уторак, 6. август 2024.

Para nema, a tek ih neće biti, ma šta Dodik tvrdio o tome


Piše: Slobodan Vasković


“RS funkcioniše bez problema, a u prilog tome ide i činjenica da će penzije biti isplaćene i prije zakonskog roka”, objavio je Milorad Dodik na svom “X” profilu.


Međutim, to što je napisao daleko je od istine. Što se tiče isplate penzija, sa računa svih institucija RS, Javnih preduzeća, agencija…, povlači se svaka marka kako bi se skupilo dovoljno novca.


Još uvijek ga nema dovoljno, a kako će Dodik ispuniti dato obećanje o penzijama biće vrlo interesantno posmatrati.


Za isplatu penzija vjerovatno će se i snaći nekom pozajmicom, ali brod koji on vodi tone sve dublje i dublje, a Zori Vidović, ministarki finansija, dali su već ronilačke boce. Da diše, jer joj je “voda poodavno daleko iznad grla”.


Da para nema svjedoči i činjenica da se već dva mjeseca kasni sa punim isplatama zaposlenim u javnoj upravi Republike Srpske.


Najnoviji primjer kašnjenja isplata su junska primanja za prevoz zaposlenim koja još uvijek nisu isplaćena.


Režimski mediji ne žele pisati o tome, mediji u vlasništvu Malog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića ne smiju spomenuti kašnjenje primanja, zbog straha da u potpunosti ne izgubi podršku Dodika za naredne lokalne izbore.


Simbioza “umire” posljednja.


Zbog kašnjenja u isplatama dijela primanja veliko je nezadovoljstvo među zaposlenim u javnim institucijama. Uveliko se šire vijesti da će isplate plata biti redovne do izbora u oktobru, a nakon toga, kada budu.


Novca nema poodavno, jer nema uzimanja novih kredita i krpljenja ogromnih rupa u budžetu koje se više ne mogu sakriti.