субота, 24. август 2024.

Počela bježanija - većina saradnika Draška Stanivukovića odbija da prisustvuje događajima koje on organizuje

Piše: Slobodan Vasković

 

Prije četiri godine, u toku kampanje za lokalne izbore, Draško Stanivuković je žestoko kritikovao tadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića zbog činjenice da je on tada u svom kabinetu imao zaposlenih pet savjetnika.

 

Na žalost građana Banjaluke, Stanivuković je pokazao da je moguće biti gori i od Radojičića. Tako je Stanivuković u svom kabinetu u pojedinim momentima imao zaposlenih i deset savjetnika.

 

Za razliku od Radojičićevog, u Stanivukovićevom kabinetu savjetnici se smjenjuju kao na traci. Očigledno je da dobra plata, uz minimalan rad, nije doboljna da neki od njih učestvuju u kriminalu koji vrši Stanivuković.

 

O aktuelnim Stanivukovićevim savjetnicima ću pisati pojedinačno u narednom periodu. Ipak, ono što većinu njih krasi jeste da u posljednjih mjesec dana izbjegavaju da se u javnosti pojavljuju uz Stanivukovića. To je najbolji dokaz da Stanivuković nije uspio da od savjetnika sakrije rezultate istraživanja javnog mnjenja, a koji govore da će on na predstojećim izborima po broju glasova biti daleko iza Jelene Trivić i Nikole Šobota.

 

Da je đavo odnio šalu pokazuje i primjer Radivoja Majstorovića. Radi se o Stanivukovićevom savjetniku za boračka pitanja. On se prije nekoliko mjeseci nije odvajao od Stanivukovića. Međutim, u posljednjih mjesec dana mudro ga izbjegava.

 

Jedna od savjetnica koja je „propala u zemlju“ je Valentina Aničić. Iako je predstavljena kao ekonomski ekspert, pokazalo se da je ona ekspert za malverzacije sa budžetskim novcem. Nakon što je shvatila da će je Stanivuković sa sobom povući u ambis, ona u posljednje vrijeme u širokom luku zaobilazi događaje koje on organizuje.

 

Iz plejade mnogobrojnih savjetnika uz Stanivukovića su trenutno 100 % samo Adriana Basara i Vedrana Prole. Radi se o poltronima koji bespogovorno slušaju Šefa. Dobro upućeni govore da će njih dvije biti idealni svjedoci tužilaštva u krivičnom postupku koji će se neminovno voditi protiv Stanivukovića nakon što izgubi izbore.