уторак, 5. мај 2020.

Mali Broj: Tompuščić Košarac; Zalivena Cvijanović i lažno razočarani Dodik koji je zaboravio na stranački pečat kako bi ozvaničio kraj Tompuščićeve političke karijere


Piše: Slobodan Vasković

1.
Sve što je Milorad Dodik rekao o bezobraznom, drskom i bahatom ponašanju Staše Košarca, SNSD-ovog ministra u Savjetu ministara BiH, je verbalna onanija, sračunata lažna kritika čiji cilj je umirivanje javnosti, a nikako drakonsko kažnjavanje nadobudnog fićfirića koji je svojim bezobraznim i nezakonitim djelovanjem pokazao nipodaštavajući odnos pripadnika vladajuće kaste prema stanovništvu, što zatočeno dva mjeseca trpi strašne posljedice pandemije.

2.
U ta dva mjeseca palanačka kasta radi šta hoće - provodi se po privatnim žurkama, posjećuje navodno zatvorene restorane i kafane, zloputrebljava položaj i na taj način cinično se podsmijava narodu koje ćutke trpi teror četiri zida, kako bi omogućio pobjedu nad koronom.

3.
Da je Dodik isključio Košarca iz SNSD-a, potom ga Zoran Tegeltija promptno smijenio sa pozicije ministra, bila bi to stvarna politička pobjeda lidera najveće politčke stranke u RS; Bili bi to potezi koji pokazuju beskompromisnost djelovanja u brobi protiv virusa i potvrda argumentacije da u ovom nevremenu nema povlaštenih.

4.
Međutim, Dodik je gromoglasno izjavio da Košarac, prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu (04.05.) na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

5.
Ima itekakve dileme - ako je Košarac gnusnim incidentom, kojim ponižava brojne građane koji strpljivo dva mjeseca izdržavaju sve drakonske mjere, zaista napisao kraj svog političkog puta, što Dodik nije taj rukopis zapečatio izbacivanjem iz stranke i sa ministarske pozicije?!

6.
Niko se, nakon takvog postupka, ne bi usudio praviti mu probleme da postavi drugu osobu za ministra, ali Dodik nije pokazao namjeru da efikasno djeluje i sve je ostalo na šupljoj priči čiji epilog će biti isto tako šupalj - Košarac će, kako se da zaključiti iz Dodikovog istupa, i dalje ostati ministar i član SNSD-a, što će ga dodatno ojačati da namjerno krši zakone, tako što će nastaviti djelovati po principu da je iznad zakona kao i svi drugi članovi palanačke kaste, čija je odlika pompeznost, praznoglavost, bahatost, plitkost, bezobrazluk, drskost, sklonost koruptivnim radnjama…

7.
Nije samo Košarac zloputrebljavao poziciju, mnogo je takvih kao on, zbog nekih su nastali klasteri koji su jedva savladani i niko nije odgovarao; 

Košarac je prvi koji je snimljen, ali ni on, osim osude javnosti za koju i ne haje, neće podnijeti nikakve durge konsekvence. Zato se kažnjavaju građani koji izbacuju smeće pet minuta nakon početka policijskog časa!

Nije Košarac malo ko, a nije ni smeće u kesi, već mnogo više od toga!

8.
U svjetlu prizemnih Košarčevih komorbiditeta može se jasno sagledati ogromno licemjerstvo ne samo Dodika, već i Željke Cvijanović, navodne predsjednice RS, koja je, 02.05., brutalno nasrnula na narod, optužujući ga, preko imaginarnih NN lica, za širenje pandemije.



9.
Cvijanovićeva se nije oglasila nakon pijančenja Košarca, iako ispunjava sve uslove za materijalizovanje njenih NN lica; Nije riječi rekla iako je, svega dva dana ranije, na pitanje s čim se može dovesti u vezu neočekivani rast zaraženih u devetoj sedmici epidemije i u čemu se pogriješilo, ocijenila da ne postoji drugo objašenje osim da je tom pogoršanju doprinijelo nedovoljno poštovanje mjera.
"Ili, bolje rečeno, uprkos tome što smo preduzeli sve da se spriječi širenje virusa, to se ipak desilo, a ne bi se desilo da nivo kontakata nije bio veći od dozvoljenog. Treba reći da je ogromna većina građana bila na visini zadatka, ali je bilo i onih koji su to ugrozili jer je bilo okupljanja, nepridržavanja distance, bilo je i onih koji nisu nosili zaštitne maske ili su ih nosili kao ukras ispod brade", istakla je Cvijanovićeva.

10.
Košarac ispunjava sve uslove iz njene ocjene - ne pridržava se mjera, ne nosi zaštitnu masku, ne nosi je čak ni ispod brade, ali zato stresa u sebe rakiju za rakijom i puši tompus, taj mali nadobudni Dodikov tompuščić.

11.
Da li Cvijanovićeva ne kritikuje Košarca zato što smatra da ga štiti sporodimeći tompus ili rakija ljuta? I da li je to, po njoj, sasvim dovoljna zamjena za masku koje nema; Čak ni pod bradom?!

I šta je za Cvijanovićevu to što fićfirić sa tompusom ne drži fizičku distancu sa osobama iz okruženja? Možda dokaz nove realnosti - približavanja Košarca u ime stranke “Političkom Sarajevu”?

12.
Ili sam u zabludi, jer prezaposlena navodna predsjednica, koja ništa ne radi, sem što naizust nauči direktive “ogorčenog” Dodika”, nema vremena, od sricanja, da se bavi Besposlenim Košarcem?! Moguće je i da joj se gadi - sa onim tompusom neodoljivo podsjeća na Moniku Levinski; Posebno što ga drži bez rukavica!



13.
Moguće je da joj se ne gadi, već je Cvijanovićevu strefila neka od pjesama, posebno “Malo je malo dana da bi mi ostala sama”, pa još ne može da dođe sebi, ponijelo je; ili je, pak, neki drugi stih u pitanju poput onog “Ko te sad čuva ukradeni cvijete u domu tuge negdje daleko”, jer, ruku na srce, Palata u kojoj je zasađena Cvijanovićeva jeste dom tuge neostvarene političarke.

14.
Malo je malo dana da bi mi ostala sama i bez komentara na Košarca, tompusa u savijanju, posebno nakon izjave u kojima grdi narod: "Kao što sam rekla i onda kad imate ogromnu većinu onih koji su odgovorni, manji broj neodgovornih to sve može da pokvari. Moguće da nisu svi pravilno postavili prioritete, a prioritet broj jedan je zdravlje pojedinca i zajednice, a tek onda sve druge stvari, uključujući i druženje i okupljanje”.

15.
E sad, Košarac je definitivno Manji Broj, pa bi Cvijanovićeva trebala da zaboravi i na rakiju i tompuse i prihvati se mikrofona, pa zapjeva neku o kaznenim mjerama za Košarca - neka 'dušebriznici' govore šta hoće; Nije valjda da se može satirati toliki narod, a ne može tako Mali Broj kao što je tompuščić Košarac, slika i prilika Dodikovog rektalnog alpiniste.

16.
Cvijanovićeva bi trebala da prestane liječiti svoje frustracije napadima na narod, lažnim optužbama protiv stanovništva, malicioznim, plitkoumnim opservacijama i zatražiti kaznu za Mali Broj Tompuščića. 

Ili joj čak ni to Dodik ne dozvoljava, pa ćuti kao zalivena; Paradoks je da u Palati fikuse zalijevaju utorkom, pa je njeno zaliveno ponašanje vrlo frustrirajuće po najšire narodne mase koje jedva čekaju kada će ona istupiti sa nekom iz edicije “kamen papir makaze”.