четвртак, 13. септембар 2018.

Policiji poznat i drugi napadač na novinara Vladu Kovačevića; Razbojnik koji je sa Markom Ćolićem pokušao ubiti Kovačevića je u bjekstvu

piše: Slobodan VaskovićPoliciji je poznat i drugi napadač na novinara Vladu Kovačevića, novinara BNTV.

Riječ je o nasilniku koji je presuđivan za razbojništvo uz upotrebu vatrenog oružja. Narečeni je robijao zbog toga, a blizak je godinama sa Čolićem.

Prema fotografijama koje posjedujem i drugi napadač je trenirao borilačke vještine.

Čoliću je, nakon hapšenja, određen jednomjesečni pritvor, a on se i dalje brani ćutanjem.

Čolić je član borilačkog kluba "Hektor" iz Laktaša, koji vodi Predrag Stanković, sin tajkuna Bude Stankovića. 

Vlado Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26.08. ove godine dok se vraćao sa posla. Taj dan izvještavao je sa skupa "Pravda za Davida" na kojem se traži, već šest mjeseci zaredom, Istina o Naručiocima Ubistva i Ubicama Davida Dragičevića, kao i Pravda za njih.

Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjaluci.

Pretukla su ga dvojica napadača, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladin otac.Bokser Marko Čolić pokušao likvidirati Vladu Kovačevića, novinara BNTV?! (10.09.2018.)

piše: Slobodan Vasković

Marko Čolić
Marko Čolić uhapšen je pod sumnjom da je pokušao ubiti Vladimira Kovačevića, novinara BN TV.

Čolić je bokser i član je Kluba borilačkih vještina “Hektor” iz Laktaša. Na FB profilu mu piše da je zaposlen u klinici "Zotović", a radi i kao izbacivač u kafeu "Balkan" u Banjaluci.

24. jula 2018. godine na nekim od banjalučkih portala objavljena je vijest da “Marko Čolić u Boriku brani boje Srpske”.

Navedeno je sledeće: “U dvorani Borik 21. septembra će se boksovati za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji između Rusije, Evrope i ostatka svijeta. Boje Republike Srpske u Boriku, u teškoj kategoriji će da brani Banjalučanin Marko Čolić”.

Još se kaže da je pokrovitelj ovog sprotskog događaja Predsjednik RS.

Prvi čovjek “Hektora” je Predrag Stanković, sin Bude Stankovića, banjalučkog tajkuna i kum Milorada Dodka.

Predrag Stanković i Marko Čolić
On je i jedan od trenera Čolića, koji je, kako MUP RS smatra, izvršio "ubistvo u pokušaju" Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, osnivača portala “Gerila” i blogera.

Predrag Stanković
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Darko Ćulum, direktor Policije saopštili su samo inicijale napadača - Č.M. i "da nema političke pozadine".

Još su rekli da se osumnjičeni "brani ćutanjem" i da je uhapšen.Vlado Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26.08. ove godine dok se vraćao sa posla. Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjaluci.

Pretukla su ga dvojica napadača, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladin otac.