понедељак, 11. новембар 2019.

“Narodna” skupština - prvi dio: Dodik ustuknuo pred sopstvenim Pamfletom Beščašća


piše: Slobodan Vasković

1.
Rasprava o blasfemičnim fantazmagorijama, halucinogenim ispadima, nivoa “jeftinog LSD-ija, Slavka Mitrovića, kvaziideologa SNSD-a, čija je direktna indikacija patološki pamflet “Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava RS”, pretvorila se, u svom prvom dijelu, u debakl najpoznatije sekte u ovom entitetu i ozbiljno prijeti da je teško poljulja i uvede na “intenzivnu njegu”.

2.
Pamflet, pun mržnje, netrpeljivosti, uvreda, nipodaštavanja, laži, blasfemije i sličnih ogavnih patoloških iscjedaka, usmjerenih protiv SDS-a i PDP-a, kao i pripadnika tih stranaka, sračunat kao ucjenjivački ulog za dalje rastakanje i BiH i političkih protivnika, potpuno je promašio cilj i izgubio svoj ucjenjivački potencijal.

3.
Kao bumerang se obio o glavu Miloradu Dodiku i kakofoničnom horu ulizica, u ulozi bekvokala.

4.
Posebno je iritirajuće bilo besmisleno, isprazno verglanje Željke Cvijanović i šizofreno kreveljenje “Crvenog kombija”, ubijeđenog da je došlo vrijeme da ponovo nevine likvidira po banjalučkim kućama i stanovima.

5.
Retardi su uvijek i zauvijek retardi.

6.
Suočen sa bumerangom “u glavu”, Dodik je, da bi izbjegao totalno “patosiranje”, iznenada počeo da improvizuje i ponudio da sve primjedbe prozvanih i, od SNSD-a javno prezrenih “Izdajnika”, postanu sastavni dio dokumenta, što je, dosad, neviđena demonstracija mentalnog ništavila zadnjeg balkanskog tiranina.

7.
Dodik je u nokdaunu, a od nokauta ga je spasila pauza.

8.
Suludo je i pomisliti da bi “Izdajnici” ugradili ono što su rekli u Mitrovićev izliv mentalnih fekalija unutar moždane kore; Jedino suludije od toga bio bi pristanak na ugrađivanje sopstvenih primjedbi u optužnicu protiv samih sebe, prepunu mržnje i poziva na obračun.

9.
Dodik, prestravljen vjerovatnim gubitkom većine u parlamentu BiH, koji bi trebalo da znači deblokadu te institucije, samim tim i marginalizaciju SNSD-a i njihove razarajuće neprijateljske politike, u hipu je shvatio do koje mjere je zabrazdio puštajući u opticaj Mitrovićeve patološke bljuvotine; Izbacio je opisanu suludu ponudu, ne bi li dobio na vremenu i pokušao prevariti  opozicionare da podrže “ukidanje bonskih ovlaštenja”, što je tek najobičnija iracionalna budalaština; Jer “Narodna” skupština sa tim nema ama baš ništa; Niti može bilo šta po tom pitanju učiniti, sem verbalno onanisati, grupno.

10.
Dodikov cilj je jasan - pokušava da sa opozicijom napravi zajednički front u bh. institucijama, što bi za SDS i PDP bilo smrtonosno, pa je za nevjerovati da će upasti u zamku u koju su, u prethodnom periodu, nekoliko puta bezglavo uletili i jedva politički preživjeli.

11.
Dodikovo laživo, neiskreno, posipanje pepelom po glavi nije nikakva, čak ni “naknadna pamet”, već maliciozno, licemjerno moljakanje političkih protivnika, koje nemilosrdno godinama mrcvari, vrijeđa, progoni, satire, čak i nasiljem, da mu dozvole da se zakači za zadnji vagon.

12.
Učine li to SDS i PDP, biće izbačeni van te “štreke” zauvijek; Umjesto toga trebali bi prepustiti Dodika njegovim savjetnicima - dželatima svega normalnog; Sada već, nakon Pamfleta Beščašća, i Dodikovim dželatima (nastaviće se)