; Dodik je uspio da prinudi nekoliko hiljada članova Crvene Sekte da dođu na Kastel, ali ih nije uspio natjerati da aplaudiraju njemu i drugim funkcionerima Crvene Sekte

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Crvena Sekta je prvog dana kampanje održala dva događaja u Banjaluci. Prvi je održan u podne, ispred Palate Predsjednika. Tom skupu, kojim je otvorena kampanja Crvene Sekte, prisustvovalo je manje od 100 ljudi, o čemu sam pisao.

 

Istog dana, samo u večernjem terminu, Crvena Sekta je održala skup na tvrđavi Kastel. Režimski mediji su bili toliko inspirativni da su objavili vijest da je bilo prisutno 20.000 ljudi. Ljudi koji žive u Banjaluci dobro znaju da na tom prostoru može stati maksimalno 15.000 ljudi.


 

Na snimcima sa skupa Crvene Sekte se može vidjeti da je istom prisustvovalo oko 5.000 ljudi. Od tog broja njih 4.000 se odnosi na Sektaše koji su pod prisilom doveženi iz drugih gradova i opština Republike Srpske. Preostalih 1.000 prisutnih su Sektaši iz Banjaluke, što samo govori na koje grane je Crvena Sekta pala u najvećem gradu Republike Srpske.



Pokazalo se da je Dodik uspio da strpa u autobuse i doveze u Banjaluku 4.000 ljudi, ali ih nije uspio prinuditi da ma aplaudiraju. Ako pažljivo poslušate snimke predstavljanja funkcionera Crvene Sekte, moći ćete primijetiti da je atmosfera na skupu bila poput one na komemoracijama.



 
Interesantno je to da je najviše aplauza dobio Vlado Crta Đajić. To i ne treba da čudi, jer njega čak i članovi Crvene Sekte doživljavaju kao klovna. 



Što se tiče Željke Cvijanović, njoj su aplaudirali samo njeni nabildani telohranitelji (pastuvi). Kad smo već kod njih, uskoro ću morati da sam odgovorim na pitanja koja sam postavio Cvijanovićevoj. (nastaviće se)