уторак, 1. октобар 2013.

SNSD Trebinje: Dodik smjenjuje Mitrovića na zahtjev Grigorija

piše: Slobodan Vasković

Marko Mitrović (nezvanično) je uklonjen sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju. Mitroviću je “presudio“ Milorad Dodik, jer je nezadovoljan njegovim radom. Mitrović je direktor HET-a, a kako stoje stvari, izgubiće i tu poziciju.

Nezadovoljstvo je kulminiralo kada je Mitrović odbio zahtjev za finansijskom pomoći, koji mu je uputio vladika Grigorije.

„Grigorije je od Mitrovića zahtijevao da mu isplati 400 hiljada maraka. Ovaj je to odbio nakon čega se Grigorije požalio Dodiku. Nakon toga, Dodik je odlučio da smijeni Mitrovića“, potvrdili su mi izvori u SNSD-u.

Oni dalje kažu da će na Mitrovićevo mjesto (i u SNSD-u i u HET-u) biti imenovan Luka Petrović, koji se trenutno nalazi u vrhu Gradskog odbora SNSD i izvršni je direktor HET-a.

„Petrović je obećao Dodiku da će Grigoriju isplatiti 400 hiljada KM i stvar je završena“, tvrde moji sagovornici.

Nakon ovih rokada, Petrović i njegov zet Ilija Tamindžija, poslanik SNSD u parlamentu RS biće, uz braću Vuković, nesporni gospodari hercegovačke grane te stranke.

Interesantno je da je krajem maja ove godine Dodik uspostavio privremeni gradski odbor, koji broji 31 člana, a na njegovo čelo postavio Marka Mitrovića, direktora HET-a. On je i sastavio listu članova Gradskog odbora, zajedno sa Dobroslavom Ćukom, Petrovićem i njegovim zetom Tamindžijom.
 
Dodikova tadašnja intervencija uslijedila je nakon što su kadrovi Igora Radojičića potpuno ovladali Gradskim odborom SNSD-a.

Radojičić je tada izlobirao je da u Gradski odbor Trebinje uđe njemu 45 lojalnih mladaca, među kojima nije bilo gotovo nijednog odbornika SNSD-a u SO Trebinje, kao ni bilo kojeg značajnijeg direktora, kojeg je stranka postavila u najvažnija hercegovačka preduzeća.

Naravno, nije bilo ni Ćuka.

Dodik je, u skladu sa statutarnim mogućnostima koje ima, tada poništio provedene izbore i, pred očima cjelokupnog javnog mnenja, pomeo Radojičićeve kadrove.

Radojičić je krajem prošle godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Kadrovske komisije SNSD-a, nezadovoljan načinom vođenja stranke.
Svoje nezadovoljstvo načinom izbora stranačkih kadrova izrazio je i nedavno, tokom sjednice Izvršnog odbora SNSD-a koja je održana 14. septembra ove godine. Nakon svega, nameće se zaključak da Grigorije ima mnogo veći uticaj u SNSD od Igora Radojičića, kao i da je ta stranka prerasla u privatnu firmu Milorada Dodika.