среда, 3. мај 2017.

“Tvin Piks” RS: Paralelni pravosudni sistem - ključna imena

piše: Slobodan Vasković

Sudije Zoran Džida, Vedrana Stojanović, Milenko Marković, Jelena Todorović, Slavica Tadić dio su Paralelnog pravosudnog sistema, koji je pod punom kontrolom begradskog kriminalnog Klana, čiji je cilj preuzimanje firme “Alumina”.

Nabrojani su samo dio paralelnog pravosuđa, koje djeluje po nalozima Klana, a u nastavcima koji slijede o “Tvin Piksu” Republike Srpske, što događaji oko firme “Alumine” jesu, objaviću i druga imena sudija i tužilaca, koji su pod kontrolom Podzemlja.

Svi oni su nemali dio pravosudnog sistema stavili u funkciju potreba Klana i djeluju u skladu sa zakonima Podzemlja, a ne sa pozitivnim zakonskim propisima. 

Ključna karika i prikrivanje antidatiranjem
Okružni sud u Bijeljini ključna je karika Paralelnog pravosudnog sistema, preko kojeg se otima firma “Alumina” i predaje u ruke Klana; Najistureniji igrači Klana su Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord” i Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik.

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je kriminalnu odluku Osnovnog suda u Zvorniku o blokadi računa “Alumine”, bukvalno pet dana prije nego je do nje došlo. 

Učinjeno je to u prvoj polovini aprila, a računi su blokirani 12.04.o.g.

Da bi se sve prikrilo, Presuda Okružnog suda u Bijeljini, kojom se potvrđuje presuda Osnovnog suda u Zvorniku, da firma “Pavgord” može u ime “Ukio” banke blokirati račune “Alumine” je antidatirana - na njoj je navedeno da je donesena 11.02.2017. godine, iako je to učinjeno početkom aprila, gotovo dva mjeseca kasnije.

Sudija na bolovanju presudio
Razlog je zaista bizaran: Član sudskog vijeća, koje je donijelo ovu kriminalnu presudu, jeste i sudija Vedrana Stojanović.

Ona je, bukvalno, sa bolovanja, nakon teške operacije, došla da “presudi” u predmetu, zajedno sa članovima Vijeća, koje su činili predsjednik suda Zoran Džida i sudija Milenko Marković.

Klan, koji stoji iza Pavlovića i Stevanovića, pokazao je snagu u pravosudnom sistemu, jer je preko svojih sudija izdejstvovao nove presude u već pravosnažno presuđenim predmetima.

Klan iste te sudije štiti preko svojih članova VSTS-a i kontrolisanih Tužilaca.

Ponovo presudili već pravosnažno presuđeno
Da podsjetim, u izvršnom postupku koji je “Ukio banka” pokrenula protiv “Alumine”, početkom 2015. godine, “Pavgord” podnosi prijedlog da se u izvršnom postupku zamjeni sa “Ukio bankom”.

Okružni privredni sud u Bijeljini odbija prijedlog “Pavgorda”, a tu odluku je potvrdio Viši privredni sud u Banjaluci, dana 24.06.2015. godine. 

Pravosnažno je odlučeno da “Pavgord” ne može nikako blokirati račune “Alumine”. Nakon ovog, cijeli ovaj izvršni predmet se prebacuje u postupanje Osnovnog suda u Zvorniku, koji je mogao jedino odlučiti da li “Ukio banka” ima pravo da plijeni nešto od imovine “Alumine”, i kako i da joj blokira račune (o navedenom sam već detaljno pisao).

Dana 13.06.2016. godine zvornička sudija Jelena Todorović donosi novu odluku kojom se sada odobrava “Pavgordu” da se upiše kao tražilac izvršenja protiv “Alumine”. 

Sudija Todorović, pored pravnosnažene odluku protiv “Pavgorda”, donosi potpuno novu odluku, sada u korist “Pavgorda” i tu počinje da besprijekorno funkcioniše Paralelni pravosudni sistem, koji kontroliše Klan, čija je namjera preuzimanje “Alumine”.

Okružni sud Bijeljina u službi Klana i Romanova: Legalizovanje opljačkane milijarde KM
Kriminalnu presudu zvorničkog suda potvrđuje Okružni sud u Bjeljini, na opisani način, i to na samo pet (5) dana pred blokadu računa “Alumine”, iako su postupajuće sudije znale za raniju pravnosnažnu odluku protiv “Pavgorda”. 

Ovu odluku je donijelo sudsko vijeće koje je činio predsjednik suda Zoran Džida, sudije Vedrana Stojanović i Milenko Marković, 07.04. 2017. godine, iako je presuda datirana 11.02.2017.g. 

Istog dana, sudija Vedrana Stojanović je donijela i odluku kojom se priznaje sudska odluka litvanskog suda, koja direktno zadire u interese BiH i njenog entiteta Republike Srpske. Ta presuda datirana je na 10.02.2017. godine.

Nema dileme da ovim presudama Okružni sud u Bijeljini legalizuje kriminal težak milijardu maraka, koliko su Vladimir Romanov, nekadašnji vlasnik firme “Birač” i njegovi litvanski i ovdašnji saradnici, odnijeli iz tog preduzeća.

brzina
Treba podsjetiti i na činjenicu da Osnovi sud u Zvorniku i Okružni sud u Bijeljini presude u korist “Pavgorda” donose petnaestak dana prije nego što je Okružni privredni sud u Bijeljini izrekao presudu u sporu “Ukio banka” - “Birač”, koja je potvrdila da potraživanje od 155 miliona KM ne postoji. 

Nema dileme da su odluke Osnovnog i Okružnog suda u Bijeljini, koje su u korist “Pavgorda” donesene munjevito, dio zločinačkog Plana Preuzimanja “Alumine”.

veze
Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, je u odličnim odnosima sa predsjednikom Okružnog suda Bijeljina Zoranom Džidom, a Džida je pretpostavljeni sudiji Vedrani Stojanović. 

Džida ima snažne konekcije i prema Glavi Klana u Beogradu, koja stoji iza cijelog Plana Preuzimanja “Alumine”.

U svemu je učestvovao i Milorad Novković, predsjednik Vrhovnog suda FBIH, takođe prijatelj Stevanovića, koji ima snažan uticaj na Stojanovićevu.

Cijelu akciju snažno je podržao i narodni poslanik SNSD-a iz Zvornika Obren Marković, koji je garantovao sigurnost sudijama za kriminalne odluke koje su donijeli. 

Pare i stanove su garantovali drugi. (nastaviće se)