недеља, 8. март 2020.

“Sudnica”: Dodik, najpoznatiji Turista iz RS; Celebrity Pegaz Tegeltija; Narodne pare za rekonstrukciju bircuza narodnih poslanika, banjalučkih odbornika, pomoćnika ministra….

"Sudnica": Slobodan Nedeljko Stanarević, Milorad Najpoznatiji Turista iz RS Dodik
i Goran Osnovac Selak, znan i kao Tikvan

Piše: Slobodan Vasković

1.
Mediji su objavili da je Ministarstvo trgovine i turizma prošle godine na konkursu dodijelilo 1.199.600 KM za razvoj turizma i ugostiteljstva, a novac je dodijeljen za 114 projekata.

Iz Ministarstva nisu htjeli odgovoriti na pitanja koliko je kome novca dodijeljeno, a najveći pojedinačni iznos bio je 30.000 KM. 

2.
Ono što nije objavljeno je da su novac dobili narodni poslanici, pomoćnici ministara, odbornici u Skupštini i Grada Banjaluka i brojni drugi članovi vladajuće kaste.

3.
Ja ću navesti samo neke od njih, a počeću od Gorana Osnovca Selaka, narodnog poslanika, poznatog i kao Tikvan, koji je nedavno istjeran iz SP-a. Selak je i direktor KPZ Banjaluka.

4.
Zajedno sa svojim kumom Slobodanom Zecom, pomoćnikom ministra pravde, kao i sa “nezavisnim” odbornikom u Skupštini Banjaluke Darkom Miloševićem, takođe nekadašnjim članom SP-a, bavi se “turizmom i ugostiteljstvom”.

"Nezavisni" Milošević
Milošević je uposlen kod Selaka u KPZ-u; Pretpostavljam kao turistički vodič i referent za prevare pod - razno!

5.
Oni gazduju sa birtijom “Sudnica”, koja se nalazi tik uz Osnovni sud u Banjaluci, a dobili su novac od Ministarstva trgovine i turizma za “rekonstrukciju i uređenje ljetne bašte”.

6.
Kakvi su to Prokletnici - koliko god ukradu, a ukrali su milione, malo im je; Pa otimaju iz budžeta i na navodnom razvoju turizma i ugostiteljstva, iako ti objekti služe za okupljanja mafijaša i dogovaranje prevara.

7.
Selak, polupismeni provincijalac, koji ne zna sastaviti dvije rečenice, za RS se “bori” kao narodni poslanik, direktor KPZ “Tunjice” i suvlasnik bircuza “Sudnica”.

8.
Zaista je “Sudnica” turistički atraktivna - jednom je u nju svratio Milorad Dodik kako bi dao podršku Selaku u njegovom sukobu sa Petrom Đokićem. Pa su se Dodik i Selak zajedno slikali; Bio je tu, u zagrljaju sa njima, i Slobodan Nedeljko Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, član DEMOS-a, kojeg mnogi vide kao zamjenu za Nedeljka Čubrilovića. 

9.
Budući da se u RS intenzivno radi na jednopartijskom sistemu i Kultu Autokrate, uskoro se može očekivati da đačke, radničke, udarničke… ekskurzije obilaze to mjesto, jer ga je jednom posjetio Dodik. Posebno će biti česte one sektaške!!!

Budo Mesar Stanković
10.
Turistički vodiči će saopštavati kako je Dodika u “Sudnicu” poslao Budo Stanković, da bi ojačao Selaka u tadašnjem naporu da odstrijeli BakingemBoja Đokića; Stanković je Dodikov Kum i mesar po obrazovanju, ubjeđenju i opredjeljenju. Stanković je, takođe, veoma poznat - istranžirao je stotine dunuma gradskog građevinskog zemljišta, kao da je njegovo, i zaradio desetine miliona KM.

11.
O svemu tome Igor Radojičić, gradonačelnik, ne smije da pisne, a da li će smjeti da gugutne oko toga da je odbornik iz Skupštine Grada Darko Milošević za svoju, Selakovu i Zecovu kafančuru zagrabio iz entitetskog budžeta tek ćemo da vidimo. 

Igor Radojičić
12.
Možda mu se sve učini minornim, nakon njegovog štićenika Stojana Vukajlovića, odbornika SNSD-a, koji je, prevarom, pokušao da otme, za male pare, četiri stana, poslovni prostor i vikendicu na namještenoj licitaciji.



13.
“Sudnica” je zaista poznato turističko mjesto, jer u nju dolazi i šef pravosudne mafije Milan Tegeltija, gdje ga dočekuje jedan od članova te hobotnice Slobodan Zec. Koji, kako stvari stoje, i nije baš toliki zec da se ne usudi zavući ruku i u budžet RS, a ne samo u pola/cijelo-slike/bijelo.

14.
Tegeltija je baš Celebrity; Javno ga potkivaju - i po danu i žarkome suncu, a najčešće po mjesecu! 



15.
U “Sudnici”, tom “atraktivnom” ugostiteljskom objektu vrlo vrlo često je i Velibor Šotra, hohštapler, vucibatina i ništarija; Lako ga je prepoznati - Vrlo je gabaritan, a čim progovori zaključite da nema “sive mase”, već da mu mozak funkcioniše po principu “plivadona” - samo crta po sredini, nigdje vijuge.

Šotra (u crvenom kluge) dok je bio dio Dodikovog tima
To Šotri uopšte ne smeta da krade i pljačka kao da mu je “zadnje”, Sada to čini sa Selakom; Ranije je to radio kao dio Dodikovog tima, dok ga nisu uhvatili kako krade od ukradenog; Nisu to mogli podnijeti, bilo je vrlo vrlo čupavo. Po retarda Šotru. 

16.
Sjećate li se Miloša Čubrilovića Čubrija, nekadašnje Dodikove Senke, koji je nestao u nekoj od dubokih sjena? Čubri, koji je nekada žario i palio, Šotru je eliminisao iz ekipe za otimanje, ustaljenim metodama koje vladaju u okruženju Najpoznatijeg Turiste Dodika - stavio mu je cijev pištolja u usta, pa je Šotra mogao da kaže samo - a, aaaa…


Miloš Čubrilović i Milorad Dodik
17.
Divna priča koju turistički vodiči neće propustiti da ispričaju svima koji budu imali tu sreću da nađu mjesto u rekonstruisanoj i uređenoj bašti; Sređenoj otetim narodnim parama, koje su se slile u džepove narodnog poslanika i direktora KPZ-a, pomoćnika ministra pravde, odbornika…

18.
Selak ima “lanac” neuređenih i nerekonstuisanih bašti, pa je od Ministarstva trgovine i turizma dobio novac i za ugostiteljski objekat “M&G”. 

19.
Navodi se da je novac dobio za “izgradnju ugostiteljskog objekta”, iako je on već izgrađen, a vodi se na njegovog tatu Milana Selaka.


20.
Uskoro će Dodika Budo Stanković poslati i u “M&G”, kako bi se turistička ponuda Banjaluke što više, geografski, raširila. 

21.
Može im se pridružiti i Radojičić, zajedno sa vrlim odbornicima Vukajlovićem i Miloševićem; Praćeni Zecom i Stanarevićem.

22.
Kao dio turističke ponude mogu prikazivati Šotru ili potkivati javno Celebrity Tegeltiju, u performansu zvanom “Pegaz”. Samo da Selak ne progovara, kako ne bi otjerao “turiste”!

Suzana Gašić
23.
I da vas obavijestim da je Suzana Gašić ministarka trgovine, ali to i nije toliko bitno, jer njeno je da potpisuje, a ne da se bilo šta pita.