четвртак, 1. мај 2014.

Sokolačka SNSD sapunica, 147. epizoda: Prokletstvo ćevapa i roštiljskih kobasica

Piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Miroslav Milovanović nisu se pojavili na Prvomajskom uranku na Sokocu, iako je Mirko Čolović danima najavljivao njihovi nazočnost. Insistirao je na tome da će Dodik biti za roštiljem, Cvijanovićeva služiti pljeskavice, a Milovanović točiti pivo.

Nepoznato je da li su SNSD-ove glavne vedete krenule jutros ka Sokocu, ali i da jesu, sigurno bi se vratili, jer je Čolović uspio da na uranku okupi slovom i brojem 83 prvomajska slavljenika.

Moji izvori iz SNSD, koji su pažljivo prebrojali svaku glavu (što i nije bilo teško), obavijestili su me da je od osamdesettroje prisutnih njih 11 stiglo iz Kalinovika, a riječ je o uposlenicima Osnovne škole „Ljutica Bogdan“.

Boško Tomić sa Pala je delegirao 15 svojih slavljenika, dok ih je još 15 stiglo iz Lukavice, a riječ je o radnicima Šumarstva.

Izvori su mi potpuno precizni i apsolutno detaljni - ove iz Lukavice je dovezao vozač Tomo Kosorić.

Kada se sve sabere i oduzme, to znači da je Čolović sa Sokoca na uranak uspio da dovede svega 42 člana SNSD-a, među kojima je bio i Bojan Tošić, direktor ŠG „Romanija“, kao i nekoliko upravnika te firme.

Za logistiku je bio zadužen Željko Borovčanin, radnik Šumarstva, a iće i piće je nabavljeno u prodavnici u Podromaniji. Sve je plaćeno sa računa ŠG „Romanija“.

Čolović je doveo i muzikante, podigao je šator sa 500 mjesta, ali zalud, zvrjao je prazan.

Objektivnosti radi, ističem da se na SNSD-ovom uranku pojavilo i nešto djece, koja su uzela pljeskavicu i ćevape i razgulila, tako da ih moji izvori nisu uspjeli pitati čiji su.

Zaključak: Tanja Tomčić-Bulajić zadala je težak udarac Mirku Čoloviću u borbi za prevlast u sokolačkom SNSD.

Kako saznajem, njena nova politička parola glasi - „U ćevapima je istina“.