петак, 15. новембар 2019.

Nezvanično: Vještak utvrdio da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći; To znači da je Dženan ubijen


piše: S.V.

Nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke utvrdio je da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, tvrde moji izvori.

Taj nalaz će biti prezentovan na današnjem ročištu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Danas se navršava tri godine i devet mjeseci od ubistva Dženana Memića; Njegova sestra Arijana izjavila je, za N1, da se porodica toliko vremena bori da dokaže da je Dženan ubijen i da nije stradao u saobraćajnoj nesreći.

Porodica Memić teško tereti bivšu Glavnu tužiteljku Kantona Sarajevo Dalidu Burzić da je opstruisala istragu tako što je zločin teškog ubistva prekvalifikovala u saobraćajnu nesreću.



Muriz Memić je podnio krivičnu prijavu protiv više od četrdeset osoba, sa Burzićevom na čelu, u kojoj ih optužuju za podizanje lažne optužnice za saobraćajnu nesreću i zataškavanje ubistva Dženana Memića.

Zataškavanje je išlo do mjere da su za izazivanje saobraćajne nesreće, u kojoj je navodno stradao Dženan Memić, optuženi braća Seferović, Ljubo i Bekrija.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo se sudi Seferovićima nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH raniju presudu Kantonalnog suda, kojom su Seferovići oslobođeni, vratio na ponovno odlučivanje.

Dalida Burzić je, u međuvremenu, imenovana za sudiju Suda BiH.

Dženan Memić preminuo je 15.02.2016. godine, nakon teških povreda koje je zadobio 08.02.2015. godine, dok je sa djevojkom šetao Velikom Alejom na Ilidži.

Njegov otac Muriz sve vrijeme tvrdi da je Dženan ubijen.