понедељак, 2. октобар 2023.

Likvidacija u Bijeljini: Nikola Kokanović, sin poslanika u NSRS Zorana Kokanovića, ubio inspektora Markovića i ranio bivšeg inspektora Bošnjakovića, koji je zbog iznude otpušten iz policije


Piše: Slobodan Vasković


Likvidacija inspektora Nenada Markovića je užasan čin, ma šta da je motiv ubistva.


ubijeni inspektor Nenad Marković

Njega je likvidirao Nikola Kokanović, sin Zorana Kokaknovića, tajkuna i narodnog poslanika režimske Socijalističke partije Petra Đokića.


Nikola Kokanović je kriminalac, koji se tereti za podmetanje eksplozivnih naprava i paljevine.


On je nepravosnažno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, je rje podstrekivao druge na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.


Nikola Kokanović

Osuđen je krajem decembra prošle godine pred Osnovnim sudom u Brčkom.


Ranije, u aprilu, je uhapšen, zajedno sa još deset osoba, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata.


Nikola Kokanović ranio je i Dalibora Bošnjakovića, bivšeg pripadnika MUP RS u isto vrijeme kada je likvidirao Markovića, ispred noćnog kluba “Džil” u Bijeljini.


Bošnjaković je bivši inspektor, koji je otpušten iz PU Bijeljina zbog kriminalnih radnji.

Okružni sud u Banjaluci, 19.09.2023. godine, potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Bošnjakovića, bivšeg policijskog inspektora PU Bijeljina, zbog primanja mita od 10.000 KM.


Bošnjaković je 22.12.2022. godine od Ž.D. Putem telefona tražio 40.000 KM, kako bi ga “zaštitio”, tvrdeći da mu vrlo opake osobe ugrožavaju život.Bošnjaković je uhapšen polovinom februara 2023. godine, a u pritvoru je proveo nekoliko mjeseci. (nastaviće se)