субота, 17. мај 2014.

Usred kataklizme primitivac Dodik nasrnuo na novinarku BNTV Ljiljanu Faladžić

piše: Slobodan Vasković


Primitivac ostaje primitivac, čak i u istorijski najtežim trenucima.

Takav je Milorad Dodik, osoba koja je i u ovim izuzetno dramatičnim i po stotine hiljada stanovnika RS pogibeljnim trenucima našao vremena da se obračuna sa novinarkom BN TV Ljiljanom Faladžić.

Bijesan što Faladžićeva nije fascinirana njegovom pojavom i što se, nakon njegovih riječi da nisu izvučene pouke iz poplava koje su zadesile Semberiju 2010. godine, usudila upitati zbog čega je to tako, Dodik je nasrnuo na novinarku. Prvo verbalno, prostački je vrijeđajući, a potom i fizički, udarajući šakom po njenom mikrofonu.

Na kraju izuzetno neprijatnog razgovora i primitivnog Dodikovog istupa, njegov pratilac odgurnuo je Ljiljanu Faladžić.

Pitanje je šta je ostalo od Dodikovog poziva na solidarnost, na ljubav, na zajedništvo, na..., koji je danas uputio zajedno sa Patrijarhom Irinejem iz Beograda?

Izgleda da ti pozivi važe samo za one koji su fascinirani Dodikovom primitivnom i bahatom pojavom, njegovim nasilničkim ponašanjem i djelovanjem, koje ne skriva čak ni u trenucima najteže katastrofe.

Dodik je bio i ostao predsjednik grupe građana, spremne da trpi njegovo divljačko ponašanje i bezobrazno i drsko odnošenje, njegove bezočne laži i odvratne manipulacije.

Na pitanje šta su vlasti uradile u prethodna tri dana kataklizme, Dodik je odgovorio: „Izviđali smo teren, planirali, donosili odluke“.

Rekao je istinu - nisu ništa uradili. Sem u onim medijima koji podržavaju tu bezobraznu, drsku, nesposobnu i neljudsku kamarilu i koji se ponašaju kao da su Dodik, ministri i premijerka Željka Cvijanović potopljeni, dok su svi ostali na suvom.

Sramno, drsko, bezobrazno, bahato, neljudsko Dodikovo ponašanje posledica je nervoze jednog nesposobnjakovića, što je ovu zemlju doveo do prosjačkog štapa, a nakon toga mirno, sa svojim nesposobnim i neinteligentnim timom, gledao kako tone u crnu rupu.

Dok stotine hiljada ostaju bez kuća i imanja, bez naselja, gradova, dok stotine ostaju bez života, Dodik i njegova razularena gramziva družina pokušavaju da lažima i manipulacijama spasu sopstvenu kožu, lažni imidž zaštitnika naroda, koji su stvarali godinama silujući ovdašnju javnost.

Prokleta voda odnijela je mnogo dobrog, odnijela je i ljudske živote, ali je i skinula ostatke te lažne maske sa lica Režima. I pokazala njegovo trulo, zlo, pokvareno, nesposobno lice. 

Video na linku: