уторак, 19. јун 2012.

Grupni portret s Lamom

 piše: www.slobodni.info

Prelistavajući foto arhivu, u "Slobodnom portalu" smo uočili veoma interesantnu pojavu da ne postoji bilo kakva skupna fotografija naše avangarde, "Zemljane Vlade" kako bi je nazvao Kočić, ili ukratko rečeno, Politbiroa SNSD-a, partije koja nas vodi iz prošlosti tamne u pobjede slavne.

S obzirom na ogromnu popularnost i odgovarajući stil rada, iz navedenih razloga smo odlučili da javnosti ponudimo odgovarajući supstitut grupnog portreta naših perjanica, koje su svojim zaslugama već danas zaslužile posebnu Aleju velikana, a koja bi se, naravno, obezbjedila betoniranjem odgovarajuće zelene gradske površine.

Bez obzira što se radi o legendarnim ličnostima, čitaocima uz ovu sliku i priliku naše vlasti, ipak obezbjeđujemo i njenu odgovarajuću legendu:

Kako je to već uobičajeno, u predstavljanju njihovih likova i djela ćemo početi sa lijeva, a što se uklapa i u osnovne principe evropske socijaldemokratije, bez obzira što se naši junaci još uvijek nisu izborili za mjesto u istoj.

Dakle, prva ličnost u gornjem redu sa lijeve strane ovaploćuje ser Nikolu Špirića, viteza od Drvara i plemenitog zaštitnika budžeta, ma gdje se isti nalazio.

Od  njega pa nadalje slijede kako slijedi:
Aleksandar Džombić, samo formalni šef vladinih institucija, kojeg niko ne benda, usljed čega se sa njim uvijek nalazi i miš bijeli koji sreću dijeli.

Do njega je Anton Kasipović, pronalazač tople vode i raznih nepravilnosti za koje nije znao, a čijim se rješavanjima posvećuje u dodatnom vremenu i u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Na samom kraju gornjeg reda lociran je Igor Radojičić, dobri Bane, Tatin sin, poslušan i uvijek fin, koji stalno mašta o tome kako bi otišao negdje drugo, ali kada bi tamo na nešto, već gotovo stigao.

Donji red, takođe s lijeva, započinje neobjašnjivi Rajko Vasić, čuvar svega što mu se u slobodnom vremenu povjeri, ali kojega bi trebalo češće držati na lancu.

Figura odjevena u kostim Šerloka Holmsa, u više nego dovoljnoj mjeri ukazuje da je riječ o Stanislavu Čađi.

"Broj jedan" znamo ko je, i time se ne treba predugo baviti. U važnim trenucima je sklon dugim i zamornim pričama, a naročito o referendumu. Nekom, 'nakom, bilo kakvom.  

Pregled se završava Nebojšom Radmanovićem, kadrom koji je kadar da zabrlja sve čega se dočepa, kojeg je najbolje ne angažovati za bilo kakav zadatak,  i kojeg zato treba držati što dalje.      

P.S. Budući da bi ovo moglo da predstavlja i jeftino rješenje za univerzalne predizborne bilborde, Slobodni portal zadržava autorska prava na istome.