четвртак, 4. фебруар 2021.

Predsjednici Sudova čuvaju presuđene Režimske Batinaše na slobodi i ne šalju ih na izdržavanje kazne: Predsjednik Osnovnog suda Banjaluka Milekić odgodio izdržavanje kazne Nasilniku Dejanu Kostiću Deli na osnovu neovjerene medicinske dokumentacije

Milenko Milekić, predsjednik Osnovnog suda Banjaluka
i zaštitnik kriminalca, Režimskog Batinaša Dejana Kostića Dele


Piše: Slobodan Vasković


1.

Pravosuđe je i dalje u potpunoj kaljuzi, uprkos sporadičnim odlukama koje ukazuju da bi mogli početi duvati neki novi vjetrovi i u tom stubu društva.


2.

Međutim, u tolikoj mjeri je pravosuđe zatrovano, zagađeno i u službi Zločinaca i Kriminalaca, da će biti potrebno da ga “produvaju” Orkani, kako bi se oporavilo i počelo da radi u korist građana.


3.

Svjedoči to i slučaj višestruko presuđivanog teškog kriminalca, Sadiste, Batinaša Režima Dejana Kostića Dele kojeg predsjednik Osnovnog suda Banjaluka Milenko Milekić drži na slobodi i ne upućuje na izdržavanje zatvorske kazne od šest mjeseci na osnovu neovjerene medicinske dokumentacije.


4.

Kako se navodi u kriminalnom Rješenju o odlaganju početka izdržavanja kazne zatvora, koje je Milekić potpisao 18.11.2020. godine, predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci prihvatio je kao validnu Neovjerenu Medicinsku Dodkumentaciju, koju je priložio Kostićev branilac Marko Mikeš kao "validne dokaze" i odgodio Kostiću odlazak na izdržavanje kazne do 18.02.2021. godine.


5.

“Razmatrajući molbu osuđenog, a posebno priloženu medicinsku dokumentaciju (iako priloženu u neovjerenoj fotokopiji) na ime majke osuđenog,  koja je priložena kao dokaz u smislu čl. 79. stav 3. ZIKS-a  RS, uz primjenu naprijed navedenih zakonskih  propisa, odlučeno je kao u izreci rješenja”, navodi se u Milekićevom kriminalnom rješenju. 



Očito je da predsjednik Osnovnog suda Milekić vjeruje Razbojniku Kostiću na “lijepe oči”, a i "na riječ", čim prihvata neovjerenu dokumentaciju kao validan dokaz za neupućivanje na izdržavanje kazne. To je, bez sumnje, krivično djelo predsjednika Suda.


Najstrašnije je što Milekić to obrazloženje, krajnje drsko i bezobrazno, upisuje u Rješenje.


6.

Još strašnije od toga je što Drske Gnusobe poput Milekića sasvim moguće donose i presude protiv običnog stanovništva, koje nema nikakvu zaštitu na osnovu papira koje svako može da napiše, tretirajući ga kao "validan dokaz"!.


7.

Nema nikakve dileme da je Milekić ovo kriminalno Rješenje donio u dogovoru sa Kostićem i njegovim šefovima iz vlasti, jer je poznato da je Dela Režimski Batinaš i da radi za Vicu Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika, koji je ogrezao u kriminalu i to njegovim najtežim oblicima. 



8.

Uz sve to, Kostić je narko-diler i saradnik policije u progonu građana, što je bio “valjan” osnov za njegovo držanje na slobodi - potrebno je da prebija po nalogu Režima.


9.

Nije samo dogovoreno da Kostić ostane na slobodi do 18.02. ove godine, kako je to predviđeno kriminalnim Rješenjem sudije Milekića, koji je predsjednik Osnovnog suda, (što dovoljno govori o tome kakve loše i pokvarene osobe je Milan Tegeltija, dok je bio predsjednik VSTS, postavljao na najznačajnije pravosudne funkcije), već je usaglašeno da po isteku ovog kriminalnog Rješenja bude donešeno novo po istom principu - na osnovu nevalidne dokumentacije, bez pečata.


Prema mojim višestruko potvrđenim informacijama, dogovoreno je da Batinaš Kostić, po isteku ovog Rješenja podnese novu molbu za odgodu, koju će opet usvojiti Milekić.


10.

Razlog za odgodu, kako donešenu, tako i onu koja se tek namjerava donijeti, je navodna bolest Kostićeve majke. Iz medicinske dokumentacije (koju ne mogu objaviti iz razumljivih razloga) se ne vidi da postoji teška bolest, a to je razlog koji navodi sud u rješenju o odlaganju. 




11.

U molbi koju je podnio Kostićev branilac Mikeš navodi se da je Dela jedini koji može da se stara o majci, što je notorna laž iz prostog razloga što je višestruko presuđivani kriminalac, radeći prljave poslove za Zeljkovića, sada predsjednika Fudbalskog saveza RS, ranije šefa uprave FK “Borac”, zaradio milione.


12.

Vico Zeljković, Dodikov sestrić, poklonio mu je i “poršea” kao nagradu za sve užase koje je počinio za njega.



Upravo u tom poršeu je Sadista Kostić maltretirao jednog mladića i sve to snimao, aprila 2018. godine.



13.

Sve to nije smetalo Milekiću da ga drži na slobodi, iako cijela Banjaluka zna da Kostić ima ogroman novac stečen kriminalnim djelima sa pripadnicima Režima i pojedincima iz vrha MUP RS.


Milekić je Gori Kriminalac čak i od Dele!!!



14.

Već sam pisao o načinu na koji je Kostić uopšte presuđen na kaznu od šest mjeseci zatvora - to je pravosudni kriminal bez presedana u kojem je učestvovao bivši Glavni tužilac OJT Banjaluka Želimir Lepir, koji je u penziji, umjesto u zatvoru.


15.

Kostić se, nakon višemjesečnog bjekstva od pravosudnih organa, po dogovoru sa Lepirom i bijednim tužiocem Želimirom Bukaricom, predao tako što je, iz inostranstva, došetao u Osnovni sud Banjaluka (29.09.2020.), a uhapsio ga je radnik obezbjeđenja. Već sutradan, 30.09.2020., u Sud je proslijeđen sramni Sporazum Tužilaštva i Kostića na odobrenje. 


Sporazum je prihvaćen i Kostić je osuđen na šest mjeseci zatvora, već 01.10. 2020. godine.


Nevjerovatna brzina, koja pokazuje da je i u ovom sramnom procesu učestvovao Milekić.


Tužilački bijednik Miodrag Bukarica, pod pokroviteljstvom Želimira Lepira, tadašnjeg Glavnog okružnog tužioca, učinio je sve da izađe u susret nasilniku Kostiću, ugovarajući sa njim sramne Sporazume: Dobio je šest mjeseci zatvora za premlaćivanje/nanošenje teških tjelesnih povreda Igoru Arseniću; Za pljačku firme “Hidroinženjering” kažnjen je svega 4.000 KM kazne, iako je ukradeno 11.000 KM; Još 4.000 trebao je platiti za nanošenje lakih tjelesnih povreda, a dodatnih 18.000 KM za štetu jednoj od njegovih žrtava.



16.

Milenka Milekića je na čelo Osnovnog suda instalisao Milan Potkovani Tegeltija.



Milekić je, na nedavno održanim izborima, za člana VSTS-a (iz reda sudija u RS) snažno lobirao za sudiju kriminalca Srđana Forcu; Učinio je to po nalogu nalogu Mileta Radišića Klena i Milana Tegeltije, koji od Klena pazario penthaus od 164 m2, sa privatnim liftom.



Iako je ugovor na 360.000 KM, taj stan vrijedi, najmanje, pola miliona KM, a uskoro ću objaviti kako i zbog čega je došlo do ove “kupovine” nekretnine.


17.

Glasovi koje je među sudijama Osnovnog suda Banjaluka Milekić  obezbijedio za kriminalca Forcu su bili od presudnog značaja za pobjedu Force za novog člana VSTS.


Zbog toga što je u VSTS izabran kriminalac sudija, RS će ostati bez pozicije predsjednika ovog tijela.


Forca

18.

Milekić je vrlo nervozan nakon što je njegov mentor Tegeltija liferovan iz VSTV-a. Od tada Milekić sve češće vrši mobing nad radnicima i sudijama Osnovnog suda Banjaluka.


Milekić i Vigemark (bez Vigemarkovih zaleđenih mačaka)

19.

U narednom periodu objaviću detalje o tome o tome kako je Milekić stekao vikendicu sa vanjskim bazenom u Slatini i stan u zgradi Mileta Radišića Klena, kao i o brojnim kriminalnim radnjama koje se, pod njegovim pokroviteljstvom, odvijaju u okviru Osnovnog suda Banjaluka.


20.

Da podsjetim, Tužilac OJT Banjaluka Sanja Guzina podigla je novu optužnicu protiv Kostića 07.12.2020. godine: Optužnica je podignuta zbog toga što je višestruko presuđivani nasilnik i Režimski Batinaš Dela, 24.04.2019. godine, maltretirao Pavla Pavličića, u kafeu “La Plaza”, iživljavanje snimao telefonom i objavio na mrežama.



Optužen je za krivično djelo “zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje iz člana 149. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske.”



21.

Optužnica je potvrđena 27.01.2021. godine. Iz te optužnice je jasno o kako opasnom kriminalcu je riječ.



22.

U optužnici se navodi da je Kostić višestruko presuđivan: “Presudom Osnovnog suda u Banjaluci, broj 71 0 K 060731 09 K od 29.01.2010. godine, zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti iz člana 402. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ RS, na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, presudom Osnovnog suda u Banjaluci, broj 71 0 K 072160 09 K od 22.06.2010. godine, zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. KZ RS, kojom mu je izrečena uslovna osuda sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od četiri mjeseca i vremenom provjeravanja u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, presudom Okružnog suda Doboj, broj 13 0 K 00371 09 K od 15.01.2010. godine, zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju iz člana 233. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS, kojom mu je izrečena uslovna osuda sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine i vremenom provjeravanja u trajanju od tri godine, presudom Okružnog suda u Banjaluci, broj 11 0 K 004441 10 K, zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju iz člana 149. stav 1. tačka 4. u vezi sa članom 20. KZ RS, na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, presudom Osnovnog suda u Banjaluci, broj 71 0 K 155397 13 K od 11.06.2014. godine, zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda iz člana 156. stav 1. KZ RS, na novčanu kaznu u iznosu od 1.000,00 KM i presudom Osnovnog suda u Banjaluci, broj 71 0 K 226389 16 K od 12.09.2016. godine, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 169. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS, na novčanu kaznu u iznosu od 3.000,00 KM!!!” (Nastaviće se)