субота, 6. јул 2019.

Da li je grčka granična policija uhapsila Slavišu Juroševića, organizatora pokušaja likvidacije Slobodana Vasiljevića?



piše: S.V.

Brojni beogradski mediji objavili su vijest da je "Bosanski Srbin (46) uhapšen na grčkom graničnom prelazu Evzoni u četvrtak popodne, po nalogu koji je izdao Interpol, u petak je odveden pred tužioca u Solunu". 

"Ovaj muškarac je u Bosni i Hercegovini optužen za pokušaj ubistva. On je identifikovan tokom pasoške kontrole.
Prema navodima optužnice, osumnjičeni je zločin počinio 1. juna, kada je "u dogovoru sa saučesnicima", udarao i šutirao jednog muškarca. Pred tužiocem, osumnjičeni je odbacio optužbe, govoreći da je ona politički motivisana.

Veruje se da osumnjičeni živi u Beogradu, gde se i uputio pošto je odmor proveo sa porodicom u Grčkoj.

Sud u Solunu odlučiće narednih dana o ekstradiciji osumnjičenog", navodi se u izvještajima (Blic.rs), ali se ne pominje ime uhapšenog.



Vijest o hapšenju objavili su i grčki portali

Veliko je pitanje da li je riječ o Slaviši Juroševiću, organizatoru pokušaja likvidacije Slobodana Vasiljevića.

Brojne činjenice se poklapaju: Jurošević se tereti da je, zajedno sa grupom od sedam kriminalaca, pokušao da ubije Vasiljevića; Njemu je 46 godina; Zločin se dogodio pred ponoć 01/02. juna, tako da bi vrlo lako moglo da se desi da je upravo uhapšen glavni organizator pokušaja likvidacije.

Takođe, smatra se da se Jurošević, nakon pokušaja ubistva Vasiljevića, sakrio u Srbiji, prvo u Šapcu, potom u Beogradu.

Ukoliko je zaista riječ o Juroševiću, nakon njegovog izručenja neže biti teško doći ni do naručioca ubistva Vasiljevića, koje, srećom, nije uspjelo.


Napadačima na Vasiljevića produžen pritvor

Slobodan Vasiljević
Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu produžilo je za još dva mjeseca pritvor, kako je saopšteno, Miljanu Miliću Miljanu, Stefanu Radovanoviću, Stevanu Gariću, Petković Nebojši, Kandić Milutinu, Jurošević Slaviši, Čalmić Goranu i Ozimković Nebojši.

Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu je dana 01.07.2019. godine, nakon održanog ročišta, po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, donijelo odluku i prema osumnjičenom produžilo pritvor. Prema odluci vijeća pritvor osumnjičenom može trajati najduže dva (2) mjeseca ili do druge odluke suda”, navedeno je u saopštenju Suda, 02.07. o.g..



Slaviša Jurošević, kojem je, takođe, određen pritvor, i dalje se nalazi u bjekstvu i prema raspoloživim podacima, nalazi se na teritoriji Srbije.

Navedeni, uz još najmanje šest lica, organizovali su i pokušali likvidirati Slobodana Vasiljevića, tako što su ga metalnim šipkama pokušali bukvalno zatući u crkvenom dvorištu u Šekovićima, 02.06. o.g, u ponoć.

Slaviša Jurošević, organizator pokušaja ubistva koji je u bjekstvu

Organizator napada je Jurošević, a sasvim je realno da je poznato i ko je naručilac, iako istraga još uvijek ne ide prema njemu. Što ne znači da neće.

Vasiljević, iako teško povrijeđen, uspio je preživjeti napad; Spasili su ga ljekari UKC Tuzla; Njegovo trenutno zdravtsveno stanje je dobro.