понедељак, 5. август 2024.

Ivan Begić u sve težem psihičkom stanju zbog odlaska Draška Stanivukovića sa funkcije gradonačelnika Banjaluke; Rastrojeni Begić upućuje najteže psovke funkcionerima opozicionih partija u Republici Srpskoj

Piše: Slobodan Vasković

  

Juče sam pisao o Dragani Kljajić, bliskoj saradnici odlazećeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Ona je prije nekog vremena uputila prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Kljajićeva je očigledno nakon fizičkih nasrtaja, kojima je skolona, prešla na verbalne prijetnje, što je u njenom slučaju veliki napredak.



Kljajićeva nije jedina koja krizira u posljednje vrijeme, a sve zbog činjenice da Draško Stanivuković za nešto više od dva mjeseca završava svoju političku karijeru. 



Jedan od onih sa najvišim stepenom duševnog rastrojstva je Ivan Begić.

 

Begić je dugo vremena bio najbliži saradnik Draška Stanivukvića. Oni su bili toliko bliski da će ta „bliskost“ Stanivukovića, po svemu sudeći, koštati političke karijere. Naime, Stanivukovićev politički sunovrat je i počeo upravo nakon što je Begić Vladi Crti Đajiću isporučio čuvene video snimke.



Pomenuti „incident“ nije bio razlog da Begić i Stanivuković ne nastave bar poslovnu saradnju. Dvostruko ucijenjeni Stanivuković (od Crte i Begića), primoran je da finansira Begićevu televiziju, koju i ne gleda niko osim njega. Tome treba dodati i nekolicinu Begićevih portaloida, preko kojih napada opozicione lidere i piše hvalospijeve o Stanivukoviću (Banjaluka-24.com, Blink i dr.)

 

Begić je svjestan da od oktobra više neće moći da živi na račun Stanivukovića i da će morati da ide na mješalicu. Zato je on u posljednje vrijeme počeo da histeriše na sve one koje su protiv Stanivukovića.



 

Poslednji u nizu Begićević histeričnih napada desio se prije nekoliko dana. On se zbog činjenice da je SDS podržao kandidaturu Jelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke okomio na Milana Miličevića, predsjednika SDS-a.