субота, 9. мај 2020.

Zločinačka organizacija “United Tribuns” ponovo prijeti da ću biti raznesen kao Pukanić

Ćulumi i Đugum 
Piše: Slobodan Vasković

1.
Zločinačka organizacija “United Tribuns” kojom rukovode braća Armin i Nermin Ćulum ponovo mi je zaprijetila da ću završiti kao Ivo Pukanić, koji je eksplozivom raznesen 23.10.2008. godine.

2.
Prijetnjama, vrlo morbidnim, ponovo se u njihovo ime oglasio član tog kartela Sado Seferović koji se još predstavlja i kao Sado Đugum.

3.
“... Slobodane Vaskoviću... TI si smradu jedan izbrisao moj komentar u kojem ti ja ne prijetim nego pišem svoje mišljenje... A evo ti opet velikim slovima da imaš šta kopirati.. IVO PUKANIĆ JE ISTO MISLIO DA JE PAMETAN... IZGLEDA DA JE SAMO ON TO MISLIO... TI SI SAM SEBI PRIJETNJA I SVE STO ZNAŠ JE DA PIŠEŠ GLUPOSTI... DOBRO JE BRAT Luis UTF REKAO... ŠTA OČEKIVATI OD JEDNOG IDIOTA SLOBODANA VAŠKOVIĆA KOME SU TATA I MAMA BRAT I SESTRA... IDI SE TESTIRAJ... KORONA TI OČIGLEDNO UM POREMETILA...A JA SE PONOSIM BRATSTVOM UNITED TRIBUNS I BRAĆOM ĆULUM I BRATOM LUISOM I SVIM OSTALIM IZ KLUBA... A ti ljigavče PATI I GLEDAJ JER SMO ZA TEBE I TAKVE  POPUT TEBE NEDODIRLJIVI…”, zaprijetio je Đugum (09.05.) u komentaru ostavljenom ispod teksta “Dodikovi zločinački pikovi - Stanarević, Đugum, Luis… prijete eksplozivom”.



4.
Đugum se baš iznervirao, jer sam u tom tekstu objavio da je prijetio (prvi put) komentarom “Ivo Pukanić je isto mislio da je pametan… Izgleda da je samo on to mislio…”, koji je ostavio ispod teksta “Kneževski ‘Samuraj’ i ostale ‘nindže’ po nalogu Dodikovog rektalnog alpiniste Bobija Stanarevića prijete i vrijeđaju mrtve; Krivični postupak protiv Vukovića”, jer sam objavio da su prekršili zakon i mjere donešene za borbu protv pandemije.

Nakon toga je izbrisao prijeteći komentar, ali sam ga ja snimio, objavio i objavljujem ga ponovo; Prema tome Đugum laže da sam ja izbrisao njegov prijeteći komentar. I ponovo ga objavljujem, da bih pokazao kako je Đugum “pismen”.

5.
Očito je da želi da se dokaže perd “Braćom”, pa ponovo prijeti, kako se ne bi stekao utisak da se iz nekog razloga uplašio pa obrisao prijetnju koju je napisao.

6.
Moj Đugume, neću obrisati ni ovu drugu prijetnju, a ti možeš da ponoviš prvu, kako bi svi vidjeli koliko si hrabar. I možeš da nastaviš da prijetiš, čak i da materijalizuješ svoje umobolne namjere ukoliko si dovoljno hrabar. Samo nemoj ponovo da podviješ rep i izbrišeš i ovaj komentar kao što si učinio sa prvim.

Prva prijetnja koju mi je uputio Đugum, pa je kasnije obrisao

7.
Mene nećeš uplašiti, iako mi je poznato da si notorni kriminalac, nasilnik, riječju bagra koja ne preza od nasilja, kao ni od vršenja teških kriminalnih djela, a ekspert si za prostituciju.

8.
Razlog zbog kojeg mi članovi “United Tribuns” prijete i vrijeđaju pokojne članove moje porodice, je što sam prenio fotografiju člana njihove zločinačke organizacije Milorada Vukovića Luisa na kojoj je sa Slobodanom Bobijem Stanarevićem, načelnikom Odjeljenja za urbanizam Grada Banjaluka, te sa Đorđem Grubišićem i Jovicom Karaćem. I što  ta fotografija svjedoči da Luis, Stanarević i ostali krše mjere donešene u borbi protiv epidemije, jer je Luis u tom trenutku bio u izolaciji.

9.
Vuković je tada bio u izolaciji, jer se vratio iz inostranstva, gdje obavlja prljave poslove za “United Tribuns”. Nije smio da organizuje nikakva druženja, ali je očito da Luis smatra kako je iznad zakona, jer mu je prijatelj Stanarević, koji je, nema sumnje, dio “United Tribuns”, njihov saradnik involviran u političke vode.

Ćulum i Luis
10.
Grubišić je tu fotografiju objavio na svom FB profilu, 30.04., a ja sam je prenio 06.05. u tekstu “Korona i podzemlje: Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, zajedno sa Osobama ‘od ranije poznatim policiji’ u akciji kršenja mjera fizičke distance”, nakon čega su uslijedile morbidne prijetnje Grubišića, Luisa i stripera Richi Ritana.

11.
Iz Okružnog tužilaštva su mi, 08.05., potvrdili da je dežurni tužilac naložio Policijskoj upravi Banjaluka da podnese Izvještaj o počinjenom krivičnom djelju protiv Luisa, što mi je potvrđeno i iz PU Banjaluka, 07.05.. 




12.
Nema dileme da su prijetnje sinhronizovane, sa ciljem da me pokušaju prisiliti da prestanem pisati kako o “United Tribuns”, tako i o nasilniku Stanareviću, političkoj akviziciji Milorada Dodika. 

DStanarević, Dodik i Selak
Stanarević je predsjednik banjalučkog Gradskog odbora “DEMOS”, a zadatak mu je da, kada to Dodik naloži, ukloni sa čela stranke Nedeljka Čubrilovića, koji je i predsjednik Narodne skupštine RS.

13.
Stanarević je član gradske građevinske mafije u Banjaluci i teško zloupotrebljava funkciju načelnika Odjeljenja za urbanizam; Stanarević je izgradio zgradu u Cerskoj ulici, a milione zarađuje iznudom preko firme “Centar za projektovanje i konsalting” iz Banjaluke; Putem tog d.o.o. obavlja prljave poslove iznude. Iako formalno nije u vlasničkoj strukturi CPK, javna je tajna da je vlasnik polovine tog d.o.o., a jedan od njegovih najbližih saradnika je Dragan Jokić, visoki funkcioner DNS-a.

Stanarevićeva zgrada
14.
Što se tiče Đuguma i njegovih umobolnih opservacija i prijetnji, svakako bi se trebao testirati na bjesnilo, ali i na mentalne bolesti.

15.
Đugum je morbide prijetnje poslao tokom noći, pročitao sam ih uz kafu, a na počinak me ispratilo pismo-komentar Kasima Kalimera, koji se predstavio kao sekretar “United Tribuns Nomads World”; Njegov poduži komentar objavljujem u dodatku teksta, bez ikakvih izmjena.

Seferović Đugum
16.
Duboko me “ganulo” pisanje Kasima Kalimera, sekretara zločinačke organizacije “United Tribuns” koji je, uz malo uvreda na moj račun, jedino zaboravio da napiše  “Pa to je nepravda”, braneći svog, kako je naveo, brata Luisa.

17.
Brata Stanarevića nije pomenuo.

Stanarević
18.
Kalimero navodi da Luis, a ni “United Tribuns”, nemaju veze sa Dodikom, ali naglašava da se lično uvjerio da je Luis obezbijedio helikopter da se “bolesno dijete preveze iz Banjaluke za Beograd”.

Kasim Kalimero, lijevo


Potez zaista vrijedan hvale, ali helikopter u Bajaluci se ne može obezbijediti bez Dodika, jer je on Gospodar Helikoptera.

19.
Kasim Kalimero navodi da Ćulumi svaki mjesec obezbijede za humanitarne potrebe 5.000 KM, da taj novac podijele, ali ne navodi iz kojih izvora oni zarađuju tolike pare; Da li iz poslova trafikinga ili bijelih poslova?!”

20.
Kalimero, što je interesantno, u svom podužem komentaru ne pominje brata Stanarevića, koji je itekako blizak sa “United Tribuns”; Moram naglasiti da je to prava nepravda prema Stanareviću.

Stanarević i Luis
21.
Interesantno je da Kasim Kalimero navodi da će me tužiti, što me ponukalo da pomislim da me neće baš odmah dići u vazduh, već, možda, poslije suđenja.

Međutim, Kalimerov brat Đugum-Seferović je najnovijim prijetnjama jasno stavio do znanja da im je namjera da me raznesu, tako da od suđenja nema ništa.

22.
Budući da je Đugum postao vrlo transparentan i javno tvrdi da ću završiti kao Pukanić ne bi bilo loše da saopšti da li prijetnje izriče po nalogu brata Stanarevića, brata Luisa ili rođaka Dodika zato što se smatra slobodnim od pameti, pa je spreman da sam izvrši taj “humani” čin raznošenja potpisnika ovih redova.

23.
Već sam konstatovao da je Đugum shvatio da nema algoritam kojim bi me raznio preko FB, te da će morati pribjeći starim metodama - plastičnom eksplozivu, TNT-u ili da me umlate nekim tvrdim predmetima.

24.
Vrijeme je da se odluče i sa riječi pređu na djela, jer će neki od poklonika Braće pomisliti da su postali nejaki.

Kaşım Kalimero, lijevo
25.
Kasim Kalimero u komentaru navodi da sam u tekstu “Dodikovi zločinački pikovi: Stanarević, Đugum, Luis… prijete eksplozivom”, ponizio Đuguma; Kasim griješi; Đugum je ponizio sam sebe i nastavlja da se psihički urušava i to galopirajući.  

26.
Istina je da ja, do prijetnji koje mi je izrekao, nisam nigdje pomenuo Đuguma ni kao Ibrik ni kao Džezvu.

Začuđujuće je da Kasim, taj humani sekretar “United Tribuns”, nigdje ne pominje prijetnje koje mi je uputio Đugum, valjda smatrajući da je dizanje u vazduh potpisnika ovih redova - humanitarna akcija. 

27.
Kasim Analitičar Kalimero zaboravio je i da je spornu fotografiju prvo objavio njihov sluga Grubišić na svom FB profilu, čime je njihovom bratu Luisu natovario probleme na vrat. 

Jovica Karać, Stanarević, Luis i Grubišić
28.
Kako god, “United Tribuns” su zaista pravi humanitarci koji iz humanih razloga dižu u vazduh. Takođe se iz humanih razloga bave trafikingom, narkoticima i ostalim kriminalnim radnjama; Iz istih razloga kradu i automobile, a neki od njih su im oduzeti i vraćeni vlasnicima u Švajcarsku, kao što su lambordžini i ferari, kojima su se vozili kroz Banjaluku, maja prošle godine.




29.
Očito je da je zločinačka organizacija “United Tribuns” namjerna da me likvidira, ali šta da se radi - Braća ”humanitarci” imaju veze u politici i policiji pa vjeruju da će proći nekažnjeno; Nije im ubjeđenje bez osnova, jer da postoje organi gonjenja koji rade svoj posao svi oni bi odavno bili iza rešetaka.

Dodatak: Kasim Kalimero - “United Tribuns” je spojio nespojivo
Zelio bih zapoceti svoj komentar sa rijecju "postovani" ali to zaista nemogu zbog niza ozbijnih uvreda kao i lazi koje su iznesene na ime moto kluba United Tribuns kao i na ljude koje zovem i dozivljavam svojom bracom.



Vi gospodine Slobodane valjda shodno vasem imenu osjecate se toliko slobodni da na krajnje neprofesionalan nacin pisete o nekome o kome zaista nemate nikakve informacije.Sluzite se copy-paste tehnikom kako bi popunili svoje recenice sa hranom kojom trujete javnost.Neobaziruci se pri tome dali pisete istinu ili lazi.

Nekome drugom bi se to moglo oprostiti ali vama kao profesionalnom novinaru nemogu nikako.Ukratko,ne zbog vas vec zbog onih koji citaju vase textove dacu  informacije iz prve ruke.   

Moto klub United Tribuns je BH brend koji je osnovan 2004 godine u Njemackoj od strane brace Culum i onih koji su se nasli u zajednickoj ideji da je moguce okupiti sportase iz cijeloga svijeta a pogotovo one sa prostora Balkana.

Nemoram vam posebno objasnjavati da je to jedinstven podvig koji je uspio spojiti u tom trenutku nespojivo.Dok su se sirom regije svi gusili u otrovanom moru nacionalizma,mi smo uspjeli ostati normalni i iznad onoga sto i dan danas gusi zivot na ovim prostorima.


Dakle nas klub je internacionalan pa cak i interkontinentalan broji vise hiljada clanova koji gaje zajednicku ljubav prema sportu i motorima.Po vama je to vjerovatno dovoljno da bi nekoga nazivali "zlocinackom organizacijom"...vi to tako lako izgovarate tj pisete kao da je to neka sitna uvreda.Definicija zlocinacke oganizacije je slijedeca..; Zločinačka organizacija je strukturirano udruženje od najmanje tri osobe koje postoji tijekom  određenog  razdoblja  i  djeluje  sa  zajedničkim  ciljem  počinjenja  jednog  ili  više kaznenih djela radi izravnog ili neizravnog stjecanja financijske ili druge materijalne koristi ili s  ciljem  ostvarivanja  i  zadržavanja  nadzora  nad  pojedinim  gospodarskim  ili  drugim djelatnostima, a radi se o kaznenim djelima za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od najmanje četiri godine ili teža kazna. Zločinačka organizacija je temelj pojma organiziranog kriminala…

Vasa tvrdnja da smo mi "zlocinacka oganizacija" je ukratko recena ova definicija.Zaista smatram da je to direktno osudjivanje mene i moje brace te bez imalo sumnje Vi nas smatrate i prozivate javno  kriminalcima i to bez ijednog iznesenog potvrdjenog dokaza za to.Samim tim ste udarili na nasu cast,ponos pa cak i egzistenciju.Tko bi zelio imati posla sa takvim ljudima,kavim nas vi predstavljate? 

Zbog vasih tvrdnji ljudi bi trebali zazirati od nas.Medjutim....prava istina je da ljudi u nasem okruzenju jako dobro znaju tko smo mi i sta mogu ocekivati od nas.United Tribuns u ovom tenutku kada su se svi zabavili o sebi zbog corona virusa dijeli 25 tona brasna onima kojima je to najpotrebnije.Nosioc te akcije je nas brat Sado Seferovic kojeg pokusavate poniziti.U Sanskom Mostu braca Culum izdvajaju svaki mjesec 5000 km za socijalno ugrozene.

Nismo humanitarna organizacija ali sigurno nismo ni zlocinacka kako ste nas vi nazvali.Oni koji zele da se uvjere da je istina ovo sto pisem neka pregledaju moj FB profil gdje postoje slike i video zapisi o tome.

Davno je mozda bilo ali nije zaboravljeno da je u doba poplava takodjer klub United Tribuns organizirao pomoc onima koji su bili ugrozeni u toj prirodnoj nesreci.Spominjete nasu povezanost sa gospodinom Dodikom i nekim politickim strankama iz RS-a a taj isti g.Dodik je javno prozivao bracu Culum u skupstini i nazivao ih slicnim epitetma kao i vi.Valjda je neki fetis vas novinara i politicara da pisete neistine o nama kao klubu i nama kao pojedincima...to je jadno i neprofesonalno ali koga briga..zar ne.E pa mene je briga g.Vaškovicu...I jos samo rijec dvije o mom bratu Luisu koji je mozda prekrsio neku zabranu i zbog koje ce vjerovatno biti sankcionisan adekvatno zakonu.Koji pri tome nije ni muhu zgazio a kamo li zasluzio da ga prozivate svim eptetima koji od njega po vasem pisanju cine monstruma.E upravo taj Luis Utf je gromada od covjeka.Jednom prilikom dok smo se vozili prema Njemackoj imao sam prliku da se uvjerim u to sto tvrdim.U toku voznje nazvao ga je neki Bosnjak iz Prijedora kojem se je rodilo dijete sa scanom manom.

Tom dijetetu je bila potrebna hitna operacija kako bi prezivjelo .U toku voznje brat Luis je uspio tom covjeku organizirati hitan pevoz helikopterom iz Bl u Beograd.Ocajni otac tog dijeteta je bio bez izlaza ali sjetio se je bata Luisa i on mu je bio jedina nada.To dijete ,ta beba je spasena g.Vaškovicu...E to su ti ljudi i to je taj klub po kojem bezdusno pljujete.Iako se ne bavimo novinarskim bljuvotinama o nama vjerujem da ce sve ovo dobiti i sudski epilog gdje cete morati dokazati sve vase navode o kartelu i zlocinackoj organizaciji United Tribuns kako nas vi besramno nazivate…
S ponosom Kasim Kalimero sekretar United Tribuns Nomads World