петак, 29. новембар 2019.

Nezvanično: Jurošević, šef zločinačke grupe koja je pokušala ubiti Vasiljevića, biće izručen BiH do kraja godine; Sedmorici njegovih saučesnika, protiv kojih je potvrđena optužnica, određen pritvor do okončanja suđenja

Organizator pokušaja likvidacije Slaviša Jurošević


piše: S.V:

Slaviša Jurošević, šef zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Slobodana Vasiljevića, biće iz Grčke izručen BiH do kraja ove godine, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.

Jurošević se, trenutno, nalazi u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj. Njega je Granična policija te zemlje uhapsila 04.07. ove godine, jer je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Jurošević je organizovao pokušaj likvidacije Vasiljevića, 01/02.06. ove godine, kada ga je, zajedno sa još sedam lica, pokušao ubiti, bukvalno zatući, metalnim šipkama.

Tom prilikom, Vasiljević je doživio teške povrede glave i drugih dijelova tijela, polomljena mu je noga, a nalazio se u komi mjesec dana. 

Slobodan Vasiljević
Još uvijek se oporavlja od zadobijenih povreda.

Prema mojim informacijama, Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu odredilo je produženje pritvora sedmorici optuženih što su učestvovali u pokušaju likvidacije Vasiljevića do okončanja postupka.

Protiv njih je 28.11.o.g potvrđena optužnica za pokušaj likvidacije; Optužnica je podignuta protiv Stefana Radovanovića, Stevana Garića, Nebojše Petkovića, Miljana Milića, Milutina Kandića, Gorana Čalmića i Nebojše Ozimkovića, jer su 01./02.06. ove godine metalnim šipkama pokušali da na najsuroviji način liše života Vasiljevića.