недеља, 18. август 2024.

Stanivukovica izdao Igor Dodik



Pise: Slobodan Vaskovic


Drasko Stanivukovic, odlazeci gradonacelnik, nije se nadao da ce ga Igor Dodik tako brzo izdati.


Sokirala ga je fotografija Dodika mladjeg sa Nikolom Sobotom, donedavno rezervnim kandidatom SNSD. Stanivukovic je bio glavni kandidat SNSD, ali je teski pad rejtinga doveo do toga da se Dodik&Dodik sve vise okrecu Sobotu. I to u tolikoj mjeri da ce Stanivukovic biti prisiljen da odustane od kandidature u korist Sobota.


Fotografija potvrdjuje da odlazeci gradonacelnik ne moze da racuna ni na podrsku DEMOS u Banjaluci.


Stanivukovic se zaista s pravon osjeca izdanim: Grad je bio vlasnik zemljista u Cesmi do kojeg je dosao eksproprijacijom. Svih 6,5 dunuma.


Grad je bio vlasnik i 2,8 dunuma u strogom centru Banjaluke. Nije bilo potrebe za bilo kakvom razmjenom, jer je Grad mogao izgraditi pristupne puteve do mosta u Cesmi.


Ali, da bi se dodvorio Dodiku, Stanivukovic je prihvatio da Luka Koricanac, vlasnik firme “Koricanac ZRUG” bude “posrednik” izmedju Grada Banjaluke i Grada Banjaluke.


Stanivukovic je nalozio raskid ugovora sa vlasnicima zemljista u Cesmi. Potom je to zemljiste kupio Koricanac i zamijenio ga sa Gradom. Doplatio je cca 200.000 KM, iako zemljiste u centru Banjaluke vrijedi desetak miliona KM, a ne 2,3 na koliko je procijenjeno, dok zemlja u Cesmi ne vrijedi ni 2,1 milion KM, kako su to Stanivukovicevi “vjestaci” utvrdili.


Iza Koricanca je, naravno, Dodik, a odlazeci gradonacelnik o Koricancu bi trebalo da promislja godinama iza resetaka, jer je opisani nacin “zamjene zemljista” rijetko vidjena kriminalna radnja.