субота, 1. септембар 2018.

Licenca za Ubistvo: Zoran Stevanović Gladni naredio Pauku da eliminiše Vaskovića ili nekog od članova moje porodice

piše: Slobodan Vasković

Zoran Stevanović Gladni - Naručilac egzekucije
Zoran Stevanović Gladni izdao je Licencu za Ubistvo svom privatnom Siledžiji Draganu Erkiću Pauku i naredio mu da eliminiše potpisnika ovih redova ili nekog od članova moje porodice.

Saopštilo mi je to nekoliko izvora, koji su me još obavijestili da je Pauk krenuo u potragu za mnom. Prema njihovim riječima, ukoliko ne uspije da eliminiše mene, obrušiće se na nekog od članova moje najuže porodice.

Gladni je Licencu za Ubijanje izdao Pauku nakon mojih tekstova o pokušaju likvidacije Ljubinke Kulišić, mlade umjetnice iz Zvornika, koja je samo pukim slučajem izbjegla  egzekuciju, jer se 27.08. nije nalazila u tom gradu, kada su je tražili da je ubiju zbog komentara na FB.

U potrazi za njom bio je član porodice navodno uvažene poslanice SNSD-a Dušice Savić.

Naređenje je Gladni izdao 28.08. ove godine.

Nije prvi put da Stevanović prijeti meni i mojoj djeci. Čak i unučadima, koju lično nemam. (vidi dodatak)

Gladni i njegov lični egzekutor Pauk
Tako me je 24.11.2017. godine nazvao putem telefona i prijetio da će on ubiti mene, njegovi moju djecu, a njegova unučad moju unučad. 

Bolesnik. 

Nisam te prijetnje prijavio, jesam objavio, jer kome da ih prijavim: Onim koji štite Naručioce Ubistva i Ubice, kako likvidiranog Davida Dragičevića, tako i likvidiranog Nikole Đurovića, Milana Vukelića…; Onim koji koriste operativce MUP-a RS da bi saznali gdje su moja djeca?!

Zašto dio Vrha MUP-a RS interesuje gdje su moja djeca?!

Takođe, 18. aprila ove godine prijetio mi je Pauk, o čemu ja posjedujem dokaze. I to je učinio po nalogu Gladnog.

Sada su odlučili da “sa riječi pređu na djela”, pa su se nameračili da me uklone ili da eliminišu nekog od članova moje porodice.

Vidjećemo šta će biti: Da li će Pauk uspjeti da me pronađe i ubije ili će nasrnuti na članove moje najuže porodice, što mu je naređenje. Ohrabreni su nedjelovanjem MUP-a RS i nadležnog Tužžilaštva nakon pokušaja likvidacije Vlade Kovačevića, novinara BN TV. U to nema nikakve dileme.

Egzekutor Dragan Erkić Pauk
Kako god, ja nastavljam da pišem kao i dosad, posebno o pokušajima likvidacija u Zvorniku, pokušajima kriminalnog otimanja “Alumine” i drugim zločinačkim aktivnostima Gladnog i  njegovih zaštitnika, kao i njemu podređenih Razbojnika. 

Gangsteri slabog stomaka brzo potežu telefon (24.11.2017.)

piše: Slobodan Vasković

1.
Hm, stvari ovdje postaju baš vrele.

2.
Novembra 23. o.g. sam bio u MUP-u gdje su me po nalogu Tužioca pozvali da me pitaju da li sam imao još prijetnji od jednog službenika MUP-a RS, nakon marta ove godine. Kada mi je dotični prijetio. 

Punih osam mjeseci nakon prijetnji, tužilaštvo se raspituje da li ih je bilo još!

Kakva briga!!!

3.
Istraga se, kao, vodi.

4.
Priložim šta sam imao priložiti i obavijestim MUP RS i nadležno tužilaštvo da im se više neću obraćati, niti odazivati na njihove pozive, jer istrage koje oni, posebno tužilaštvo, vode oko prijetnji što mi se upućuju su puki formalizam; Završavaju i prije nego što počnu.

5.
I zaista neću, jer je to zaludan posao.

6.
Sve je čisti formalizam, svi jure samo da što prije zatvore te istrage. Poput onog nesretnog tužioca Vreće koji se nije usudio ni saslušati dvojicu koji su mi, lani, prijetili, jer su članovi GO SNSD-a.

7.
I kako to obično biva, samo dan nakon što sam u Institucijama izjavio da te Institucije neću više ni na koji način obavještavati o prijetnjama, dobijem nove prijetnje. I to vrlo vrlo gnusne.

8.
Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, koji, očito, ima stomak da pere novac i čini brojne druge zloupotrebe, ali nema stomak da pročita poneki red o tome, poslao mi je blasfemični SMS, u kojem najgnusnije prijeti mojoj djeci.

Bijedno, jadno, kukavički.

9.
Onda je počeo bjesomučno da zove na telefon. 

Poigrao sam se malo sa tom kriminalnom kreaturom koja prijeti djeci: Pustio sam ga da zove 11 puta sa svog broja, onda jednom sa nekog drugog, potom još jednom sa svog, da bih mu se javio.

Znao sam šta slijedi!

10.
Krenule su najvulgarnije prijetnje - On će mene, njegovi će moju djecu, njegova unučad moju unučad…

Zaista je interesantno da Stevanović, ugledni pripadnik Klana i Režima Milorada Dodika, ima namjeru da ubija Vaskoviće kroz generacije. 

Generacijama.

11.
Nisam prijatan sagovornik: Smjestio sam Stevanovića gdje mu je i mjesto. 

Za razliku od te kreature nikada ne prijetim; Nikome, ni njemu, posebno ne njegovim pokolenjima. 

Nakon toga sam prekinuo vezu, jer nemam vremena na bacanje i ne mogu beskonačno da slušam prijetnje Bijesnih Gangstera.

Uz to, čovječuljak je polupismen - Čak ni prijetnju ne zna izreći pravilno i jezički ispravno.

12.
Nakon toga je Stevanović zvao još tri puta.

13.
Nastaviću da pišem o njegovim prljavim poslovima; Kad već MUP RS ne želi da piše Izvještaje o tome, niti Posebno odjeljenje tužilaštva ne želi da radi svoj posao po pitanju pljačke milijardu maraka iz FG “Birač”, potom i pokušaja otimanja “Alumine”. 

14.
Što se tiče Institucija sa početka priče, ostajem pri izrečenom; Nemam vremena za bespredmetno gubljenje vremena, bilo sa Vrećom ili nekim od sličnih!

15.
Ostanite generacijama sa Vaskovićima! Biće baš interesantno i uzbudljivo.


Zoran Stevanović Gladni i dalje pokušava pojesti Zvornik, ne prezajući ni dalje od prijetnji, nasilja i teških kriminalnih radnji (19.04.2018.)


piše: Slobodan Vasković


1.
Situacija u Zvorniku je napeta, do mjere izmicanja kontroli. 

2.
Razlog je opštepoznat: Kriminalni klan, koji svoje interese artikuliše kroz Gordana Pavlovića, vlasnika firme “Pavgord” i Zorana Stevanovića Gladnog, gradonačelnika i prvog kriminalca tog grada, ima namjeru da u kratkom roku preko sudije Jelene Todorović i njene šefice Slavice Tadić obnovi prošlogodišnju blokadu; Plenidba imovine “Alumine” je alternativa Gangstera. 

3.
Sindikat i Uprava “Alumine i vođstvo “Kompanije Boksit” 18.04. su zvanično stvari okarakterisali onakvim kakve jesu - javno su imenovali Stevanovića Gladnog, kabadahiju, prevaranta i patološkog lažova, za Inspiratora i Organizatora svih kriminalnih radnji koje se, u lokalu i pred zvorničkim sudom, dešavaju prema “Alumini” i FG “Birač”.

4.
Patološki lažov i endemski Nasilnik Stevanović nervozan zbog tog akta, otpočeo je javnu odbranu sopstvene krpe - sudije Todorović, otvoreno podržavajući njen najnoviji udar na “Aluminu”. Rješenje o izvršenju nad FG “Birač” donijela je sa Fantomkom na glavi, jer je samo u tom slučaju moguće dosuditi pljenidbu imovine firme koja je već u stečaju.

5.
Gladni je, svojim istupom, pokazao da nije samo gradonačelnik, već i portparol krpe od sudije, kao i direktni saučesnik svih kriminalnih radnji.

6.
Stevanović je pomenuo da je uporište za sve kriminalne radnje Todorovićebe, odluka Ustavnog suda BiH, iako taj sud nije odlučivao o bilo kojem potraživanju “Ukio banke” ili “Pavgorda” prema FG “Birač”/“Alumini”, već samo o činjenici da li “Pavgord” uopšte može biti stranka u tom postupku, a nikako da li potraživanje postoji. 

7.

Odluka Ustavnog suda BiH je za “Pavgord” jedna velika Nula, jer ne znači nikakakv pomak ka otimanju imovine “Alumine”, iako su za tu Nulu dali cifru od mnogo nula.  

8.
Zna to odlično Gladni, ali mora da laže kako bi se odbranio od otvorene prozivke da je trenutno najopasniji kriminalac po institucije i državnu imovinu. 

9.
Morao bi robijati za svoja nedjela.

10.
Uz sve, Gladni se uplašio narodnog bunta, jer sve su prilike da bi najavljeni protest u Zvorniku bio usmjeren na protjerivanje Stevanovića. 

11.
Jasno je Stevanoviću Gladnom da ga kriminalna vlast neće dirati, ali je svjestan da bunt naroda/radnika “Alumine” i “Boksita”, kojima pokušava oteti i sadašnjost i budućnost, može po njegove interese biti poguban.

Posebno, jer su radnici svjesni da Gladni ima namjeru da fabriku opljačka, zaduži i  isiječe u staro gvožđe.

12.
Stoga Gladni nastavlja ubrzano i histerično da nasrće na “Aluminu”, jer nema kud budući da mafija koja stoji cijelog udara, njega direktno krivi za propast najmanje 30 miliona KM uloženih u ovaj zločinački poduhvat.

13.
U “Alumini” se već nekoliko dana  nalazi i niz pripadnika Uprave kriminalističke policije koji ispituju na desetine svjedoka na okolnosti poslovanja Litvanaca, te iznošenja novca na rajska ostrva, a o čemu sam vrlo detaljno pisao. 

14.
Objavio sam ranije šefica pravne službe FG “Birač” Sonja Rubež učestvovala u iznošenju desetina miliona KM preko firme “Viewside Markets” i prenošenju kapitala zvorničke firme na litvanski KTF; Naravno ona je direktan učesnik zločina  teškog 155 miliona KM, realizovan tako što je četiri litvanska kredita preuzela firma “Birac Europe”, kao i upis preko 15 zaloga (sve u jednom danu, u decembru 2013. godine) za njih. 

Pisao sam i da je u svakom ovom poslu/zločinu aktivno sudjelovala Sonja Rubež, kao i njen muž advokat Nenad Rubež. 

15.
Po osnovu kriminalno upisanih zaloga, danas se Klan pokušava naplatiti od “Alumine” i “Birača” uz podršku vrha Režima. 

Sonja i Nenad Rubež su dio kriminalnog klana i aktivno rade za Gladnog i fočanski “Pavgord”.

16.
Međutim, posljednji dolazak pripadnika UKP-a (dolazili su oni i ranije) nije nikakav odgovor Režima na banditizam Klana i Stevanovića Gladnog, već je nastavak akcije koja je krenula još prije godinu dana: Razlog je visok stepen kriminaliteta Sonje Rubež i njenih litvanskih saučesnika, koji je  toliko veliki i obiman da se ne može ignorisati. 

Dolazak pripadnika UKP-a je i dalje samo “mazanje očiju”, jer svi njihovi doolasci, saslušanja, ziuzimanja dokumentacije…. nisu ni na koji način efektuirani. 

17.
Isti taj MUP, kao ni tužilaštva u RS nisu do sada preduzeli ni jednu radnju protiv okosnice Kriminalnog klana: Zorana Stevanovića Gladnog, Gordana Pavlovića, Zorana Tegeltije, Sonje i Nenada Rubeža, njihove sudijske krpe Jelene Todorović i njene šefice Slavice Tadić Bankomat. 

Ovo je dodatni razlog hitne ostavke i u MUP-u i u Tužilaštvima, odnosno procesuiranje čelnika MUP.a i Tužilaštava za sudjelovanje u kriminalu teškom preko milijardu maraka, koji se nastavlja.

Prijetnje 
Zoran Stevanović naložio je svojim batinašima da mi prijete, što su oni učinili tokom proteklog dana, o čemu ja posjedujem dokaze. 

Valjda ta kriminalna Gladna kreatura misli da ću ustuknuti pred nasilništvom njegovih pauka, uz pomoć kojih drži Zvornik u strahu. Isti taj pauk koji mi, po nalogu, Gladnog prijeti, njegov je savjetnik, sa akcentom na prebijanje.

Iza tog i tih pauka stoji i vrh tamošnje Uprave policije, načelnik Goran Abazović, poslušnik Gladnog, tako da te prijetnje doživljavam i kao prijetnje policije. Posebno, jer je u njima naglašeno da mi je “došao kraj”!

Da li mi je “došao kraj”, vidjećemo, ali ću nastaviti pisati o Klanu i zločinima Stevanovića, jer nisam ustuknuo ni kada mi je Stevanović prijetio likvidacijom djece i unučadi! 


Koliko zaista moraš biti bolestan da prijetiš nekom likvidacijom djece i unučadi?! Neizlječivo.