субота, 15. септембар 2018.

Inspektor Saša Savić, pripadnik Ilićeve Uprave za organizovani kriminal, komunicirao je, 19.03., sa Filipom Ćulumom putem telefona, dan nakon otmice Davida Dragičevića; Filipa Ćuluma iz Ilićeve uprave zvali ponovo 28.03.; Tri dana nakon toga on je promijenio telefonski aparat

piše: Slobodan Vasković



1.
Inspektor Saša Savić, pripadnik Uprave za organizovani kriminal, na čijem je čelu Darko Ilić, komunicirao je 19.03. sa Filipom Ćulumom putem telefona.

Bilo je to u 9 časova i 13 minuta, svega dvadesetak časova nakon što je prijavljen nestanak Davida Dragičevića.

2.
Komunikacija je ostvarena sa službenog telefona, a nigdje u spisima MUP RS ne postoji zbog čega je Savić kontaktirao Filipa Ćuluma.

Inspektor Saša Savić je veoma sklon nasilju i pisao sam i ranije o tome da je učestvovao u prebijanju potpuno nevinih osoba.

Taj isti dan su Ćuluma zvali tri puta iz Ilićeve privatne firme “Mesna industrija”, Kočićevo, kod Nove Topole.

3.
Ponovo naglašavam da je bitno sve oko Ćuluma, jer je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.



3.
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, je javno rekao da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03, dok sam Filip Ćulum demantuje bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

4.
Filip Ćulum je, ponovo naglašavam, već prvog aprila promijenio telefonski aparat. I to je pitanje zašto? 

Na to pitanje nisu odgovorili ni Želimir Lepir, Glavni okružni tižilac, kao ni postupajući tužilac Dalibor Vrećo, trenutno glavne karike koje sprečavaju otrkivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića. 



U njihovoj Naredbi o sprovođenju istrage oko Ubistva Davida Dragičevića nema ni riječi o saslušanju Filipa Ćuluma.

Lepir je ucijenjen, jer postoje svjedočenja o korupciji koju je počinio, dok je Vrećo slijepi poslušnik onih koji štite Naručioce Ubistva i Ubice Davida Dragičevića.

5
Da podsjetim, Filip Ćulum se obratio medijima 27.03., dan nakon zločinačke pres konferencije MUP-a RS, na kojoj je Ilić, koji laže da ga ne poznaje, pokušao kriminalizovati Davida, Žrtvu Teškog Ubistva.

”Prvi dan nakon nestanka pokojnika, pozvala me je policija, gdje sam proveo minimalno pet sati, i gdje sam sasvim sigurno pristao na poligraf, zato što se ne osjećam krivim za pokojnikov nestanak. Te večeri kad je David nestao ja sam bio na poslu, to jeste radio sam drugu smjenu, gdje kamere u lokalu mogu da potvrde - kad sam završio posao, krenuo sam kući, dopunio račun na Laušu i sjeo u pekoteku da nešto pojedem. Naravno, kamere su sve snimile", navodi Filip Ćulum.

Potom je, kaže, otišao kući, a svu ovu njegovu priču, kako dodaje, pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze. (mediji)



7.
Ćulumova priča od 27.03., o kamerama i baznim stanicama je neistinita, jer sa baznih stanica policija nije uzela ispise, dok je sa kamera uzela samo ono što odgovara njihovoj lažnoj priči. Ostalo su uništili.

Ćulumovo javljanje medijima djeluje kao jako dobro instruisano. I jeste.

8.
Istina je, kao što sam naveoo, da su pripadnici Ilićeve Uprave zvali Filipa Ćuluma 19.03. u 9 časova i 13 minuta. To jeste bilo samo dan nakon prijave nestanka Davida Dragičevića, ali je istina i da je poligrafisan tek 05.04. 

10.
Nije za vjerovati da je 19.03. ispitivan pet časova, kako tvrdi, jer tada Ilićeva Uprava i nije vodila slučaj, a njega su taj dan zvali upravo iz te Uprave - Ilićeve!

11.
Slučaj je tada vodila Policijska uprava Banjaluka. To je potvrdio i sam Ilić pred Anketnim odborom.



"Taj dan, kad je završena obdukcija, od stane moje Uprave, je na naki način na taj predmet, ne stavljena tačka, nego mi smo smatrali da nema elemenata za postpuanje u tom momentu naše Uprave, naravno sagledali smo materijal koji je prikupila u tom momentu PU Banjaluka, radi se obimnom materijalu, oni su radili u vrijeme nestanka tog lica", rekao je Ilić pred Anketnim odborom, jasno potvrđujući da je PU "Banjaluka" radila na "slučaju nestanka Davida Dragičevića", a ne Uprava za organizovani kriminal, kojoj je on na čelu. I da je njegova Uprava preuzela predmet “taj dan, kad je završena obdukcija”.

Obdukcija je urađena 25.03.

12.
Ponovo naglašavam, jer je veoma bitno: Filipa Ćuluma su 19.03. zvali iz Ilićeve Uprave, a ne iz PU Banjaluka!

Ćuluma su ponovo iz MUP RS puta zvali tek 28.03. i to dva puta sa fiksnih telefona, dok ga je inspektor Saša Savić, 19.03., pozvao sa mobilnog.

13.
Jedan od fiksnih brojeva sa kojih je Ćulum pozvan 28.03. vodi se na Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala na čijem čelu je Darko Ilić.



14.
To je bilo dva dana nakon zločinačke pres konferencije, na kojoj je pokušana kriminalizacija žrtve Teškog Ubistva Davida Dragičevića. Pres su održali Darko Ilić i Željko Karan.

15.
Tri dana  nakon ovih poziva iz MUP RS (28.03.), Ćulum je promijenio telefonski aparat, 01.04. I uklonio moguće tragove.

Davidov nestanak i likvidacija


David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)