петак, 14. септембар 2018.

Tužilaštvo nije dalo kompletan spis advokatskom timu o istrazi o Ubistvu Davida Dragičevića; Nejasni motivi Tomićevog istupa, kojem je to poznato

piše: Slobodan Vasković



Duško Tomić, član međunarodnog advokatskog tima Davora Dragičevića, nije dobio kompletan spis koji se tiče Ubistva dvadesetjednogodošinjeg mladića Davida Dragičevića.

Jedino što je Tomić pokazao pojedincima jeste dopis Želimira Lepira, da će advokatskom timu biti dostavljene izjave svjedoka, datiran 13.09., ali ne i cijeli spis.




Stoga su potpuno nejasni motivi Tomićeve izjave, kojom je on pokušao da demantuje Davora Dragičevića, koji je na pres konferenciji održanoj 14.09. izjavio da Tužilaštvo nije dostavilo cijeli spis njegovom advokatskom timu.



Sam Davor je 14.09. bio u Tužilaštvu u 14 časova i nije dobio nijedan jedini papir niti mu je rečeno da će spis biti dostavljen Tomiću.

Izjava Davora Dragičevića je u potpunosti tačna, a Tomićeva izjava, koja je dovela do određene konfuzije, može se posmatrati jedino kao njegova samopromocija, kojoj je on presklon i nikako drugačije.

Ono što je posebno interesantno jeste da se stekao utisak da je Tomić u nekoliko navrata nastupio kao da je advokat Želimira Lepira, a ne porodice Dragičević, tako da i taj aspekt itekako treba imati u vidu.



Potrebno je posebno naglasiti da je Tomić izjavu dao u svoje ime i bez konsultacija sa Davorom Dragičevićem, ali i ostalim članovima advokatskog tima kojeg čine Ifet Feraget (Sarajevo), Anto Nobilo (Zagreb) i Zora Dobričanin (Beograd).


Narednih dana trebao bi da bude održan sastanak advokatskog tima, na kojem će se odlučiti o daljim koracima. 

Potpuno je suludo da Tomić na bilo koji način dovodi Ubijenog Davida Dragičevića u vezu sa laptopom nađenim u rijeci Crkvena, jer je pitanje ko je taj laptop bacio u kanalizaciju i čiji je. 

David Dragičević nije bio u kući Rađenovih kobne noći 18.03., tako da ne može imati ikakve veze sa laptopom iz te kuće, pa malo ko može razumjeti o čemu Tomić priča.