уторак, 27. септембар 2011.

Dragičevići uz pomoć sudije Maletića oteli radnicima milion maraka

piše: Slobodan Vasković


Branimir Maletić, sudija Osnovnog suda u Gradišci, počinio je u petak, 23.09.1011. godine, teško krivičnio djelo, jer je na osnovu falsifikovanih dokumenata, firmi “Ranči”, dodijelio million maraka iz stečajne mase preduzeća “Prehrana”. “Ranči” je u vlasništvu porodice Dragičević, čiji je “najizrasliji” član Željka Dragičević, šefica kabineta premijera Aleksandra Džombića. Maletić je zajedno sa Dragičevićiima opljačkao radnike “Prehrane”, koji na osnovu pravosnažnih sudskih presuda, potražuju iz stečajne mase “Prehrane” cca 1,2 miliona maraka. Na ovakav nezakoniti rasplet već smo ukazivali na ovom blogu, ali očito je da kriminalne grupacije suvereno vladaju pravosudnim institucijama. Drskost prevaranata je nevjerovatna, zato što postoje čvrsti i nepobitni dokazi da su Dragičevići million maraka tražili na osnovu falsifikovane dokumentacije.

“Prehrana” je od NLB - razvojne banke, (tokom 2007. - svi dokumenti su u našem posjedu), uzela kredit vrijedan milion maraka, ali pare koristi “Ranči”. Nakon toga, “Ranči” i “Prehrana” potpisuju ugovor kojim Dragičevići preuzimaju sva osnovna sredstva i opremu, a oni se obavezuju da NLB banci vrate million maraka, što su i učinili. Sve to ovjereno je kod notara Zlatana Ljubanca (06.03.2009.g –OPU112/09).

Sud je imao na uvid i izvještaj privremenog stečajnog upravnika iz kojeg se vidi da prilikom popisa imovine stečajnog dužnika “Prehrana”, nisu nađena osnovna sredstva i oprema, jer su prodani “Rančiju”. Uz sve to, u bilansu stanja firme “Ranči” za 2010. godinu navedeno je da je firma Dragičevića preuzela osnovna sredstva i opremu “Prehrane”. Uprkos svim ovim činjenicama, Dragičevići su pred sudom ustvrdili da nisu preuzeli osnovna sredstva i opremu, a Maletić im je to priznao i dodijelio million maraka, koje je oteo radnicima “Prehrane”. Čemu radnici “Prehrane”, ali i bilo koji građanin RS da se nadaju, kada sudovi priznaju falsifikate i nagrađuju falsifikatore milionskim sredstvima. Ničemu, sem užasu.

Kakav kriminal je sudija Maletić počinio prilikom raspodjele sredstava iz stečajne mase “Prehrane”, svjedoči i sljedeći podatak: advokat Mirko Šavija tražio je iz stečajne mase troškove u iznosu od 10.665 KM, a sudija Maletić mu je dodijelio po tom osnovu nevjerovatnih 65.800 KM, iako ne postoji pravno uporište za takvu odluku. Sami zaključite zašto je sva ova nedjela počinio. (pogledajte video)