понедељак, 2. октобар 2023.

Nezvanično/Ubica Nikola Kokanović sinoć je postao otac, nakon čega je likvidirao inspektora Markovića, jer mu nije dozvoljen ulazak u noćni klub “Džil”

ubica Nikola Kokanović

Piše: Slobodan Vaskoić


Ubica Nikola Kokanović postao je otac 01.10.2023. godine, u kasnim večernjim časovima. Nedugo nakon toga likvidirao je inspektora Nenada Markovića i ranio Dalibora Bošnjakovića, bivšeg prljavog policajca protiv kojeg je u septembru ove godine potvrđena optužnica.


ubijeni inspektor Nenad Marković

Prema mojim informacijama, nakon što je saznao da je postao otac, Kokanović, sin Zorana Kokanovića, narodnog poslanika režimske SP, krenuo je u noćni klub “Džil” u Bijeljini.


Moje informacije dalje kažu da su ubijeni inspektor Marković i Bošnjaković pokušali spriječiti Kokanovića da uđe u klub. Praktično to znači da je i ubijeni inspektor Marković bio pripadnik obezbjeđenja noćnog kluba, kao i Bošnjaković.



To je poražavajuća činjenica za MUP RS, a nikako za ubijenog Markovića koji, kao ogromna većina pripadnika policije, radi i te poslove u slobodno vrijeme.


Nakon što nisu odustali od toga da Kokanoviću ne dozvole ulazak u noćni klub, došlo je do pucnjave u kojoj je bahati razbojnik ubio inpektora Markovića i ranio Bošnjakovića.


Nakon toga Kokanović je pokušao da bježi i krio se određeno vrijeme da bi se tokom noći predao. 


Nikola Kokanović je kriminalac, koji se tereti za podmetanje eksplozivnih naprava i paljevine.




On je nepravosnažno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, jer je podstrekivao druge na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.


Osuđen je krajem decembra prošle godine pred Osnovnim sudom u Brčkom.


Ranije, u aprilu, je uhapšen, zajedno sa još deset osoba, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata.


Brojna druga krivična djela koja je počinio Nikola Kokanović zataškao je upravo MUP RS u kojem njegov otac Zoran Kokanović, multimilioner, ima izvrsne veze.


Zoran Kokanović, narodni poslanik SP, tajkun
i otac ubice Nikole Kokanovića

Zoran Kokanović obogatio se na organizovanju ilegalnih kladionica koje je imao širom BiH, zajedno sa još nekoliko "poznatih političara", potom na zelenašenju, iznudama... 


Ni za šta nije odgovarao, a postigao je najbolji izborni rezultat unutar SP Petra Đokića, koja je značajan dio režima. 


Njegov otac Zoran Kokanović, poslanik SP-a, režimske stranke, jedan je od tajkuna iz te partije, a enormno se obogatio na legalnom i ilegalnom priređivanju igara na sreću. Posjedovao je niz ilegalnih kladionica širom BiH.


Kokanović se obogatio i u drugim mutnim poslovima, a i on je bio u sukobu sa NN licima, o čemu svjedoči podatak da su, bukvalno, polupani i skroz srušeni spomenici na grobovima njegovih roditelja, početkom maja ove godine.


O tome je pisao samo lokalni portal iz Brčkog nula49.com, a prenio InfoBrčko.com, dok se drugi mediji nisu time uopšte bavili. Bila je to, očito, mafijaška opomena nimalo bezazlenom Kokanoviću koji je do grla umočen u dalje u kriminalne poslove.


Njegov sin Nikola Kokanović, takođe kriminalac, ali i nasilnik, bombaš i piroman, ranio je i Dalibora Bošnjakovića, bivšeg pripadnika MUP RS u isto vrijeme kada je likvidirao Markovića, ispred noćnog kluba “Džil” u Bijeljini.


Bošnjaković je bivši inspektor, koji je otpušten iz PU Bijeljina zbog kriminalnih radnji.



Okružni sud u Banjaluci, 19.09.2023. godine, potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Bošnjakovića, bivšeg policijskog inspektora PU Bijeljina, zbog primanja mita od 10.000 KM.


Bošnjaković je 22.12.2022. godine od Ž.D. Putem telefona tražio 40.000 KM, kako bi ga “zaštitio”, tvrdeći da mu vrlo opake osobe ugrožavaju život.



Bošnjaković je uhapšen polovinom februara 2023. godine, a u pritvoru je proveo nekoliko mjeseci.





(nastaviće se)