четвртак, 4. мај 2017.

Javno saslušanje

piše: Slobodan Vasković

1.
Javno saslušanje u Narodnoj skupštini RS oko prodaje rudnika “Ljubija” potpuno je nepotreban posao: Svako je ostao na svojoj strani.

Nema dileme da je Vlada RS, pokušajem da Rudnik proda Izvjesnom Evgeniiju Zotovu, ovaj entitet uvela u Zonu Sumraka, sličan onom koji se desio sa Vladimirom Romanovim i firmom “Birač”.

2. 
Iza Izvjesnog Zotova stoji Izvjesni Istočni kapital Izvjesno vrlo upitne čistoće.

3. 
U cijeloj priči Milorad Dodik Izvjesno izvršava naloge i nije uopšte pitanje zašto pokušava prodati Ljubiju, već ZAŠTO TO MORA UČINITI?! I ko mu je to Naložio?! A nije AV, kako se to spinuje.

4.
“Ljubija” je strateško pitanje, a ne pitanje od 60 ili 90 miliona KM!

5.
Dodik, Izvjesno, u ovom trenutku nema većinu za prodaju Rudnika. Zato na sve strane šalje povjerenike koji “razgovaraju” sa svim Nosačima Ruku.

Poseban problem je što Dodik nije siguran ni u sve SNSD-ove Nosače Ruku, tako da mu treba Viška Papaka.

6.
Svi se pitaju i da li će Koalicija koja čini Režim pući? 
Besmisleno.

Pukla je. U Ljubijskom kopu. I niko to ne popravi.

Na primjedbe da se SNSD i DNS još uvijek drže zajedno, odgovor je da je to tako, jer se nemaju za šta drugo uhvatiti.

Niti postoje zainteresovani da ih smijene/zamijene.

7.
Kako god bilo, nakon glasanja o Ljubiji (koje nikako ne bi trebalo biti pozitivno po Izvjesnog Zotova), Vlada RS će skroz pokleknuti. I nastaviti još neko vrijeme da puže. 

8.
Taj skup interesnih grupa nakon glasanja o Ljubiji biće skup teško zaraćenih interesnih grupa, koje će se otvoreno obračunavati. Takozvanim institucijama.

Vrlo ozbiljne pripreme su u toku.

9. 
U Vladi RS se pitaju kako su do mene došle informacije da je Gordan Pavlović, zvani Goci Litvanone, bio na sastanku u toj instituciji (25.04, što sam ja taj dan i objavio); Čak se i ljute zbog “curenja”; Bilo je, kako se to popularno u Režimu kaže, Galame u svim njenim nijansama - vika, urlanje, psovanje…

10.
To uopšte nije nikakvo pitanje; Pravo pitanje je Ko je dozvolio ulazak Pavloviću - osobi iza koje stoji Klan u Vladu RS; Ko je dozvolio Osobi koja je pokušala i ponovo prijeti da će uništiti Regiju Podrinje blokadom računa “Alumine” ulazak u Vladu RS? 

11.
Savjet Ž.C. i Z.T.: Faktički, nema potrebe ni za kakvom ljutnjom ili nervozom zbog “curenja”, to je kontinuitet koji je nemoguće prekinuti.

12.
Pitanje Ž.C., Z.T. i, naravno, Džeju: Nije li preče od načina “curenja” ispitati zašto nadležno Tužilaštvo već četiri godine ne pokreće nikakve radnje po pitanju pljačke Milijardu maraka iz firme “Birač”?

Da je pljačka teška Milijardu KM saopštio je Z.T., u prisustvu Ž.C.

13.
Pitanje Ž.C., Z.T. i, naravno, Džeju: Nije li preče od načina “curenja” ispitati zašto ni sada, nakon Pavlovićevog napada na “Aluminu”, niko ne reaguje na onu Milijardu (ni Tužilaštva u RS niti MUP u RS) i da li su uopšte svjesni da će Litvanci/“Ukio banka” od RS uzeti još 300 miliona KM, ukoliko Gociju Litvanoneu isplate/priznaju i jednu jedinu marku?! Ili mu učine bilo kakav sličan ustupak!

14.
Pitanje Tužilaštvima u RS i MUP u RS: Da li znate da je Aleksandar Džombić izišao iz bolnice, da je prilično dobro oporavljen od “plivanja” niz stepenice i da bi imao štošta reći oko one zvorničke Milijarde KM, koja je odnesena na rajske destinacije?!

15.
Ostanite sa mnom.


x