четвртак, 14. мај 2020.

Korona film “Dernek u Sarajevu": Košarac u ulozi i Glupana i Tupana; Produkciju potpisuje Nešić


Piše: Slobodan Vasković

Staša Košarac, ministar trgovine u Savjetu ministara BiH, mogao bi dobiti Oskara za dvostruku ulogu Glupana i Tupana u veoma popularnom filmu “KoronaDernek u Sarajevu”.

Košarac je Glupan, jer je otišao na dernek u sarajevski restoran “Golf klub” u vrijeme najoštrijih mjera zabrane okupljanja; Dernečio je mali iskompleksirani fićfirić dok je stanovništvo skapavalo, zatočeno u svojim domovima.

Tompuščići i rakije išli su kao “mlijeko”. Baš po scenariju, jer je Košarac mali, iskompleksirani poltron Milorada Dodika kojem je dopalo da bude neko i nešto zahvaljujući puzanju i slijepoj poslušnosti pred Gazdom. Smatrao je da je nedodirljiv i da mu je sve dozvoljeno, ne shvatajući da bi ga ”koalicioni” partneri mogli urnisati, jer im se zamjerio zato što je svoje interese pretpostavio njihovim. 

Košarčevo dernečenje nije bilo sa hepiendom; Nije ni planirabno da bude - snimljen je, video je “iscurio” i uslijedila je kazna. Istina, blaga, ali je Košarac, sasvim zasluženo, doživio pravi debakl u javnosti.  

Košarac je u samoizolaciji, SNSD, sekta kojoj služi, kaznila ga je ukorom, Šef Sekte Milorad Dodik najavio je da u dva sledeća izborna ciklusa Košarac neće moći da se kandiduje; I na ovom mjestu završava Košarčeva uloga Glupana.

Ulogu Tupana, Glupan u filmu “Korona dernek u Sarajevu” počinje da igra kada ga Slađana Mandić snima svojim telefonom, navodno sva sretna što se našla u tako odabranom društvu.



Slađana Mandić u filmu je naturščik i igra ulogu lokalne Mata Hari, čiji je jedini cilj snimiti Glupana na derneku i tako mu omogućiti da odigra i ulogu Tupana.

Veoma važno za nastavak ovog dernektrilera je da Mandićeva uopšte nije pozvana na dernek.

Dr Jusuf Šabanović, šef abdominale hirurgije na KCUS-u, napravio je spisak zvanica koje je pozvao na proslavu svog rođendana, ali na njemu nije bilo Mandićeve, niti nju pomenuti ljekar uopšte poznaje.

Šabanović je, odmah po obznanjivanju snimka koji je napravila Mata Hari, dobio rođendansku čestitku sa KCUS-a - smijenjen je sa pozicije šefa hirurgije i on je kolaterlana šteta odigranog scenarija; Šabanović je ipak samo epizodista, a glavna uloga i to dvostruka pripala je Košarcu koji je sjajno odigrao ulogu i Glupana i Tupana.

Košarac je bio na spisku, kao i njegov savjetnik Ljubomir Mrda, paljanski tajkun, član Nadzornog odbora ”OC Jahorina”.



Mandićevu je na dernek pozvao, mimo Šabanovićevog znanja, jedan od koronapartijanera sa pozivnicom.

Mandićeva je, poput prave Mata Hari, na derneku bila svega pola sata; Toliko joj je trebalo da snimi Košarca kako se nalijeva rakijom i rakiju topi tompuščićima.

Nakon toga je Mata Hari napustila “Golf klub”; Ispred je čekao automobil koji je sa njom odjurio u noć - kako bi mogla postaviti fotografije i video na svoj Instagram profil: Odmah potom zapalile su se mreže i uslijedila je akcija policije. I ogromna bura u javnosti.

Šta je bitno oko Mandićeve i zašto postoji ubjeđenje da je na dernek došla “preko veze” samo da bi snimila Košarca?

Mandićeva je svastika Marka Kubatlije, predsjednika Opštinskog odbora DNS-a Pale i vjernog sluge Nenada Nešića, v.d. predsjednika DNS-a.

Kubatlija
Na ovom mjestu prestaje svaka slučajnost, jer je Nešić htio da polomi Košarca; U tome mu je pomogao Ljubomir Mrda, iskusni lisac, koji je na dernek stigao tek kada je Mandićeva othujala sa vihorom i video snimkom.

Nakon objave video snimka uslijedila je oluja, a Košarac je stavljen u karantin i u potpunu političku defanzivu i na vagi sekte kojoj pripada ne vrijedi ni pišljiva boba.

Nešić je logističar cijele akcije, a još uvijek je nepoznat pisac vrhunskog scenarija u kojem je za Košarca osmišljena uloga i Glupana i Tupana koje je on maestralno odigrao. Nešić je producent koji je svaki detalj dobro platio.

Košarac je u samoizolaciji shvatio da je klen za njega vrlo uman.

Zašto je Košarca trebalo javno satrati? Zato što drži stranu Dejanu Ljevnaiću, direktoru OC “Jahorina” koji je u sukobu sa dijelom Nadzornog odbora, između ostalog i sa Mrdom.

Ljevnaić

Izvorište sukoba je dalji investicioni ciklus na Jahorini; Dok Mrda i oni koji ga podržavaju traže 99 miliona KM kreditnih zaduženja, Ljevnaić se protivio tome, čak je nedavno sazvao radnike i obavijestio ih da će biti smijenjen, te im se zahvalio na saradnji; Protivio se enormnom zaduženju, jer je svjestan da bi mjesečna rata, kada bi taj kredit došao na otplatu, bila cca milion KM i taj novac OC “Jahorina” ne može nikako zaraditi.      

Mrda je bio za zaduženje, protivno Košarcu i Ljevnaiću. 

Ljevnaić je ostao direktor, jer je najavio da će, ako bude smijenjen, održati pres i štošta reći. Zato je Košarac, bez riječi, pao kao pokošen - jaka rakija, jaki tompuščići i prejaki video Slađe Mata Hari. I previše želje da upravlja procesima u Istočnom Sarajevu i na Jahorini.

Na kraju cijele priče, OC “Jahorina” će se zaduživatiu etapno, Košarac je pometen, Mrda već nekoliko dana ne dolazi u Ministarstvo trgovine kako bi ostavljao pisane savjete Glupanu/Tupanu, koji je u samoizolaciji. 

Nešić je zbrisao Košarca i mirno nastavlja zemljane radove kao pripremu za zgradnju apartmana u Trnovu otetim parama.


Dodik je sa Nešićem, 13.05., otvorio dio puta prema Jahorini; Košarac je sve gledao iz samoizolacije, dok mu se sumnje roje u ispraznoj glavi: Da li je Dodik znao u kakvoj čorbi će ga skuhati?!