субота, 22. септембар 2018.

Pitanja za Nedeljka Čubrilovića Zgodnog - Konstantu Zla

piše: Slobodan Vasković

Čubrilović "visi" na svojoj zgradi u centru Banjaluke
Pitanja za N.Č.Z.?
-Da li ste svjesni da ćete sigurno odgovarati zbog toga što ste urušili Narodnu skupštinu RS, jer ste onemogućili parlamentarnu raspravu o vanustavnom djelovanju institucija RS u slučaju Lividacije Davida Dragičevića?

-Da li shvatate da ste, tim činom, postali saučesnik u prikrivanju Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih pomagača, posebno sa aspekta saznanja da je “istragu” u ovom slučaju vodio Đorđe Rađen, po instrukcijama i nalozima inspektora iz Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić?

-Da li se plašite Ilića, jer posjeduje brojne dokumente o nezakonitim radnjama koje ste počinili i njima vas drži “u šaci”?

-Da li ste zahtijevali od Milorada Dodika da naloži privođenje Marka Pavića ("slučaj Ljubija"), kako bi ste preuzeli stranku i inkasirali par miliona od prodaje Rudnika?

-Koliko ste nezakonito zaradili na plaćanju “konsultantskih usluga”, vrijednih 11 miliona KM, ni za šta, preko firme Novaka Kondića, dok ste bili Ministar saobraćaja i veza? Tri miliiona?

-Koliko ste zaradili na kupovini nikom potrebnih vagona u vrijeme dok ste bli Ministar saobraćaja i veza? Četiri miliona?

-Koliko je zaradila vaša tadašnja pomoćnica Radmila Kocić Luna?

-Šta je sa obeštećenjem od slovenačke firme CPM, koja je otišla u stečaj, tako da je zbog vašeg nezakonitog rada propalo 15 miliona maraka budžetskog novca? 

-Krajem 2011. izjavili ste da je je RS zatražila putem slovenačkog suda „naplatu od 7,6 miliona evra od slovenačke firme“. 

„Predali smo zahtjev Privrednom sudu u Sloveniji, pred kojim se vodi stečajni postupak. Problem je što CPM nema dovoljno imovine u stečajnoj masi za namirenje svih potražilaca, ali je olakšavajuća okolnost, prema informacijama iz Suda, što je potraživanje RS prioritet za naplatu“, rekli ste tada.

-Zašto više nikada niste pomenuli ni slovenački privredni sud ni CPM ni 7,6 miliona evra propalih potraživanja?

-Osjećate li krivicu zbog brojnih pogibija na nikom potrebnim naplatnim rampama u Klašnicama, nadomak Banjaluke, (nedavno uklonjene), koje su podignute u vrijeme dok ste bili ministar saobraćaja i veza u Vladi RS?

-Kakve su bile vaše veze sa likvidiranim narko dilerom Nebojšom Čubrilovićem, ubijenim početkom oktobra 2015. u Banjaluci, u kući Đurađa Regodića, kuma Dragana Lukača? Porodične ili…?

-Kakve su vaše veze sa Regodićem? 

-Za koga najviše radi vaša firma “Trio kop”?

-Da li zaista vaš stan u Budvi vrijedi samo 50.000 KM, koliko ste prijavili u imovinskom kartonu prije dvije godine, onaj, navodno jedan u Banjaluci 500.000 KM?

-Šta je sa zgradama, zašto njih nema u imovinskom kartonu?

-Gdje su stanovi iz Beograda u imovinskom kartonu; sada već tri?

-Da li ste svjesni da nećete dovijeka moći izbjegavati odgovornost za sve zlo koje ste počinili, a već ste 30 godina u vlasti neprekidno? Jedini ste toliko dugo neprekidno dio vlasti!!!

-Da li znate da vas smatraju Konstantom Zla?

….

-I za kraj jedno retoričko pitanje: Da li je samo Igor Radojičić veći Dodikov Korisni Idiot od vas?

(nastaviće se)