недеља, 2. септембар 2018.

Žuti i Bijeli Tulipan/“DNS Zadruga”: “Zgodni” preferira Bijelo; Žuto je varka

piše: S.V.



Nedeljko Čubrilović, kriminalac sa najdužim stažom među svim političarima iz RS, dobio je predizborni plakat. Na kojem u njega svi Upiru Prstom.

“Da to je taj koji je odavno trebalo da bude u zatvoru”, poručuju (izborni) posmatrači DNS-a, upirući prstom u sliku Nedeljka Čubrilovića, koja se nalazi na zidu i na kojoj su još Marko Pavić i Dragutin Rodić.

Mogao bi se za sliku, upiranje prstom, iskoristiti i čuveni citat iz "Maratonaca": "Đ... matoro, ima Sto godina, a laže"!

Upiranje prstom i Žuti Tulipan kao varka
Čubrilović se smješka, valjda misleći da upiru prstom u njega što je “Zgodni” i što je baš on taj koji treba ponovo da bude izabran, kako bi nastavio sa uništavanjem ono malo preostalih dobara RS. Većinu je u prethodne tri decenije demolirao učestvujući u svim velikim pljačkama budžeta. 

Njegova imovina procjenjuje se na najmanje pedeset miliona KM, ali se najveći dio ne vodi na njemu.Brojke na zidu simbolišu da je spreman ići na svih "sto miliona + 1" (nemojte da vas zbuni nedostatak tri nule, jer nije ni kod "Zgodnog" baš sve transparentno.).  

"Zgodni" je sujevjeran, što baš i nije dobro za jednog pravog vjernika, što bi on trebao biti, jer mu samo "Bog" može pomoći da ne završi iza rešetaka. 

Ne voli okrugle brojeve. Otud i naglašeno "+1"! 



Čubrilović je do te mjere ponizio parlament, ali i stranku kojoj pripada, da je svoju blisku prijateljicu Radmilu Kocić stavio na poziciju No2 na izbornoj listi DNS-a, po principu “Sve na jednom mjestu”, a u poslednje vrijeme iznosi novac iz RS kupujući supervrijedne nekretnine u Beogradu. Kao što je nedavno kupio stan u tamošnjem ekskluzivnom naselju “Beograd na vodi”. Da bi mogao da posti “na vodi”, o čemu sam već pisao. Za samo 300.000 evra.

“Žuti Tulipan” na slici 1 je samo varka; Kocićeva je “Bijeli Tulipan”, koji jedino interesuje Čubrilovića, što potvrđuje i fotografija sa minornog skupa na kojem je govorio “Zgodni”, ne skidajući pogled sa, za njega, Najljepšeg Cvetka.

Bijeli Tulipan: Pogled u gipsu

Pogled mu je fiksiran, kao da je u gipsu!

Već ranije sam objavio da je Čubrilović Gradski odbor DNS-a pretvorio u “Zadrugu”. U koju je on već ušao kao “Sloba”, gospodarica negovog DNS-a Radmila Kocić kao “Luna”, a ušli su i neki članovi najužih porodica vrha GO DNS Banjaluka. 

Preciznije, upali i zauzeli ulogu “Kije Kockara”.

Zato se Čubrilović nije pojavio na nedavnom savjetovanju na Kozari, koje je organizovao vrh DNS-a. Nije smio. “Monument” je za njega bio preopasan.
Premda bi organizovane kriminalne grupe trebalo da izgrade jedan “Monument” u Čubrilovićevu čast, jer je riječ o njihovom rodonačelniku.

Preciznije, Čubrilović je “Enciklopedija Kriminala”, a u nastavku slijedi samo nekoliko uvodnih rečenica iz nje.

Čubrilović je mnogo kvalitetnog uradio za sebe - zgrada u centru Banjaluke koja je u njegovom vlasništvu svjedoči o tome. Iako se ne vodi na njegovo ime.

U toj zgradi su nekada bili JP “Putevi RS” i to u vrijeme dok je Čubrilović bio ministar saobraćaja i veza; “Putevi” su dio tog resora, pa je Čubrilović svoju zgradu preko svog ministarstva izdavao svojim “Putevima RS”.

Čubrilovićeva zgrada
Nije Čubrilović samo eskpert za “izdavanje proslovnih prostora”, već i za konsultacije. 

U periodu od 2007. do 2009. godine, iz budžeta RS, preko Ministarstva saobraćaja i veza, na čijem čelu je bio Čubrilović, finansirani su konsultantski poslovi vrijednosti oko 11 miliona maraka.

Čubrilović je, osnovano se pretpostavlja, konsultovao konsultante i sve te konsultacije baš dobro naplatio. Blještavilo njegove zgrade to i potvrđuje.

Zgrada Čubrilovićeva
Javna preduzeća "Željeznice RS", "Pošte RS", "Putevi RS" i "Autoputevi RS" u ogromnim su finansijskim dubiozama, u koje su zapali baš u vrijeme dok je Čubrilović vodio Ministarstvo saobraćaja i veza. Zajedno sa Kocićevom.

Malo ko i da se sjeća ugovora sa slovenačkom firmom CMP, koja je trebalo da gradi autoput Banjaluka – Doboj. 

Taj ugovor je propao, jer je CPM završio u stečaju, a propalo je i 15 miliona maraka budžetskog novca. Čubrilović je krajem 2011. godine izjavio da je RS zatražila putem slovenačkog suda „naplatu od 7,6 miliona evra od slovenačke firme“. „Predali smo zahtjev Privrednom sudu u Sloveniji, pred kojim se vodi stečajni postupak. Problem je što CPM nema dovoljno imovine u stečajnoj masi za namirenje svih potražilaca, ali je olakšavajuća okolnost, prema informacijama iz Suda, što je potraživanje RS prioritet za naplatu“, slagao je Čubrilović, ne trepnuvši.

Treptao ne treptao, pare su nestale. (nastaviće se)