среда, 17. јул 2019.

Pokušaj likvidacije Vasiljevića: Saslušanje pojedinih pripadnika MUP RS i drugih lica koja se dovode u vezu sa pokušajem ubistva, 18.07.


Marjana Vitomir, tužilac
piše: Slobodan Vasković

Marjana Vitomir, tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izdala je naredbu za saslušanje nekoliko pripadnika MUP RS u istrazi o pokušaju likvidacije Slobodana Vasiljevića.

Zoran Radivojević
Prema toj naredbi, pripadnici Uprave krim policije MUP RS će 18.07. o.g., u Policisjkoj stanici Šekovići saslušati Zorana Radivojevića, komandira PS Vlasenica, kao i Nikolu Milakovića, pripadnika PS Šekovići.

Nikola Milaković
Milakoviću slijedi saslušanje zbog komunikacije sa Juroševićem, u noći kada je pokušana likvidacija Vasiljevića.

Biće saslušan i policijski inspektor Predrag Krstić, uposlen u PS Milići, čiji je komandir Slavko Bošković. 

Predrag Krstić
I Bošković je na spisku za saslušanje.

Slavko Bošković
Radivojević će biti saslušan zbog ranijih pritisaka na Vasiljevića, dok će Bošković biti saslušan zbog, kako saznajem, opstrukcije istrage o pokušaju likvidacije Vasiljevića.

Bošković je, prema relevantnim saznanjima, pomogao Slaviši Juroševiću, organizatoru zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Vasiljevića, da pobjegne iz BiH.

Po istom osnovu biće saslušan  i inspektor Predrag Krstić, koji je, prilikom hapšenja Milutina Kandića, pripadnicima Jedinice za podršku, koja je hapsila napadače, prećutao da se pred kandićevom kućom nalazi Juroševićev Golf 7. Nema dileme da je u tom trenutku i Jurošević bio u blizini.

Goran Lazarević
Biće saslušani i Goran Lazarević, lokalni trgovac, zbog sumnje da je učestvovao u skrivanju Juroševića, kao i Đorđe Tojčić, pripadnik OS BiH.

Đorđe Tojčić
Tojčić će biti saslušan, jer je, kako se tvrdi, u noći napada na Vasiljevića bio u stalnoj komunikaciji sa jednim od napadača Stevanom Garićem i Miljanom Milićem.


Slobodan Vasiljević na oporavku
Vasiljevića su pokušali likvidirati 01/02.06. (u ponoć) ove godine; bio u komi danima, ali je uspio da preživi, što je, kako ljekari smatraju, ravno čudu.

Vasiljevića je organizavovana kriminalna grupa napala ispred Parohijskog doma u Šekovićima i zadala mu preko trideset udaraca metalnim šipkama. Prvo je snažno, sa leđa, udaren u glavu, nakon čega su nastavili da ga masakriraju bez milosti. 

Polomljena mu je, od udaraca, lobanja i lijeva noga na nekoliko mjesta. Upravo zbog toga operisan je dva puta, a pred njim je još nekoliko operativnih zahvata, kako bi se sanirale sve teške povrede.

Niko od prisutnih, prilikom pokušaja likvidacije Vasiljevića, nije ni pokušao da spriječi ovaj zločin.

Na čelu organizovane zločinačke grupe nalazi se Slaviša Jurošević, koji je uhapšen u Grčkoj i čeka ekstradiciju. 


Način na koji su htjeli da ubiju Vasiljevića, brutalnim batinanjem, ukazuje da su Jurošević i njegova zločinačka organizacija imali naredbu da svoju žrtvu ponize dok ga budu ubijali. Nije im to pošlo za rukom, a nikako se ne smije dozvoliti da prođu sa blagim kaznama, jer bi to bila nagrada za pokušaj ubistva, a ne sankcija. 

Poznat je i Naručilac ovog ubistva, ali policija, a ni tužilaštvo još uvijek ga nisu priveli. Režim nastavlja na taj način da štiti svoje članove koji sebe doživljavaju kao "bogove" i odlučuju o životu i smrti. (nastaviće se)