уторак, 2. јул 2019.

Ubistvo Krunića: Baldo bacio telefon sa mosta; Produžen pritvor osmorici koja je pokušala ubiti Vasiljevića

Slaviša Krunić, ubijen 22.04. o.g.
piše: S.V.

Istraga oko likvidacije Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i teškog ranjavanja Gorana Ilića još uvijek se nije primakla naručiocima ovog zlodjela.

Dok se naručioci ne otkriju, ovaj slučaj nije završen.

Istraga još uvijek sklapa mozaik djelovanja Ubica na terenu, na dan likvidacije Krunića (22.04.2019.): Utvrđeno je da je Emilio Baldo, jedan od osumnjičenih za ubistvo, bacio telefon “specijal” u Klašnicama, kod Laktaša.

Emilio Baldo

Međutim, prema drugim izvorima taj broj barutnih čestica, koje su nađene, nije dovoljan da se dokaže da je Baldo bio jedno od lica koje je pucalo.

Nesporno je utvrđeno da je Željko Kovačević, jedan od napadača, pogođen u butnu arteriju (kako sam ranije i objavio) i da je od te rane iskrvario. Pogođen je u butnu arteriju lijeve noge.

Željko Kovačević, ubijeni napadač
Kovačević je na sebi, kada je pronađeno njegovo tijelo, imao specijalnu odjeću koja sprečava ostanak barutnih čestica po tijelu; Ta odjeća je u posjedu istražilaca i na njoj jesu pronađene barutne čestice.

U pritvoru je i Benedi Đukanović, koji ne priznaje svoje učešće u zločinu. Đukanović se predao 12. juna policiji Kantona Sarajevo, koja ga je potom proslijedila u nadležnost MUP RS.

Benedi Đukanović
Đukanović je, 22.04., pobjegao automobilom Golf 7 koji još uvijek nije pronađen.

U pritvoru je i Rodoljub Gajić koji je Kovačeviću prodavao informacije o kretanju Krunića i pratnje. Gajić je bio zaposlen u Krunićevoj firmi “Sektor sekjuriti” i obezbjeđivao je članove njegove porodice.

Rodoljub Gajić
Krunić je ubijen 22.04. oko 22 časa i 30 minuta u selu Glamočani (kod Banjaluke), nedaleko od kuće u kojoj je živio.

Motiv Ubistva još uvijek nije poznat.

Napadačima na Vasiljevića produžen pritvor

Slobodan Vasiljević
Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu produžilo je za još dva mjeseca pritvor, kako je saopšteno, Miljanu Miliću Miljanu, Stefanu Radovanoviću, Stevanu Gariću, Petković Nebojši, Kandić Milutinu, Jurošević Slaviši, Čalmić Goranu i Ozimković Nebojši.

Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu je dana 01.07.2019. godine, nakon održanog ročišta, po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, donijelo odluku i prema osumnjičenom produžilo pritvor. Prema odluci vijeća pritvor osumnjičenom može trajati najduže dva (2) mjeseca ili do druge odluke suda”, navedeno je u saopštenju Suda, 02.07. o.g..



Slaviša Jurošević, kojem je, takođe, određen pritvor, i dalje se nalazi u bjekstvu i prema raspoloživim podacima, nalazi se na teritoriji Srbije.

Navedeni, uz još najmanje šest lica, organizovali su i pokušali likvidirati Slobodana Vasiljevića, tako što su ga metalnim šipkama pokušali bukvalno zatući u crkvenom dvorištu u Šekovićima, 02.06. o.g, u ponoć.

Slaviša Jurošević, organizator pokušaja ubistva koji je u bjekstvu

Organizator napada je Jurošević, a sasvim je realno da je poznato i ko je naručilac, iako istraga još uvijek ne ide prema njemu. Što ne znači da neće.

Vasiljević, iako teško povrijeđen, uspio je preživjeti napad; Spasili su ga ljekari UKC Tuzla; Njegovo trenutno zdravtsveno stanje je dobro.