петак, 27. март 2020.

Nasilnik Bandić smijenjen zbog maltretiranja i prijetnji upućenih Begiću; Kvržić jer je njegov nadređeni; Kvržić je učestvovao u pripremi zločinačkog presa Ilića, 26.03.2018.; Kalabić je smijenjen zbog Florijanove i Grujića, koji se terete za iznudu; I Kalabić je saslušavan u tom predmetu

Nasilnik Miloš Bandić
Piše: Slobodan Vasković

1.
Nasilnik Miloš Bandić, načelnik Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate PU Banjaluka, smijenjen je nakon što je kažnjen od Disciplinske komisije MUP RS zbog prijetnji izrečenih Ivanu Begiću.

Ivan Begić
Disciplinska komisija je 26.03.o.g. donijela mjeru kojom se Bandiću “onemogućava napredovanje u službi” i kaznila ga dodatno odbijanjem određenog oprocenta od plate.

2.
Trebalo im je više od trinaest mjeseci da utvrde notorne činjenice za koje postoje audio dokazi.

3.
Da podsjetim, Bandić je nasilnik koji je Begiću, februara prošle godine,  
prijetio prebijanjem, šamaranjem, pominjao pištolj, bacanje niz stepenice…

“Dao si izjavu, sve, ali nama se ta izjava ne uklapa”, rekao je tada Bandić Begiću, iz čega je jasna namjera montiranja lažnih optužbi za lupanje automobila Draška Stanivukovića, narodnog poslanika.



Bandić je, tokom svog brutalnog, nasilničkog napada potvrdio i da Hunta Dragana Lukača montira postupke i iznuđuje izjave koje im trebaju za to.

4.
Stanivukovićev automobil razlupan je u noći 11/12.02. 2019. godine.

"policija" hapsi Stanivukovića
Bandić je od Lukača i Darka Ćuluma, direktora Policije, direktno zadužen za progon i maltretiranje svih onih koji podržavaju grupu “Pravda za Davida” i njihove zahtjeve da se sazna Istina o ubistvu Davida Dragičevića, kao i da se kazne počinioci tog teškog zločina.

5.
“Država mi je davno kupila pištolj i rekla Miloše izvoli”, rekao je Begiću, između ostalog, Miloš Bandić.

Nema dileme da Miloš Bandić podrazumijeva da mu je “država kupila pištolj” da bi on tim pištoljem mogao da ubija. To za Huntu nije prijetnja, iako je to jasna prijetnja ubistvom!


6.
Bandić je taj koji je saslušavao članove grupe “Pravda za Davida” i sve one koji su se na bilo koji način zamjerili Režimu i Draganu Lukaču.

7.
Bandić je taj koji je zahtijevao od K.P. da lažno svjedoči protiv Davora Dragičevića i Draška Stanivukovića da su pripremali “državni udar”. 

K.P. je to odbio, pa je bio izložen odmazdi Režima.

8.
Bandić je taj krvolok koji je na Trgu uhapsio Davora Dragičevića, bez ikakvog razloga, 25.12.2018. godine, a isti taj dan učestvovao u prebijanju golorukog naroda.


Kvržić

1.
Bez funkcije je ostao i načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u banjalučkoj policijskoj upravi Slađan Kvržić.

Kvržić je direktno nadređen Bandiću i to je najverovatniji razlog njegove smjene, kao i činjenica da je Bandić snimljen prilikom maltretiranja Begića.

2.
Kvržić je učestvovao aktivno u komunikaciji pripadnika MUP RS, 25. i 26.03., nakon što je pronađeno tijelo ubijenog Davida Dragičevića

Darko Novković
3.
Iako je 25.03. bio neradni, nedelja, osim Darka Novkovića, koji je direknto nadležan Kvržiću,  i ostali načelnici iz njegovog Sektora bili su taj dan vrlo angažovani.

4.
Tog 25.03. izvršene su ključne prupreme za zločinački pres MUP RS, koji je održan 26.03. i na kojem je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal gnusnim lažima pokušao kriminalizovati Žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

David Dragičević, otet 18.03., mučen i ubijen;
Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.; Ubice su i dalje na slobodi
5.
Tog 25.03., kada je vršena obdukcija tijela ubijenog Davida, ostvarena je i vrlo intenzivna komunikacija sa Đorđem Rađenom, koji je prijavio lažnu pljačku kuće i još uvijek za to nije odgovarao.

Rađen je, kako se ispostavilo, ključna osoba, uz Filipa Ćuluma od čijeg svjedočenja zavisi kompletam vrh MUP RS. 

Đorđe Rađen

6.
Smatralo se da je 25.03. učinjeno sve kako bi se, na presu 26.03., bez ikakve muke javno zataškalo Teško Ubistvo, a Žrtva satanizovala i prikazala kao kriminalac i narkoman.


zločinački pres
Kasnije se ispostavilo da su to notorne izmišljotine i svjesno izrečene laži kako bi se zataškalo ubistvo.

7.
Interesanto je ispratiti najvažniji dio komunikacije pripadnika MUP RS tog 26.03., kako njihov međusobni, tako i onaj sa Rađenom.

zločinac Daliborka Vrećo
Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, već gotovo ne dozvoljava da bude uhapšen Rađen; Hapšenje Rađena je još u julu prošle godine najavio Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, ali to se nije desilo. Rađena štiti dio vrha MUP RS. 

Vrećo je, prije mjesec dana, ponovo odbio da izda Naredbu o hapšenju Rađena. Vrećo je kriminalac, a ne tužilac i svjesno opstruiše istragu o ubistvu dvadesetjednogodišnjeg mladića.

8. 
Duška Purišića, 26.03., već u 07 časova 06 minuta poziva Kvržić. Bilo je vrijeme da se svi spreme za zločinački pres! Potom ga Kvržić poziva ponovo u 07 časova i 47 minuta, da bi, nakon toga, Purišiću uslijedio poziv od inspektora Bojana Karanovića u 07 časova 49 minuta. Karanović je jedan od saučesnika u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.

Duško Purišić

Nisu se dovoljno iskonsultovali, pa Purišić poziva Karanovića u 07 časova i 52 minuta. 

9.
O detaljima te komunikacije možete pročitati u tekstu “Zločinački pres MUP RS, 26.03.: Međusobna komunikacija pripadnika MUP RS i njihova komunikacija sa Rađenom”, koji sam objavio 20.09.2018. godine.

10.
Samo da podsjetim da je Purišić, tog 26.03.2018., bio u intenzivnoj komunikaciji sa Rađenom i da mu je slao slike predmeta podmetnutih u džepove ubijenog Davida, kako bi Rađen “potvrdio” da su njegovi. 

Puršića je o svemu obavještavala Arijana Banika.

11.
Purišić je u to vrijeme bio zamjenik komandira PS Lauš, ali je smijenjen. Važno je istaći da je u izjavi Tužilaštvu naglasio da kuća Rađena nije bila opljačkana.

Purišićevo svjedočenje (izvod)

12.
Novković je, zato što je poltrončina Dragana Lukača i njegov slijepi poslušnik, napredovao u službi sada je na poziciji Načelnika jedinice u upravi za Organizovani kriminal.

Kalabić

Privođenje Grujića i Florija

1.
Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave (PU) Banjaluka Miroslav Kalabić smijenjen je sa te pozicije, potvrđeno je medijima iz MUP RS zato što je bio nadređeni Nenadu Grujiću i Jeleni Florijan, koji su nedavno uhapšeni, pritvoreni, pa potom pušteni da se brane sa slobode.

Terete se da su iznudli dvadeset Biljana maraka.

2.
"Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka Miroslav Kalabić smijenjen je, između ostalog, zbog krivičnog postupka koji je nedavno pokrenut protiv inspektora tog odjeljenja. Pri tome nema dokaza da je on umiješan u ono što se suspendovanim inspektorima stavlja na teret, ali njegova smjena je logičan i prirodan potez", rekao je neimenovani izvor "Glasa" iz vrha MUP-a.

3.
Međutim, čimnjenica je da je i Kalabić saslušavan u vezi sa nedjelom koje su počinili Grujić i Florijan, ali da mu, kako stvari stoje, nije utvrđena krivia. Bar ne dosad.