среда, 2. децембар 2020.

Usekovanje Glave Osnovca Selaka/Kako je počelo (VIDEO): Sukob Gere (SNSD) i Milakovića (SPS) pokenuo je "masakr" Selakovih kadrova; Selakovu glavu Dodiku “na panj” prinijeli “Crveni Kombi” i Petar Đokić



Piše: Slobodan Vasković


1.

Precizno sam opisao "Deset Dana Divljaštva" Milorada Dodika, koje je počelo u izbornoj noći zbog toga što je izbore izgubio kandidat SNSD-a Igor Radojičić i to ubjedljivo od Draška Stanivukovića, a završilo 24.11. njegovim Uličarskim nastupom na Okruglom stolu Savjeta bezbjednosti UN.


Objavio sam i šta je prethodilo premlaćivanju ulizice Srđana Rajčevića i ljigavca Srđana Mazalice, praćeno razbijanjem inventara u Izbornom štabu (15.11) i u prostorijama SNSD-a (17.11.). Dodik je, pokazalo se, vrlo "vješt" u napadu stolicom na računare i ostali inventar u prostorijama stranke. Da ne govorim o "radu nogu" dok prebija Ulizicu i Ljigavca.


Treba podvući da su njegovo Divljačko djelovanje i "ručni radovi" na Ulizici i Ljigavcu izazvali veliku zabrinutost i strah u SNSD-u; Pitanje je ko je sledeći?


Brojni u SNSD-u su u velikom strahu, tvrde da je stanje unutar Vladajućeg Ganga vrlo loše, a Dodikovo prebijanje Rajčevića i Mazalice, u pola glasa, karakterišu sa "Malo je pretjerao"! Malo?!


Pokazatelj je to sluganstva većine pripadnika prva tri kruga SNSD-a, ali i straha od Dodikove odmazde; Ako ćemo pošteno, iako ne podržavam nikakvo nasilje, Dodikovi poltroni, koji su spremni biti prebijeni i pprogutati svaku drugu vrstu poniženja, samo da bi ostali na funkcijama, nisu bolje ni zaslužili.


Poniženi i jadni kakvi jesu, kao kontramjeru za batine i poniženja, ti amoralni patuljci, sadomazohisti, sistematično, neljudski i bezočno progone slabije od sebe, na najjezivije načine, kako bi pokazali da su neko i nešto, pokušavaju sadizmom izliječii frustracije i komplekse, iako su niko i ništa.


Jedini njihov cilj je da im neko iz Dodikove blizine donese vijest: "Dodik će ti oprostiti što te je tukao" (kao u filmu "Balkanski špijun"), da bi mogli nastaviti sa ulizivanjem i veličanjem Autokrate koji je toliko "veliki" da je čak spreman da im oprosti to što ih je isprebijao kao zadnje uličare.


U tih "Deset Dana Divljaštva", Dodik je doslovno pomeo SPS, privatnu mini stranku nepismenog Gorana Osnovca Selaka, odnosno GangFamilije: Goran Selak - Milan Milaković; Riječ je o jednom ogranku tog Kartela, jer postoji i drugi, sa kojim su zavađeni, a koji predvodi Selakov ujak i stric Milana Milakovića - Nedeljko Milaković.


2.

Stoga nije zgoreg pogledati i opisati šta je prethodilo izbacivanju SPS-a, privatne stranke Gorana Osnovca Selaka, iz takozvane “Vidovdanske koalicije”, koje se desilo usred Divljanja; Posebno je to interesantno pogledati sada, kao i potpuno pogrešnu ubijeđenost kandidata SNSD-a za odbornike da Radojičić dobija izbore.  


3.

Snimak Duška Brkića, zvanog Gera, koji je bio kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Grada, mnogo toga otkriva zbog čega je Dodik Selaka nemilosrdno “isjekao”. I smijenio ga sa pozicije direktora KPZ “Tunjice”; Nakon toga je smijenjen čitav niz Selakovih kadrova.


Gera je lični Dodikov prijatelj i na njegovu molbu je i stavljen na listu.


Gera, poznati banjalučki muzičar, bio je ubijeđen da Radojičić sigurno dobija.


4.

Gera je sa Lauša, banjalučkog naselja, gdje živi i Milan Milaković (zvani Mićo), član SPS-a Gorana Osnovca Selaka i potpredsjednik parlamenta Grada u prošlom sazivu. Selak i MIlaković zajedno grade stambeno-poslovni objekat o kojem sam već pisao, a zajedno su oteli i zemlju na kojoj ga zidaju..


5.

Tokom cijele kampanje Gera i Mićo su se "klali" za svaki glas. Milaković je, pred kraj kampanje, isforsirao laž, koja je nekoliko dana veoma intenzivno kružila Laušem - da je Gera odustao od kandidature.



6.

Izrevoltiran, Gera je napravio video zapis u kojem to demantuje i optužuje Milakovića za “lične interese”, koji su mu primarni i koje je ostvario i u prethodnom mandatu, te da ih želi nastaviti i u novom sazivu. 


Video je cirkulisao među građanima kao Gerin demanti Milakovićevih laži.


Bilo bi jako dobro istražiti sve Gerine navode, posebno one o Milakovićevim “ličnim interesima”.


Milaković je uspio da uđe u parlament.


7.

Gera, koji nije uspio da uđe u Skupštinu Grada, teško optužuje SPS da radi ne samo protiv njega, već i protiv Koalicije i Radojičića.


Sa ovim Gerinim snimkom je počela priča da SPS na terenu radi protiv Radojičića. Ključni uzrok je Milaković.


Oklijevanje Osnovca Selaka da potpiše sporazum za Banjaluku, 16.11., je kod Dodika, koji je bio potpuno van sebe, zacementiralo stav da je SPS radio “za drugu stranu”, što je potpuno netačno.


8.

Tvrdnje da je SPS “radio za drugu stranu” forsirali su Nenad Crveni Kombi Stevandić i Petar Đokić; Prvi je to činio kako bi “Crveni Kombi” postao najznačajniji partner SNSD-a u Skupštini Grada, što znači da će tražiti poziciju predsjednika Skupštine. 



9.

Đokić je imao interes da spasi svoj SP od jačanja SPS-a, koji je, nakon izbora, postao treća stranka po snazi na osnovu dobijenih glasova i ima tri odbornika u novom sazivu. SPS je ostvario bolji rezultat u Banjaluci i od "Crvenog Kombija" i SP-a, iako postoji svega par mjeseci.


"CK" Monstrum i Đokić su poniženi od Osnovca Selaka u direktnom obračunu za glasove. 


10.

“Crveni Kombi” i Đokić, dva toksična Crvjezika, uspjeli su da “skinu glavu” Selaku, iako njegov SPS nije radio ni za Radojičića ni za Stanivukovića; Isto kao što nisu radili ni “Crveni Kombi” ni SP! A niti kompletan GO SNSD Banjaluka!


11.

Male stranke su, kao i obično, radile za sebe i nisu trošile resurse na Radojičića. To podjednako važi za sve male stranke iz takozvane “Vidovdanske koalicije”. 


Budući da zbog korone nije bilo većih okupljanja, Radojičić se nije ni mogao pojaviti na skupovima malih stranaka i pridobiti njihove glasače. Tako je, do daljnjeg, završio na poitičkoj deponiji.



12.

Nakon teškog poraza i oporavka od korone, Radojičić se ne pojavljuje u javnosti. Tihuje! 


To je njegov standard kada ne smije ništa da kaže i čeka da Dodik odluči gdje će s njim. Da li će ga ostaviti da "satrune" na deponiji ili mu, pak, dati neku funkciju koja bi mogla zadovoljiti apetite pohlepnog "Tajkuna Funkcija", koji je za njih prodao i moral i obraz, oba obraza, znaćemo uskoro!


13.

Tihuje i Selak nakon što je posječen, plašeći se daljeg rada Dodika "mačem" (što je značajan napredak u izboru oružja nakon stolice). Tihuje i "ispod glasa" prijeti osvetom Dodiku.


Dodik jeste zamahnuo mačem, siječe njim i dalje Selakove kadrove, ali je nesporno da su Osnovčevu glavu “na panj” stavili “Crveni Kombi” i Đokić. I da prinose nove "žrtve" razjarenom Dodiku, listom iz SPS-a! 


14.

Gera je samo snimio video!