уторак, 31. октобар 2023.

“Čudo”: Lazar “Progledao” u 66-oj godini života i odmah postao “Oštrooki” Prodanović


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Čuda” se dešavaju u Republici Srpskoj.


Tako je Lazar Prodanović, dugogodišnji visoki funkcioner SNSD-a, “Progledao” u svojoj 66-oj godini. (Ima onih koji tvrde da je Lazar mnogo "stariji" te da je "Progledao" u svojoj 666-oj godini).


I čim je “progledao”, odmah je “spoznao” istinu koju je javno saopštio: ”Ovdje je problem u SNSD. I ko je SNSD? Korumpirane strukture, uvezane u tim pričama, ostvarujući svoje ciljeve preko žene, brata, rođaka... preko kuma. To više nema smisla. Ja ne znam šta ti ljudi od mene očekuju? Da ja budem potpisnik njihovih mafijaških poslova? Bogate se na beskrupolozan način, a sitne, male jadnike prijavljuju”.


2.

“Čudom” postali “Oštrooki Lazar” rekao je još štošta loše, jako loše, najlošije o svojoj zločinačkoj Sekti u koju je, valjda, nekako zalutao, iako je to što je rekao poznato već decenijama svakom ko drži do sebe, a nije sluga režima Milorada Dodika, kao što je to Lazar Prodanović bio i ostao, uprkos tome što je “Progledao”.


3. 

Lazar je, bez obzira na sve, istinom koju je “čudom spoznao” teško torpedovao Sektu, izvjesno ne zaboravljajući da Crkva voli pokajnike, ali da ih Sekta ne podnosi.


Lazar je, nakon što je “Progledao”, u ozbiljnoj opasnosti, pa se nadam da se obezbijedio sa nekoliko krugova zaštite, jer Sekta ne prašta; Posebno ne svojim pripadnicima koji naprasno “progledaju”.


4.

Ravnodušan sam prema Lazaru, starom licemjeru, koji pokušava da se spase sa Ukletog broda što nezaustavljivo tone, kao i sudbini Sekte, ali je činjenica da je počelo njeno paranje koje sam ranije najavio. I da će ono, primarno, ići po liniji sastava nekadašnjeg DSP-a Nebojše Radmanovića i Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika koje, od 2002. godine, čine Sektaški Savez (SNSD). 


To je početak, a onda će “džemper da se opara” na sve strane.


5.

Možda vam je interesantno da je sve više Dodikovih ulizica koji počinju da sumnjaju da je sposoban politički savladati tešku, gubitničku situaciju u kojoj se (Dodik) nalazi.


Čini mi se da će biti sve više “Lazara” u bliskom vremenu pred nama, jer ima onih koji tvrde da sam vrlo pesimističan kada tvrdim da će Dodik otići sa političke scene tek za pet mjeseci, najdalje.


Kako god, najvažnije je da ide. 


6.

Potvrđene su informacije koje sam juče objavio da Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Milorada Dodika zbog prijetnji tužiocu Nedimu Ćosiću, izrečene prije početka ročišta o izjašnjenju o krivici, 16.10. ove godine, u predmetu u kojem je Dodik optužen za neizvršenje odluka visokog predstavnika.


Informacije je potvrdio “Avaz”, uz dodatak da je nadležni tužilac 31.10. zatražio izuzimanje snimaka iz Suda BiH, gdje se ročište održalo.


Nastaviću pratiti tok istrage oko Dodikovih prijetnji.


7.

Pratiću, naravno, i kako teku druge istrage protiv Dodika - osim ove za prijetnje, one za kriminalnu kupovinu vile u Beogradu, postoje najmanje još dvije. 


Neću danas navoditi koje su; Ima vremena. 


8.

Takozvani premijer Višković je za pad sajtova Vlade RS optužio “Američke sankcije Dodiku” i naveo da je sve “plaćeno do 2025. godine”.


Da li sajtovi Vlade RS pali zbog sankcija SAD-a ne znam, ali izvjesno znam da nisu bili uopšte održavani.


Za održavanje je zadužen “Prointer” koji je za te poslove naplatio milionske svote, ali niti znaju niti umiju to da rade.


Naravno, tendere su dobili zahvaljujući, između ostalog, i falsifikovanoj dokumentaciji, a nemaju stručni kadar osposobljen za takav obim poslova niti za te poslove. 


9.

Interesantan je i dopis iz Informacionog Sektora Vlade RS poslan svim uposlenim u kojem se navodi da je “prethodne sedmice domen vladars.net, a koji se koristi za elektronske servise institucija Vlade RS prestao sa radom.”


9.

Naredna informacija je iz prošle sedmice, pa je već bajata, ali kako je niko nije objavio, ja ću.


Prošle sedmice Lazar još nije doživio “Čudo” pa “Progledao”, Dodikove ulizice bile su manje pesimistične do vikenda, nego nakon njega, te su nastavili udar, po Dodikovom nalogu, na Darka Tomaša, gradonačelnika Prnjavora zbog toga što se njegov brat Dalibor Tomaš, član Upravnog odbora UIO, usprotivio kupovini zgrade od Mileta Radišića za potrebe UIO, o čemu sam već detaljno pisao.


Udar je nastavljen smjenom Nenada Grujića, direktora ergele “Vučijak”.


Grujić je Tomašev čovjek i “platio” je “direktorskom glavom” lojalnost Tomašu. Smijenila ga je Vlada RS prošle sedmice, ali još uvijek to nisu objavili.


10.

Objaviće odmah nakon što Višković osmisli novi moćni, riječju jedinstveni softver pod imenom “Parmak”.